Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. július 1.
Előrendelhető a világhírű műkincsnyomozó könyve

Előrendelhető a világhírű műkincsnyomozó könyve

Előrendelhető újdonság

Arthur Brand világhírű holland műkincsnyomozó, aki Hitler lovai mellett olyan ellopott remekműveknek bukkant nyomára, mint Dalí és Picasso festményei, vagy egy 1600 éves bizánci mozaik. Legutóbbi híres „lelete” Oscar Wilde aranygyűrűje, melyet majd húsz évvel ezelőtt loptak el az Oxfordi Egyetemről. Az általa eddig megtalált kincsek összértékét több mint 220 millió euróra becsülik.

Most megjelent könyvében a „Lépkedő lovak” nevű szobor felkutatásának történetét olvashatjuk.

„Ez az évtized legértékesebb műkincsvadászata. A szerző egy valódi Indiana Jones.” (Frei Tamás)

A szerzőt a műkereskedelem világának egyik legveszedelmesebb figurája hívja találkára, hogy a segítségét kérje egy szobor felkutatásához és eredetiségének megállapításához. A válasz egyben a második világháború egyik nagy rejtélyéről is fellebbentené a fátylat: arról, hogy mi is történt valójában Hitler kedvenc szobrával, a „Lépkedő lovak”-kal, amely Berlin bombázásakor tűnt el.

Brand a szobor nyomába ered: texasi olajmágnásnak álcázva magát lemerül a máig létező náci alvilágba, ahol újfasiszták és volt KGB-ügynökök hozzák a szabályokat, és eurómilliókért cserélnek gazdát a Harmadik Birodalom relikviái. A nyomozás egyre kockázatosabbá válik, amikor Brand csapdát állít, hogy elkapja a bűnözőket, akik a feketepiacon próbálják eladni a két bronzlovat. De kikre is vadászik valójában? És célt ér-e, mielőtt leleplezik valódi kilétét? A Hitler lovai egy John Le Carré-regényhez méltóan szövevényes kaland, a történelem egyik legkülönlegesebb műkincsrablásának krónikája.

Hitler lovai
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Hitler lovai

Arthur Brand
Európa Könyvkiadó, 2020.07.15.
Igaz történet egy műkincsnyomozóról, két bronzlóról és a diktátorról, aki tűzbe borította a világot
Arthur Brandet, a holland műkincsnyomozót találkára hívja a műkereskedelem világának egyik legveszedelmesebb figurája, hogy a segítségét kérje egy szobor felkutatásához és eredetiségének megállapításához.