Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
július 26.
Nézd meg a Szirmokba zárt szavak első előzetesét!

Nézd meg a Szirmokba zárt szavak első előzetesét!

Előrendelhető újdonság

Holly Ringland írónő már legelső könyvével, a Szirmokba zárt szavakkal világhírű sikert aratott, melyet az is jelez, hogy 2019-ben elnyerte Az év könyve díjat fiktív irodalom kategóriában az ausztrál könyves ipar elismeréseként. Sőt, televíziós adaptációt is készítettek a műből. Azonban a kíváncsi érdeklődőknek egészen augusztus 4-ig várniuk kell, amíg az Amazon Prime-on megtekinthető lesz a több mint 240 országban egyszerre megjelenő első évad első része. Olyan potenciált láttak a készítők a történetben, hogy nemcsak egyestés filmet készítenek belőle, hanem hét részből álló sorozatot. Ha esetleg még ez sem lenne elég indok, hogy leülj a tévé elé, Sigourney Weaver, kétszeresen Golden Globe-díjas és BAFTA-díjas, háromszorosan Oscar-díjra jelölt amerikai színésznő főszereplése teszi még színvonalasabbá a filmsorozatot.

A filmes borítóval rendelkező könyv már előkészületben van és megjelenése augusztus első felére várható, de a regény addig is e-könyv formátumban megvásárolható a Moobius oldalán!

Szirmokba zárt szavak

Szirmokba zárt szavak

Holly Ringland
Alexandra Kiadó (A), 2023.08.04.
A kilencéves Alice Hart a világtól elszigetelten él a tenger partján, ahol édesanyja elbűvölő virágai és azok titkos történetei óvják erőszakos apjától. Ám amikor egy tragédia visszavonhatatlanul megváltoztatja az életét, Alice-t addig soha nem látott nagymamája veszi pártfogásába, aki az Ausztráliában őshonos virágfajok mellett segítségre szoruló nőknek is menedéket nyújt.
Szirmokba zárt szavak

Szirmokba zárt szavak

(E-könyv)
Holy Ringland
Alexandra Könyvesház Kft.
A kilencéves Alice Hart a világtól elszigetelten él a tenger partján, ahol édesanyja elbűvölő virágai és azok titkos történetei megóvják bántalmazó apjától.

Alice karaktere segít megérteni, hogy a saját életünk irányítása nemcsak a legnehezebb, de egyben a legfontosabb teendőnk is az életben. Ehhez persze először a régmúlt kísértő emlékeit, gyerekkori traumáinkat kell megértenünk. Nem egyszerű feladat, de megéri végigjárni a rögös utat. Alice még csak kilencéves, amikor bántalmazó édesapját és szeretett édesanyját egy titokzatos tűzvészben elveszíti. Ezt követően a világtól elszigetelt, idilli tengerparti otthonát el kell hagynia, hogy nagymamájával, June-nal élhessen. Akit nem mellesleg még csak most kezd megismerni. Nagymamájának thornfieldi virágfarmjába való beilleszkedését az Alice-hez hasonló, hányatott sorsú nőkkel való együttélés. tovább nehezíti. Oldja mindezt Oggival, a szintúgy bántalmazó családi háttérrel rendelkező fiúval való kapcsolat, akivel jó barátságot ápolnak. Segítségére van még a June révén elsajátított virágnyelv, amely nemcsak a kimondatlan szavakat teszi érthetőbbé, de hozzájárul a régi emlékek feldolgozásához is. Egy bizonyos pontig. Amíg Alice rá nem jön, mennyire keveset tud a családjáról, és annak múltjáról. Miután hatalmas árulás elszenvedőjévé válik, olyan nehezen feldolgozható titokra derül fény családjával kapcsolatban, mely arra készteti, hogy elszökjön Oggival. Hosszú utat jár be, mire békére lel, azonban ez az állapot nem tart sokáig, mert elérkezik a nap, amikor szerelmes lesz. És hamar kiderül, hogy nem Dylan a legmegfelelőbb férfi. Egyszer csak a lángoló szerelemből kétségbeesett menekülés lesz Alice számára, és komoly élet-halál küzdelem.

A regény segítségével megismerkedhetünk a viktoriánusok hagyományaival, például ilyen a virágnyelv alkalmazása. Segít megérteni, hogy minden virág más és más jelentéssel bír. Ugyanúgy, ahogy minden ember más és más. Igazán sohasem tudhatjuk, kiben bízhatunk meg, de az emberi kapcsolatok számottevő hatással bírnak élettörténetünk alakulására. Mindezt a mély érzelmek és a női erély ábrázolása teszi még magával ragadóbbá. Rávilágít arra, hogy saját múltunkat nekünk kell feldolgozni és elfogadni annak érdekében, hogy igazán élvezni tudjuk a jelen adta örömöket. Ráadásul az ártatlan kislányból érett nővé válás folyamata önmagában sem problémamentes, ilyen körülmények között pedig még kevésbé az.

„Elbűvölő és lebilincselő regény arról, hogyan kísértenek kimondatlan történeteink – és azok, amelyeket magunknak mesélünk el a túlélés érdekében.”

A történteben minden van, amire az olvasó vágyhat. Szerelem, kalandok, megoldásra váró rejtélyek és életre szóló tanulságok. Sőt, olyan dolgokról is ír Holly Ringland, melyekről a mindennapokban nem szoktunk beszélni, noha körülvesznek bennünket. Például a családon belüli erőszakról és a magányosság érzéséről.