Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
augusztus 23.
Fókuszban a házi kedvencek

Fókuszban a házi kedvencek

Könyvajánló

A mai, felgyorsult világban szülőként nagyon nehéz rávenni a gyerekeket arra, hogy az online térből kiszakadva akár egy könyvet is elolvassanak. Ilyenkor nem az olvasás örömeiről való meggyőzés okozza a kihívást, hanem az olvasnivaló kiválasztása. Ezzel a cikkel a házi kedvencek kedvelőinek teszünk a kedvére, melyben kutyás és macskás témájú gyerekkönyveket gyűjtöttünk össze kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Abban az esetben, ha gyerkőcünket érdekli, hogyan alakult ki az emberek és a négylábúak közötti hosszan tartó barátság, akkor érdemes a kezébe adnunk Lita Judge Kutyák című művét. A kötet a benne található gyönyörű illusztrációk segítségével elmeséli az ókortól kezdve egészen napjainkig a négylábúak és kétlábúak kapcsolatát, emellett a két faj egymásra való hatását, és végül, de nem utolsósorban rávilágít arra, miért ők a legjobb barátaink.

Ha állatos mese helyett kicsit komolyabb könyvet adnánk a gyerekünk kezébe, akkor a Nemzeti kincsünk-könyvsorozat egyik része, A pumi a megfelelő választás. Ebből a kiadványból ugyanis nem csupán a pásztorkutya eredetének történetét tudhatjuk meg, hanem az állat tartásának mikéntjéről is tájékozódhatunk, ami igazán praktikus lehet, ha a csemete esetleg szeretne egyet ebből a nemes fajtából. A sok hasznos információ mellett rengeteg fotót is találunk a kötetben, melyek izgalmassá, egyúttal érthetőbbé is teszik a művet.

A pumi

A pumi

Alexandra Kiadó (A), 2024.05.10.
Nemzeti kincsünk
A kutyák bohóca; a magyar pásztorok fáradhatatlan, csupa szív társa évszázadok óta; a modern kutyabarátok kedvence intelligenciájának és temperamentumának köszönhetően, egyben napjaink egyik legnépszerűbb sportkutyája.

Ehhez képest Steve Mann hivatásos kutyatréner könyve – Kismancsból Tappancs – teljes egészében a házőrzők gondozására és felnevelésére koncentrál. Ez nem csupán gyermekünknek válhat igazán hasznára: nekünk mint szülőknek sem árt, ha tudjuk, milyen teendőkkel jár egy házi kedvenc. A kötet olvasása során megtudhatjuk az alapoktól kezdve, hogy egy kölyöknek mire lehet szüksége, hogyan kell őt nevelni, ami által a későbbiekben illedelmes, barátságos, valamint hűséges társ válhat belőle. A felsoroltak mellett megtaníthatjuk gyermekünknek: egy kisállat gondozása a mókán és kacagáson kívül nagy felelősséggel is jár.

Kismancsból tappancs
Őszi könyváradat

Kismancsból tappancs

Steve Mann
Alexandra Kiadó (A)
Egy kiskutya óriási örömöt jelent, a felnevelése pedig óriási felelősséget. A több mint 30 éve hivatásos kutyatrénerként és viselkedés-szakértőként dolgozó Steve Mann pályafutása során rengeteg kutyatulajdonosnak segített megtalálni az összhangot kedvencével, és tudományos alapokon nyugvó, újszerű módszerei révén rakoncátlan kölyökből mi is boldog, egyben fegyelmezett társat nevelhetünk.

Amennyiben kevésbé komolyabb kiadvánnyal szeretnénk rávenni az olvasásra az ifjabb korosztályt, vagy egyszerűen csak egy esti meseként felolvasható történetet keresünk, akkor érdemes egy pillantást vetnünk Galia Bernstein Iza és Csili – avagy a nagy kutyakomédia című gyermekkönyvére. A főszereplő, III. Kennelfalvi Csilivári Jácint, olyan kölyökkutya, akinek családja már nagyon sok bemutatón részt vett, ahol számos díjat megnyertek. Amikor Csili gazdit talál magának, kissé elbizonytalanodik, vajon neki is menni fog-e ez a megmérettetés. Iza és Csili mókás és tanulságos kalandjait maga az írónő illusztrálta színes rajzaival, ami még izgalmasabbá teszi a történetet.

Iza és Csili

Iza és Csili

avagy a nagy kutyakomédia

Galia Bernstein
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.02.
III. Kennelfalvi Csilivári Jácint családja sokszoros versenygyőztes. De amikor a kiskutya gazdit talál magának, egyikük sem érzi úgy, hogy díjak begyűjtésére születtek volna. Vajon hogyan szerepelnek majd az első bemutatójukon?

Ám ha egészen pici babának keresünk könyvet, akkor a Kedvencek a táskámban-sorozat Cica kedvencei című darabja lesz a legjobb választás. Ez az aranyos képeskönyv kifejezetten kisbabáknak készült, és különlegessége nemcsak az illusztrációk színességében, hanem a puha tapintásában is rejlik.

Cica kedvencei

Cica kedvencei

Kedvencek a táskámban

Alexandra Kiadó (A)
Kedvencek a táskámban
Miket szeret Cica a legjobban? Kukkants bele a táskájába, és megtudod! A finom tapintású illusztrációk kellemesen csiklandozzák a baba érzékeit.
puha tapintású filcanyaggal

Ezenfelül a Moobiusnál a kiadványokon túl azokhoz illő 2cicák & könyvek2 feliratú vászontáskát is beszerezhetünk, amiben bárhová magunkkal vihetjük az aktuális olvasnivalókat.

Vászontáska - Cicák & könyvek

Vászontáska - Cicák & könyvek

Moobius
Mutasd meg az egész világnak, hogy könyvimádó vagy! Pamut bevásárlótáska hosszú, fekete füllel. Ideális könyvek vagy más létszükségletű tárgyak szállításához. A patentos pánt az üres táska feltekerésére és rögzítésére szolgál, a kis helyigény érdekében. Mérete: 38 × 42 cm. Terhelhetőség: 8 kg-ig. Mosógépben nem mosható!