Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
április 29.
Előrendelhető Emilia Hart regénye a megtörhetetlen női akaraterőről

Előrendelhető Emilia Hart regénye a megtörhetetlen női akaraterőről

Előrendelhető újdonság

Emilia Hart debütáló regénye a Vészlény, amely három nő nehézségekkel teli életét követi nyomon, három idősíkban. Nemcsak vérük köti össze őket, hanem egy ősi képesség is.

2019-ben járunk. Kate agresszív párja elől menekül a nagy-nagynénje által ráhagyott vidéki házba, ahol rejtélyes erők nyomait találja – a család nőtagjainak évszázadokig visszanyúló misztikus titkait.

1942-t írunk. Kate nagy-nagynénje, Violet bezárva érzi magát a düledező kúriában, ahol a világ megismeréséről álmodozik, miközben apja az elavult társadalmi konvenciók követésére kényszeríti. Mialatt fiatalon meghalt édesanyja titkait próbálja megfejteni, feltűnik a frontról visszatérő unokatestvére, aki semmi jót nem hoz Violet számára.

1619. Altha az anyja által ráhagyott módszerekkel segíti faluja lakóit, ám gyógyító tevékenységét nem mindenki nézi jó szemmel. Amikor egy földműves erőszakos halált hal, Althát fogják el, próbálják meg rábizonyítani a gyilkosságot, és boszorkányként elítélni.

„Vészlény. Így hívtak minket, mert nem hódoltunk be, mert nem engedtünk az akaratuknak. Inkább hozzászoktunk, és büszkeséggel viseljük a nevet.”

A három nő életét, habár időben távol állnak egymástól, mégis sok minden összeköti. Mindhárman a férfiak uralta világ áldozatai, ahol egy nő sem érezheti magát teljesen biztonságban. A természettel kialakított különleges kapcsolatukban is hasonlít ez a három, sokat szenvedett nő, így amikor már nem marad más, akihez fordulhatnának, a növények és állatok között kialakult képességeikre hagyatkoznak.

Emilia Hart öt évszázadon átívelő történeteken keresztül mutatja be, mennyire hasonlóak a női sorsok, hogy mennyi nehézséggel jár nőnek lenni, és mekkora erőre van szükség ahhoz, hogy valaki megtalálja a kiutat ezekből a reménytelennek tűnő helyzetekből. A regény felkavaró módon mutatja be a három nő viszontagságos életét, akiknek rettentő lelki erőre van szükségük, ha egyáltalán túl akarnak élni. Ugyanakkor azt is megmutatja, hogy nemcsak a nehéz sorsban osztozunk őseinkkel, hanem kitartásunkban, erőnkben és tehetségeinkben is.

A Vészlény egy nem mindennapi boszorkányregény, három, sokszor nagyon sötét képet festő, ugyanakkor magával ragadó történet arról, mit tud tenni három nő, ha minden kilátástalannak tűnik.

Vészlény - Boszorkányok lányai
Kiadóvezetőnk kedvence

Vészlény - Boszorkányok lányai

Emilia Hart
Alexandra Kiadó (A)
Várható megjelenés: 2024.05.28.
2019. Kate az éj leple alatt menekül el Londonból családja düledező vidéki házikójába. A borostyánnal beszőtt ház és a körülötte burjánzó kert mintha teljesen más világba tartozna, mint ahonnan idemenekült erőszakos partnere elől. A lány azonban arra is rájön, hogy a rég meghalt nagy-nagynénje, Violet által ráhagyott hely titkokat rejteget...