Nincs engedélyezve a javascript.
33488294_1002748543236138_4536106881919221760_o-1.jpg
Dr. Fauszt Terézia
2020. április 9.
Feng shui és a negatív energiák

Feng shui és a negatív energiák

Kultúra és életmód
Támadó és huzatenergiák

Támadó és huzatenergiák

Nagyon gyors energiafolyam: az ott lakók életére negatívan hat, energiaszintjüket csökkenti. A kínaiak úgy tartják, hogy „egyenes úton csak a gonosz szellemek közlekednek” pl. gyorsforgalmi út a lakhelyünk előtt, vagy gyors folyású folyó – ezek azért kedvezőtlenek, mert a chi kénytelen túl gyorsan áramlani, és nem tud jó hatást kifejteni az ott élőkre. Az útkanyarulat külső oldala hasonlóan kedvezőtlen. Védekezhetünk kerítéssel, növényekkel, fákkal az épület és az út, valamint a folyó között.


Hosszú folyosón lelassítható az energia áramlása falra helyezett tükrökkel, képekkel vagy a mennyezetről lelógatott lámpával, szélcsengővel, kristálygolyóval stb. Ha az ajtóval szemben ajtó vagy ablak van, a huzatenergia orvosolható függönnyel, szobanövénnyel, paravánnal stb.

Az egyenes utat a kertkaputól a ház bejáratáig kacskaringóssá tehetjük kerti lámpákkal, növényekkel, körforgalom létrehozásával (szökőkút, szobor), de a legjobb megoldás, ha kanyargós utat építünk.

kep1.jpg

Támadó energiát szül, ha a bejárattal szemben íróasztal, eladó- vagy recepciós pult van, vagy ha egymással szemben helyezünk el két íróasztalt. Amennyiben nem tudjuk az asztalokat áthelyezni uralkodó pozícióba (hátunk mögött fal legyen és rálássunk a bejárati ajtóra úgy, hogy 45°-os szögnél kevesebbet kelljen fordulni), akkor a megoldás, hogy a támadó energia útjába teszünk valamit (pl. növényt, szökőkutat, akváriumot, paravánt stb.).

Ez a felgyorsult energia konfliktust, állandó veszekedést szülhet az ott dolgozók között. A jó munkahelyi légkör és az akadálytalan munkavégzés érdekében érdemes a feng shui alapelveket figyelembe venni.