Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
május 24.
Felejthetetlen olvasnivalók után kutatsz? A Doktor Szöszi sztárja segít!

Felejthetetlen olvasnivalók után kutatsz? A Doktor Szöszi sztárja segít!

Könyvajánló

Az igazi könyvmolyoknak egészen biztosan nem ismeretlen a többek között a Hatalmas kis hazugságokból, a Nálad vagy nálam? című Netflix-filmből és a Doktor Szösziből ismert Reese Witherspoon könyvklubja. Az Oscar-díjas és Golden Globe-díjas színésznő 2017 júniusában indította a Reese's Book Clubot, ahol azóta minden hónapban megosztja az aktuális kedvenc olvasmányait. A klubnak bárki tagja lehet, pusztán annyi a teendő, hogy letöltse a hozzá kapcsolódó mobilalkalmazást, és belevesse magát az olvasásba! 

Ha szívesen csatlakoznál Reese könyvklubjához, de ötleted sincs, mivel kezdd az olvasást, mi összeszedtünk néhány kötetet a színésznő kedvencei közül, amelyek garantáltan a te szívedbe is belopják magukat. Ha még több ajánlóra vágynál, olvasd el korábbi cikkünket is!

Maggie O’ Farrell: Egy házassági portré

A nagy sikerű Hamnet című regény szerzője ezúttal a reneszánsz Itália sokszínű világát kelti életre. Lucrezia de' Medici portréján keresztül megismerhetjük a Medici család és a firenzei udvar mindennapjait, különleges szokásait.

„Nem bírtam magammal, minden részletére rákerestem ennek az igaz történetnek! Lenyűgöző történelmi thriller egy olasz hercegnéről, akiről már a könyv legelején megtudjuk, hogy vagy betegségben hunyt el… vagy a férje kezei által” – ajánlja Reese Witherspoon a könyvet.

Egy házassági portré

Egy házassági portré

Maggie O'Farrell
Európa Könyvkiadó, 2024.04.20.
Fordította: Schultz Judit

Pip Williams: Elveszett szavak szótára

„Gyönyörű történet a nyelv erejéről. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti és ünnepli a szavakat! Az Elveszett szavak szótára tökéletes líraisággal fonja össze a szerelem, a veszteség és az irodalom témaköreit.”

Pip Williams valós történelmi tények alapján írt, gondolatébresztő regénye 2022 májusában volt a Reese’s Book Club kiemelt könyve.

Gillian McAllister: Rosszkor, rossz helyen

Egy fiatal és életvidám tizennyolc éves fiú, Todd az egyik éjjel váratlanul leszúr egy idegent az édesanyja, Jen szeme láttára. A fiút elviszik a rendőrök, Jen pedig zaklatottan és kérdések ezrével a fejében próbál elaludni. Ám amikor felébred, nem holnap van, hanem tegnap – és a gyilkosság még nem történt meg. Ahogy Jen újra és újra elalszik, úgy kerül egyre hátrébb az időben. Először csak hetekkel, később hónapokkal és évekkel; és közben rájön, neki kell kinyomoznia, mi történt a fiával, Todd-dal, illetve hogy a fiú miért követett el gyilkosságot azon a végzetes éjszakán. A Rosszkor, rossz helyen elsöprő erejű történet, amely már több millió ember szívét és könyvespolcát hódította meg szerte a világon – többek között Reese Witherspoonét is. 

Rosszkor, rossz helyen

Rosszkor, rossz helyen

Gillian McAllister
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.26.
Későre jár, a fiadat várod. Megpillantod: épp beszélget valakivel. Aztán nem hiszel a szemednek: szórakoztató és életvidám tini fiad váratlanul leszúrja az idegent. Nem tudod, kit döfött le. Nem tudod, miért történt. Csak annyival vagy tisztában, hogy fiadat gyilkossággal vádolják. Jövője már az előtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna.

Celeste Ng: Hiányzó szívünk

Celeste Ng elsöprő nemzetközi sikerű regénye Amerikában, a nem túl távoli jövőben játszódik, amikor is mindennaposak az ázsiai származású polgárokkal szembeni atrocitások, és nemegyszer elszakítják őket a családjuktól, nehogy „az amerikai kultúra” csorbát szenvedjen. A Hiányzó szívünk egy Madár nevű fiatal fiú története, aki költő édesanyja után kutat, akinek munkásságát hazafiatlannak kiáltották ki, és így el kellett hagynia a családját. A fiú azonban a nyomába ered…

„Borzasztóan érdekelt, milyen sors vár erre az anya-fia párosra” – nyilatkozta a színésznő.

Hiányzó szívünk

Hiányzó szívünk

Celeste Ng
Európa Könyvkiadó, 2023.04.10.
Madár tizenkét éves kisfiú. Egyetemi oktatóból könyvtári alkalmazottá lefokozott, megtört apjával tengődnek egy kollégiumi szobában. Az anyja három éve elhagyta őket. Madár nem tudja, miért, és hogy hová tűnt.

Andrea Bartz: Itt sem voltunk

A történet középpontjában két legjobb barátnő, Emily és Kristin állnak, akik előszeretettel kalandoznak közösen szerte a világban. Az Itt sem voltunkban Chilében vannak, és egy sor váratlan eseményt követően egy szobában kötnek ki egy holttesttel. Azonban nem ez az első eset, hogy ez történik velük… Vajon mindez a véletlen műve lenne, vagy Kristen rejteget valamit a legjobb barátnője elől?

 

Reese Witherspoon nyárra ajánlja ezt a borzongató történetet. 

Itt sem voltunk

Itt sem voltunk

Andrea Bartz
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.11.
Emily nem is akarhatna többet az élettől: a festői szépségű chilei hegyeket járja legjobb barátnőjével, Kristennel szokásos éves túrájukon, és barátságuk erősebb, mint valaha. Ám lakosztályukba visszaérve vér és törött üveg fogadja. Mint Kristen elmondja, az aranyos túrázó, akivel összemelegedett útjuk során, megtámadta őt, és önvédelemből végeznie kellett vele.

Nina de Gramont: Agatha Christie-affér

Nina de Gramont különleges regénye azt a valóban megtörtént tizenegy napot öleli fel 1926-ban, amikor a híres regényíró, Agatha Christie nyomtalanul eltűnt, miután férje, a gazdag üzletember, Archie Christie bejelentette neki válási szándékát. A történelmi fikció és a romantika, a szívfájdalom és a bosszú cseppet sem kiszámítható keveréke ez a történet – és most jön a csavar – a férj szeretőjének nézőpontjából. 

„True crime-rajongók... ez a könyv nektek szól!” (Reese Witherspoon)

Agatha Christie-affér

Agatha Christie-affér

Nina de Gramont
Európa Könyvkiadó, 2022.11.30.
London, 1926. A sorházak és teniszmeccsek, az előkelőségek és vadászkirándulások világában Miss Nan O’Dea a gazdag üzletember, Archie Christie szeretője lett, elcsábítva őt odaadó felesége, a közismert krimiíró, Agatha Christie mellől.

Adrienne Young: Fable

Reese Witherspoon amellett, hogy a saját korosztályának válogat olvasmányokat, előszeretettel emel ki kivételesen jó, fiatal felnőtteknek szóló regényeket is: akárcsak Adrienne Young fantasyját.

„Kereskedő, harcos, túlélő. A Fable egy letehetetlen nyílt tengeri kaland, egy fiatal, bátor, csodálatos főszereplővel, aki keményebb minden kalóznál, akiről eddig olvastatok!” – ajánlja a színésznő a könyvet. 

Fable

Fable

Ékkő a tolvajok között

Adrienne Young
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.13.
A 17 éves Fable-nek egyetlen vágya van: kijutni Jeval szigetéről, ahol egy hajótörést követően az apja négy évvel korábban magára hagyta. Ám a valódi nehézségek csak akkor kezdődnek, amikor végül sikerül elhajóznia. Fable hamar rádöbben, hogy a szeszélyes tengernél csak saját társai veszélyesebbek, és számot kell vetnie: mit és kit áldoz fel a túlélésért?