Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
november 29.
Karácsonyi ajándékötletek kisgyermeked számára

Karácsonyi ajándékötletek kisgyermeked számára

Könyvajánló

„A gyermekkornak két tündérvilága van: cselekvés síkján a játék, és szellemi síkon a mese.” (Kádár Annamária, pszichológus)

A legszebb dolog, ami egy kisgyermek életében történhet, az az olvasás iránti szeretet kialakulása, mely elkíséri őt egészen időskoráig. A történetek táplálják gyermekünk fantáziáját, tudásvágyát és kíváncsiságát, és bevezetik őket egy teljesen új világba, a könyvek világába. Ebben az univerzumban olyan lényekkel találkozhatnak, melyek megtestesítve a jót és a rosszat, példák útján segítik gyermekünket a döntéshozatalban, a társaikhoz fűződő kapcsolatban és az életük más-más területein. Emellett pedig az olvasás kialakítja érdeklődési körüket, számukra értékes ismerteket ad át, és megalapozza műveltségüket. E cikkben kisgyermekek számára válogattunk össze olyan olvasmányokat, melyek egy része tanulságos és ismeretterjesztő, más részük pedig készségfejlesztő és szórakoztató; karácsonyi ajándéknak pedig mind tökéletesek.

Lita Judge: Kutyák

Lita Judge Kutyák című, képes illusztrációkat tartalmazó ismeretterjesztő könyve a kutyák fejlődéstörténetét tárja elénk. Gyermekek számára érdekes módon meséli el, hogyan alakult át a kutyák emberekhez fűződő viszonya ötvenezer év alatt, emellett hogyan váltak vadállatból a kanapénkon összekuporodó szeretetgombóccá és a gyerekek kedvenc állatává.

Kutyák

Kutyák

Legjobb barátaink története

Lita Judge
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.02.
A gondos kutatómunkán alapuló és gyönyörű illusztrációkkal teli Kutyák arról mesél, hogy milyen sokféleképpen fonódik össze az emberek és a kutyák élete - és miért ők a legjobb barátaink.

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

A kis herceg az a könyv, amelynek tartalmát minden gyermeknek meg kell ismernie, és amely nem véletlenül kötelező olvasmány az iskolákban. Tanít az emberről és az emberségességről, a kapcsolatokról és az esendőségről, a tudásvágyról és a bölcsességről. Az elmélkedések és a mély gondolatok terepe, ezért értékes ajándék lehet kisgyermeked számára.

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” (Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg megalkotója)

 

A kis herceg

A kis herceg

Antoine de Saint-Exupéry
Alexandra Kiadó (A)
„- Nálatok az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek - mondta a kis herceg -, és mégsem találják, amit keresnek… - Így van - válaszoltam. - Pedig amit keresnek, ott van egyetlen rózsában és egy csepp vízben…”

100 Grimm-mese

E mesés könyvben megelevenednek azok az örökké fennmaradó történetek, amelyeket már nagyszüleink is olvastak. Eljött az idő, hogy gyermekeink is megismerjék a maradandó történetek hőseit: Babszem Jankót, Hófehérkét, a békakirályfit és még sokan másokat, akik mind-mind a hét fő erényre tanítják az olvasót.

100 Grimm-mese

100 Grimm-mese

Alexandra Kiadó (A)
100 mese
A gyönyörűen illusztrált 100 Grimm-mese árnyalt, ám világos tanításokat közvetít jóról és rosszról, becsületről és bátorságról, hűségről, barátságról és szeretetről. A több mint 200 éves mesék ma is elevennek és aktuálisnak hatnak.
100 Andersen-mese

100 Andersen-mese

A kis gyufaárus leányka és más elbűvölő történetek a meseirodalom királyától

100 Ezópusz-mese

100 Ezópusz-mese

100 Benedek Elek - mese

100 Benedek Elek - mese

Benedek Elek
100 mese Mátyás királyról

100 mese Mátyás királyról

100 állatmese

100 állatmese

Szórakoztató és tanulságos történetek kicsiknek és nagyoknak

100 magyar népmese

100 magyar népmese

A Magyar népmesék sorozat teljes kiadása

Ki vitte el Hóember orrát?

A karácsonyi ünnepkört könnyen hangulatosabbá teheti egy-egy karácsonyi mese. Ehhez meleg szívvel ajánljuk a Ki vitte el Hóember orrát? című mesét, amely egy répaorr utáni kalandos nyomozásról szól, s egyike a Szívmelengető karácsonyi történet című sorozatnak. A könyvsorozat további szereplői – Nyuszmók, a Mikulás és Gusztáv cica – szintén mozgalmas ünnepnek néznek elébe, amely mindegyikük számára tartogat meglepetéseket.

Ki vitte el Hóember orrát?

Ki vitte el Hóember orrát?

Alexandra Kiadó (A), 2022.
Szívmelengető karácsonyi történet
Hóember egyik reggel arra ébred, hogy nyoma veszett az orrának. Vajon ki lopta el, és miért? Hogy fogja így érezni a karácsony illatait? Hóember útnak indul a barátaival, hogy megtalálják az elveszett répaorrot. Bájos karácsonyi történet, amely bearanyozza az ünnepi készülődést.
Nyuszmók megmenti a karácsonyt

Nyuszmók megmenti a karácsonyt

Hová lett a Mikulás hangja?

Hová lett a Mikulás hangja?

A cica, aki nem szerette a karácsonyt

A cica, aki nem szerette a karácsonyt

Krista Izelaar

Téli manókaland

Kiadói gondozásunkban megjelent karácsonyi színező kellemes kikapcsolódást nyújt a gyermekek számára a karácsonyfa alatt. A színezőben található sok-sok manó, rénszarvas és ajándékdoboz mind arra vár, hogy gyermeked pompás színekbe öltöztesse őket.

Téli manókaland

Téli manókaland

Alexandra Kiadó (A)
Vajon hogyan készülnek a Mikulás manói az ünnepekre?
Mivel töltik a szabadidejüket, és hogyan pihenik ki a december fáradalmait?
Hangolódj te is a karácsonyra és a téli örömökre a bájos rajzok színezésével - de vigyázz: Rudolf orra piros legyen!