Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
2021. június 8.
Nyárindító gondolatok kiadóvezetőnktől

Nyárindító gondolatok kiadóvezetőnktől

A könyves világ hírei

Bár eddig voltak kételyeink az idei nyárral kapcsolatban, most már biztosan kijelenhetjük, hogy nem marad el. Mindez az igazi könyvbarátok számára legfőképpen jelenti, hogy otthonán kívül újabb helyeken olvashat, elvégre a könyv örök, legfeljebb csak elolvasása helyszíne változik. Mobil könyvtárunk strandra való áthelyezése persze óhatatlanul logisztikai kihívásokkal jár, és ebben segítenek az általunk készített könyvtáskák és könyvvédők, hogy a homokban sütkérezve se kelljen lemondani egy jó olvasmányról – úszás közben azért lehetőleg tartsunk egy kis szünetet.

Az elmúlt hónapok során a strandra (és bárhova) vihető jó könyvekről is igyekeztünk gondoskodni, és szerencsére sok izgalmas olvasmányt tudunk a figyelmetekbe ajánlani. Az egyik legnépszerűbb ausztrál író, Sally Hepworth családi thrillere, A férjem anyja kellemes borzongást kínál a legmelegebb órákra, és tökéletes választás a Hatalmas kis hazugságok rajongóinak – is.

A férjem anyja
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A férjem anyja

Sally Hepworth
Alexandra Kiadó (A), 2021.05.25.
Lucy mindent megtesz, hogy jó viszonyt alakítson ki férje édesanyjával, de Diana mindig hűvösen viselkedik vele. Akárhogy igyekszik, az anyósának soha semmi nem elég jó. Persze, hiszen a kedves mamáról példát lehet venni: a közösség oszlopos tagja, aki az Ausztráliába menekült nők beilleszkedését segíti, ügyes-bajos dolgaikat intézi, mindemellett pedig boldog házasságban él férjével.

Hasonlóképp borzongató olvasmány A.J. Finn elsöprő sikerű Nő az ablakban című regénye, ami nemrég jelent meg új köntösben.

Nő az ablakban
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Nő az ablakban

A.J. Finn
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.21.
Anna Fox magányosan tengeti életét New York-i házában. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiája miatt pedig képtelen kilépni az utcára. Négy fal közé szűkült élete idegenekkel való csetelésből, régi filmek bámulásából, ivásból és a szomszédok figyeléséből áll. Amikor Russellék, egy tökéletes család költözik az út másik oldalára, Anna újra bepillanthat a családi boldogságba.

Ha pedig végképp elegünk van a tikkasztó melegből, akkor legalább képzeletben a hűvös Koppenhágába menekülhetünk Katrine Engberg Krokodilmadár című krimijével, a vérfagyasztó történet pedig akár a hőgutát is ellensúlyozhatja.

Krokodilmadár
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Krokodilmadár

Katrine Engberg
Alexandra Kiadó (A), 2021.
Koppenhága
A brutálisan meggyilkolt Julie arcába késsel titokzatos mintát vágnak. Az elborzasztó haláleset azonban más okból is felkelti az excentrikus, néha megmosolyogtató nyomozópáros, Jeppe Korner és Anette Werner figyelmét. Minden jel arra utal, hogy a lány halálát előre megírták egy még csak készülő, kiadatlan regényben.

Akadnak könnyedebb opciók is. BB Easton 44 fejezet 4 férfiról című félfiktív önéletrajza tökéletes lehetőség a polgárpukkasztásra – ne felejtsétek el csekkolni a Netflixen június 25-én érkező sorozatadaptációt sem – míg az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat épp elengedő szórakozást és rejtélyt kínál egy nyaralással töltött hétre vagy hosszú hétvégére.

44 fejezet 4 férfiról
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

44 fejezet 4 férfiról

Egy bevállalós pszichológusnő feljegyzései

B.B. Easton
Pioneer Books, 2021.
Egy iskolapszichológusnak nem illik könyvet írni a szexről, mert az sokak szerint erkölcstelen lenne. Szerencsére az erkölcs soha nem volt az erősségem. Miután éveken keresztül igyekeztem feldobni a szexuális életemet, felhagytam a próbálkozással, és inkább naplóírásba fogtam.
Enola Holmes - A különös krinolin esete
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Enola Holmes - A különös krinolin esete

Nancy Springer
Carta TEEN Kiadó, 2021.07.19.
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat ötödik része.
Enola Holmes újabb halálos rejtélybe keveredik: a tét ezúttal szeretett házinénije, egyben pótanyja élete.
Enola Holmes - A halálos virágcsokor esete
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Enola Holmes - A halálos virágcsokor esete

Nancy Springer
Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Nancy Springer

Ha pedig úgymond fajsúlyosabb könyvvel jelennénk meg, akkor ideális választás Max Gross regénye egy a történelem által elfelejtett lengyel városkáról.

Az elfelejtett stetl
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az elfelejtett stetl

Max Gross
Európa Könyvkiadó, 2021.05.31.
Előfordulhat, hogy egy városkáról elfeledkezzen a világ?
Az apró lengyelországi stetl, Kreskol évtizedek óta él boldog elfeledettségben, a civilizáció vívmányaitól érintetlenül, változatlanul. Lakói zavartalan békességben töltik napjaikat, mit sem tudva a holokauszt borzalmairól vagy a hidegháborúról.

A posztjaimat rendszeresen olvasók jól tudják, hogy mennyire fontos számomra a közösség építése, és ez a munka nyáron sem áll le. Óriási örömömre rengetegen követtétek a Moobius könyvklub eddigi beszélgetéseit, és remélem, nyáron is szakítotok egy kis időt ezekre az eseményekre. Azon vagyunk, hogy minél izgalmasabb témákat és beszélgetőtársakat hozzunk el nektek.

A következő hetekben többek között napirendre kerül Marilyn Monroe tragikus sorsa az egyik leghitelesebbnek tartott Monroe-életrajz, A rivaldafény árnyékában apropóján, királyi családtagok közreműködésével beszélgetünk arról, hogy miért vonzódunk a mai napig ellenállhatatlanul az arisztokratákhoz, és az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó klímaregénye, Az utolsó vándorlás kapcsán körbejárjuk, hogy mit tehet a művészet és az irodalom és mi, olvasók a mindannyiunk életét veszélyeztető klímaváltozással szemben.

Az utolsó vándorlás
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az utolsó vándorlás

Charlotte McConaghy
Alexandra Kiadó (A), 2021.06.25.
Valamikor a közeli jövőben, amikor a globális klímaváltozás miatt egymás után halnak ki a fajok, Franny Lynch eltökéli, hogy követi a sarki csérek utolsó ismert kolóniáját az egész földgolyót átszelő utazásukon.

Az elmúlt hónapok során a Moobius könyvklub mellett egy másik fontos társadalmi kezdeményezésen dolgoztunk, és végre eljött az ideje, hogy erről is ejtsek néhány szót. Méltatlanul keveset beszélünk arról, hogy a szegény sorban élő gyermekek szellemi táplálékhoz is alig jutnak, pedig fejlődésüket, jövőbeli lehetőségeiket – egyáltalán azt, hogy tudjanak ezekről a lehetőségekről – nagyban meghatározzák olvasmányaik.

Vallom, hogy az olvasás mindenkié kell, hogy legyen, és ezt a célt szolgálja a szerzőnkkel és barátommal, Szántó Danival együtt létrehozott Olvasás a Gyerekekért Alapítvány.

Reményeink szerint az alapítvány révén sok rászoruló gyerek részesülhet az olvasás élményében, ehhez azonban a ti segítségekre is szükség lesz. Nemsokára lehetőségetek lesz kiadócsoportunk oldalain keresztül kuponokat, könyveket, avagy pénzadományokat ajándékozni, mi pedig azon leszünk, hogy ezek a leginkább rászorulókhoz jussanak el. Fontos hangsúlyozni, hogy alapítványunk teljes egészében nonprofit szervezet, a munkát mindenki kötelességtudatból és lelkesedésből végzi. Remélem, velünk tartotok ezen az úton.

Jó olvasást és kellemes nyarat kívánok!