Nincs engedélyezve a javascript.
33488294_1002748543236138_4536106881919221760_o-1.jpg
Dr. Fauszt Terézia
2020. július 12.
Feng shui a hálószobában

Feng shui a hálószobában

Kultúra és életmód

A feng shui szerint a hálószoba a ház három legfontosabb helyiségének egyike (a másik kettő a konyha és a nappali). Mivel életünk csaknem egyharmadát alvással töltjük, ezért lényeges a háló kiegyensúlyozott berendezése, elősegítve ezzel zavartalan pihenésünket.

Egy hosszú munkanap után testünknek és elménknek megnyugvásra és újjáéledésre van szüksége. Mély alvás során sejtjeink újjászületnek, felépülhetnek, erősödhetnek. A szervezetben felgyülemlett salakanyagok fokozatosan gyűlnek össze a „kijáratoknál”, majd a vizelettel, a széklettel és az izzadsággal távoznak. Az alvás passzív, azaz jin tevékenység, ezért alacsony aktivitású területre kell helyezni a szobát: az épület hátsó részébe, illetve az első szintre. Ha a ház első részében van, akkor álmatlanok leszünk – használjunk ilyenkor sötét, mély színeket, lekerekített formájú bútorokat és hangulatvilágítást! Az éjszakai nyugalom hiánya sajnos mindig megbosszulja magát. Rendelkezzen a tér hátsó ajtóval vagy ablakkal, hogy az elhasználódott chi ott távozhasson!

Ne legyen a hálószoba garázs- vagy raktár felett; WCc-vel szemben/mellett/felett; konyhával szemben/mellett/alatt/felett; nappali vagy a gyerekek játszószobája mellett; villamos- vagy vasútvonal 70 méteres körzetében; hentesbolt, temetkezési vállalat, kávéház, zenés bár vagy diszkó felett; főút, országút vagy szemétgyűjtő hely mellett vagy közelében; hosszú folyosó végén.

Az ágy fejünk felőli vége a falnál, az ajtóval szemben legyen, hogy hamarabb lássuk a belépőt, mint ő minket! Fűtőtest vagy ablak elé ne kerüljön! Éjszakára húzzuk be a sötétítő függönyt! Ne legyen az ágy ajtóval átellenben (ravatalozó fekvés), sem az ajtó vonalában vagy ajtó és ablak között (a huzatenergia miatt)! Szükséges, hogy a hálóhelyet három oldalról körbe tudjuk járni. Az ágy alatt se akadályozza semmi a chi szabad áramlását! Ne tegyük a padlóra a fekhelyet, mert a hideg energia vagy az elektromos vezetékek árthatnak az alvónak, és alvászavart, szívproblémákat okozhatnak. A padlóról felszálló por allergiakeltő lehet. A fekhelyünk alatt és környékén ne legyen káros földsugárzás, mert halálos betegséget okozhat! Az ágyat legalább 1 méterre állítsuk olyan ablaktól, melynek talpazata minimum 1 méter! Padlóig üvegezett ablaktól legalább 2 méteres távolság tartandó! (Ezek az ablakok kivezetik a chi-t.) Teljesen üvegfalú toronyházban tériszony vagy egyéb szorongásos állapotok léphetnek fel (paraván vagy 1,5 méter magas fatábla segíthet a tünetek enyhítésében). Felejtsük el az ágy átlós elhelyezését, mert ekkor az energia a sarok felé megy, majd visszafordul, és támadja az alvót! Ne kerüljön az alvóhely a fürdőszobai falhoz, ahol vízcsövek futnak, mert a vezetékben áramló hideg víz jin erőt képvisel, ami reumatikus fájdalmakat, gyenge immunrendszert, felső légúti, illetve tüdőbetegségeket eredményezhet! Párkapcsolat esetén a franciaágy a legjobb választás vagy tehetünk közös lepedőt az összetolt ágyakra!

A levegő tisztításához helyezzünk 1 méternél alacsonyabb növényt az ágytól 2-3 méterre! Ne alkalmazzunk sok növényt, mert oxigént szívnak el és így elhasználhatják a chi java részét!

Az ágy feletti mennyezeti gerenda testi szinten fejfájást, ingerlékenységet, derékfájást, gyomorpanaszokat, fokozott izzadást, a lélek szintjén elhidegülést válthat ki. Orvosolhatjuk álmennyezettel, baldachinnal vagy egyéb textíliával.

A tetőtéri ablakot éjszakára takarjuk el függönnyel vagy rolóval!

A hálóban lévő tükröt, ha van, helyezzük el úgy, hogy az ágyból ne láthassuk magunkat, mert megzavarhatja az auránkat, felerősítheti a szellemképet, álmatlanok leszünk, és eltávolíthat a társunktól.. Legjobb, ha letakarjuk éjszakára.

Az elektromos készülékek károsan befolyásolják az éjszakai pihenésünket. A tévé depressziót és válást okoz, ezért estére takarjuk le vagy tegyük szekrénybe! A csatlakozót húzzuk ki a hálózatból, mielőtt aludni térnénk!

Az éles sarkokat kendővel vagy növénnyel tüntessük el!

A dolgozószobát vagy -sarkot ne a háló részeként alakítsuk ki. Ha mégis, paravánnal, függönnyel, szekrénnyel válasszuk le!

A szélcsengő, a kristálygolyó is aktív energia, ezért mellőzzük a helyiségben!

Víz (akvárium, csobogó, vizet ábrázoló kép) se kerüljön ebbe a szobába, mert az fokozhatja a betörések számát!

Minden felesleges tárgytól (ruha, pipere stb.) mentes legyen. Másik helyen (pl. gardróbszoba) tegyük le a ruhát, amit napközben viseltünk, mivel magába szívta a külvilág energiáját!

Ha új helyre költözünk, ne vigyük magunkkal a matracot, vagy tisztítsuk ki, ha új életet szeretnénk!

A cikksorozat korábbi részei

nappali.jpg
Feng shui a nappaliban
Dr. Fauszt Terézia feng shui szakértő összegyűjtötte, lakásunk központja, a nappali kialakításakor mire érdemes figyelnünk.
0512_fengshui.jpg
A bejárati ajtó a feng shui elvek alapján
Dr. Fauszt Terézia segít, hogy otthonunkba a feng shui jótékony hatásait engedjük be már az első ajtónyitásnál.
fengshui-2.jpg
Feng shui és a kedvezőtlen házhelyek és épületformák
Dr. Fauszt Terézia összegyűjtötte, építkezéskor mire érdemes figyelnünk, ha a feng shui jótékony hatását szeretnénk élvezni.
fengshui-1.jpg
Feng shui és a negatív energiák
Dr. Fauszt Terézia ezúttal a vágóenergiákról mesél a Moobius olvasóinak.
feng_shui.jpg
Feng shui és a negatív energiák
Dr. Fauszt Terézia kardiológus főorvos és feng shui szakértő segít, hogy a feng shui tanításain keresztül pozitívabban gondolkodhassunk.
fengshui.jpg
Feng shui és a negatív energiák
Dr. Fauszt Terézia kardiológus főorvos és fengshui-szakértő a támadó és huzatenergiákról tanít bennünket.