Nincs engedélyezve a javascript.
33488294_1002748543236138_4536106881919221760_o-1.jpg
Dr. Fauszt Terézia
2020. március 27.
Feng shui és a negatív energiák

Feng shui és a negatív energiák

Kultúra és életmód
image1-2.png

Dr. Fauszt Terézia vagyok, 1943. július 25-én születtem Mohácson. Gimnáziumi tanulmányaimat Mohácson végeztem, majd 1969-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán diplomáztam. Ezt követően belgyógyászatból, majd néhány évvel később kardiológiából szakvizsgáztam. 1969-től dolgoztam praktizáló orvosként Mohácson, majd a Marcali Kórház Lengyeltóti Bel-, majd Krónikus Osztályát vezettem. 2006-tól a Fonyódi Eü. Kft.-ben belgyógyászati és kardiológiai szakrendelést végzek, illetve húsz éve az ICC országos szűrőcentrumban is dolgozom, ahol komplex szűrővizsgálatokat végzünk.


A nyugati orvoslás a fő tevékenységem, de a természetgyógyászat minden ága érdekel. Huszonkét éve oktatom a feng shuit. Feng Shui Galériánkban 23 éve képző- és iparművészeti kiállításokat, koncerteket, művészeti esteket, előadásokat, könyvbemutatókat, valamint tanfolyamokat rendezünk a férjemmel közösen. A XVII. Országos Feng Shui és Ezoterikus találkozót szervezzük Fonyódon, ahol kétnapos alternatív gyógyászattal kapcsolatos előadások, koncertek hangzanak el, állapotfelméréssel, árubemutatóval; keleti diagnosztikai és terápiás módszerekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

2004-ben jelent meg Feng Shui a gyógyításban és egészségmegőrzésben című könyvem, mely a feng shui témákon kívül a keleti orvoslást és a testi-lelki harmóniát is felöleli. Több díjra is jelöltek életem során, ezek a következők:

  • 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj
  • 2007-ben Természetgyógyászatért díj
  • 2008-ban Fonyód Polgáraiért díj
  • 2013-ban Pro Natura et Vita díj
  • 2019-ben Fonyód Díszpolgára díj
  • 2019-ben Arany Diploma

Szeretném a feng shui tanításait a Moobius olvasóközönségével is megismertetni, így segítve őket a pozitívabb, kiegyensúlyozottabb élet megtalálásában.

Rendetlenség

A feng shui tanítása szerint a földet láthatatlan erővonalak szabdalják keresztül-kasul, némelyik kedvező, mások káros hatásúak. Arra kell törekednünk, hogy a jótékony erők befolyását a magunk javára fordítsuk, és fontos, hogy elkerüljük az ártó erővonalakat (gyilkos leheletet). Óvakodjunk attól, hogy huzamosabb ideig olyan helyen tartózkodjunk (együnk, aludjunk, dolgozzunk), amely ki van téve a láthatatlan erők negatív hatásainak.Az életenergia (chi) a természet lélegzete vagy univerzális energia. Ott érezzük jól magunkat, ahol a chi zavartalanul áramlik, és védve vagyunk. Sok lakás energiavámpírként hat az emberre, nemhogy erőre kapna, hanem a maradék energiáját is elszívja. A chi szereti a rendet, a harmóniát, a tágasságot, a lágy, lekerekített vonalakat. Szereti a tavaszi nagytakarításokat és a frissességet, mely költségkímélő, ám igen hatásos energetizáló módszer, az ember böjti méregtelenítéséhez hasonlatosan a ház méregtelenítését szolgálja. Nem kedveli a kacatokat, a rendetlenséget, az egyenes vonalakat és a félreeső területeket.Számoljuk fel a rendetlenséget, mielőtt belekezdünk a térrendezésbe! Ne kacatoljunk (pl. selejtezzük ki a ruhákat, ha már nem hordjuk), mert ez egy gyűjtőszenvedély, boldogsághiányt jelent és aggódási tünet. Az egészséges élethez nélkülözhetetlen az energia akadálytalan áramlása, az elakadt energiák gátló folyamatként hatnak az életünkre. Akármilyen rendetlenség képes akadályt gördíteni a térben áramló éltető energiák útjába. A mentális zavartság, az elődök rossz energiái, a fizikai szennyeződések, a tisztátalanság, éppúgy befolyásol, mint a tárgyi hulladékok. A befejezetlenség is rendetlenség, akár fizikai, szellemi, érzelmi vagy lelki, súlyosan terheli egészségünket. A halogatott javítanivalók (pl. leszakadt fiókgomb visszaillesztése, elromlott gépek javítása, csöpögő csap, kert rendbetétele stb.) Szinte egy energiavámpír sebességével fosztanak meg erőinktől.A felesleges holmik halmozói örökösen fáradtak, levertek, azt állítják, nincs energiájuk a takarításra. A szemétdédelgetőknek gyakran van székrekedésük, a szemük fénytelen, a bőrük tompa fényű, nem szoktak tornázni, általában túlsúlyosak. A test elhájasodása és a felesleges holmik gyűjtögetése az önvédelem egyik formája. Úgy gondolják, hogy a zsírképzéssel és a lomfelhalmozással kipárnázhatják magukat az élet megrázkódtatásaival szemben.Miután eltakarítjuk az akadályokat, ritkábban betegszünk meg, tisztábban gondolkodunk és könnyebben határozzuk el magunkat bármi újra. A lomok között csak egyedül lehet meglenni, de ha kitakarítjuk a szemetet, bizakodva helyreállíthatjuk társas kapcsolatainkat. A kacatok depresszióssá, reményvesztetté tesznek, az elerőtlenedés gátolja a cselekvést, szétszórtak leszünk, állandóan keresgélünk valamit.

A rendetlenség és a szemét felszámolása a gyógyulási folyamat fontos része, elvezethet a boldogabb, kényszertől mentes élethez.