Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. május 8.
Nem minden az, aminek látszik… Vagy mégis?

Nem minden az, aminek látszik… Vagy mégis?

Előrendelhető újdonság

„Nagyon érzékeny személyiség vagyok, így ezeket a bonyolult kapcsolatokat olvasva összetört a szívem. Nagyon-nagyon jó regény volt. Rengeteg mindenen elgondolkodtat a saját életünkkel kapcsolatban is…” (Goodreads olvasói vélemény)

Sally Hepworth A férjem anyja című rejtélyes regényében olyan felszínre törő családi hazugságoknak lehetünk tanúi, melyek bár sok esetben elképzelhetetlennek tűnnek, nagyon is valóságosak. Az írónő kitűnően ragadja meg a családi viszonyok egyes részleteit, és humoros, ugyanakkor kellően komoly stílusával izgalmas és fordulatokkal teli történeten keresztül tárja elénk az egyébként rendkívül összetett és bonyolult családi kapcsolatok mögöttes kérdéseit.

Sally Hepworth Ausztrália egyik legnépszerűbb kortárs szerzője, a The New York Times bestsellerírónője. Férjével és három gyermekével él Melbourne-ben; regényei világhírűek, csaknem 20 nyelvre fordították le őket.

A férjem anyja című könyv kiindulópontja Lucy, a feleség, valamint Diana, az anyós bonyolult kapcsolata, amely viszony később tragikus véghez vezet. Lucy minden erejével azon igyekszik, hogy végre megfeleljen szerelme édesanyjának, a nő viselkedése azonban minden erőfeszítés ellenére elutasító a lánnyal szemben. Alaptalan az utálkozás, vagy pedig valamilyen eltitkolt részlet lehet a furcsaságok nyitja? Az ellenséges Diana személyisége egyébiránt olyan, akár egy könyvből kiragadott tökéletes karakteré, akinek élete a társadalmi igazságosság szószólójaként, valamint a menekült nők támogatójaként különösen példaértékű, ezért sehogyan sem fér össze a Lucy irányában tanúsított magatartásával…

Az olvasó egyre jobban elveszik a rejtélyben, ám egyszeriben minden szertefoszlik, hiszen az anyósra holtan találnak rá. Feltehetően öngyilkosság történt, legalábbis a holttest mellett hagyott, méreggel teli fiola és a Diana által írt búcsúlevél erre enged következtetni. De mit mond a józan ész? Képes lett volna önkezével véget vetni életének a sikeres és kiegyensúlyozott életet élő nő? Mégis mi oka lett volna rá? Végső üzenete alapján Diana belefáradt a rák elleni hosszas küzdelembe, korábban azonban semmi jele nem volt annak, hogy bármiféle betegségben szenvedne. A boncolás is megcáfolta a nő utolsó sorait, ugyanis testében nem találtak rákos sejteket, viszont egyértelműen kimutatták, hogy halálát a méreg mellett fulladás okozta. Lehetetlen… de megtörtént. Ki kívánhatta a jóságos Diana halálát? A történet során egy látszólag összetartó családot ismerhetünk meg, ahol végül a legváratlanabb hazugságokra derül fény…

A férjem anyja
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A férjem anyja

Sally Hepworth
Alexandra Kiadó (A), 2021.05.25.
Lucy mindent megtesz, hogy jó viszonyt alakítson ki férje édesanyjával, de Diana mindig hűvösen viselkedik vele. Akárhogy igyekszik, az anyósának soha semmi nem elég jó. Persze, hiszen a kedves mamáról példát lehet venni: a közösség oszlopos tagja, aki az Ausztráliába menekült nők beilleszkedését segíti, ügyes-bajos dolgaikat intézi, mindemellett pedig boldog házasságban él férjével.

A családregény sikeréből adódóan hamarosan a képernyőkön is látható lesz; Amy Poehler amerikai színésznő készít belőle sorozatot.