Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
április 8.
Előrendelhető A piknik és egyéb kalamajkák

Előrendelhető A piknik és egyéb kalamajkák

Előrendelhető újdonság

Mennyire kellemes lótetemen elkölteni az uzsonnánkat?

Hányan férnek be egy női mosdó WC-fülkéjébe?

Milyen következményei vannak, ha egy férj száj- és körömfájás miatt szenved?

Mit tegyünk, ha finomnak talál bennünket a barátnőnk – és harap?

Együnk-e pástétomot francia vidéken utazgatva, vagy inkább ne?

Mi van a tükör mögött – és miért akar kimászni?

Gerry, Larry, Leslie, Margo és persze a mama újra készen állnak, hogy próbára tegyék a rekeszizmainkat. A Családom és egyéb állatfajták című kötet Durrell családja ezúttal a kies angol vidéken tesz kirándulást Esmeraldával, a tiketi-tiketi-ping hangokat hallató Rolls-Royce-szal, majd egy görög hajó fedélzetének női mosdójában mennek egymás idegeire.De feltűnik a kötetben A halak jellemé-ben megismert, egyéni szóhasználatáról felismerhető, kelekótya barátnő, Ursula is, aki ezúttal Gerry velencei pihenésének vet véget, s teszi komédia helyszínévé a Canal Grandét. Ahogy az is kész bohózat, amikor Mr. Durrell szexuális tanácsadóvá lényegül át, felbolydítva egy szálloda személyzetének képzeletét és mindennapjait. Máskor meg az ő gyomrát kavarja fel egy francia vidéki fogadós krimibe illő története az éppen felszolgált és megkóstolt előételről.

S mindezek tetejébe – és továbbra is Edgar Allan Poe nyomdokain haladva – a bizarr bűneset után szerzőnk a horror műfajában is kipróbálja magát. Nem is akárhogyan! Ahogy a kalamajkákba bonyolódás terén is kimagaslóan teljesít, úgy ennek a rémtörténetnek a megírásában is hátborzongatóan tehetségesnek bizonyul.

 

Egy szó, mint száz, ha létezne irodalmi Michelin-kalauz, Durrell ezzel a könyvével bizonyára kiérdemelné a három csillagot!

 

A piknik és egyéb kalamajkák

A piknik és egyéb kalamajkák

Gerald Durrell
Európa Könyvkiadó, 2024.04.15.
Gerry, Larry, Leslie, Margo és persze a mama újra készen állnak, hogy próbára tegyék a rekeszizmainkat. A Családom és egyéb állatfajták című kötet Durrell családja ezúttal a kies angol vidéken tesz kirándulást Esmeraldával, a tiketi-tiketi-ping hangokat hallató Rolls-Royce-szal, majd egy görög hajó fedélzetének női mosdójában mennek egymás idegeire.