Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. június 18.
Fonda Lee és Stephen King könyvei is esélyesek a Locus-díjra

Fonda Lee és Stephen King könyvei is esélyesek a Locus-díjra

A könyves világ hírei

A Locus-díjat a Locus magazin alapította 1971-ben, a jelöltek listáját az olvasók szavazatai alapján állítják össze minden évben. Sok kategóriában osztanak díjat, melyek között nem is csak irodalmi alkotások szerepelnek, díjaznak többek között kiadókat, szerkesztőket, magazinokat és alkotókat is. A spekulatív fikció (sci-fi és fantasy) műfajaiban a harmadik legrangosabb irodalmi elismerésnek számít.

Az idei rövidlistán fantasy kategóriában szerepel Fonda Lee Zöldcsont-saga sorozatának második része, a Jáde háború. A trilógia első kötete, a Jáde város már magyarul is megjelent az Európa Könyvkiadó gondozásában, és a második rész megjelenése is még ebben az évben várható.

Jáde város
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Jáde város

Zöldcsont-saga I.

Fonda Lee
Európa Könyvkiadó, 2020.04.08.
Zöldcsont-saga
A jáde Kekon szigetének éltető eleme. Mindig is bányászták, adták-vették, csiszolták, lopták, öltek érte - de évszázadokon át csakis az olyan tiszteletre méltó Zöldcsont harcosok viselhették, mint a Kaul család tagjai, akik különleges adottságaik révén, a mágikus zöld kő erejét használva védelmezték a szigetet az idegen megszállóktól.

Természetesen Stephen King sem hiányozhat a jelöltek közül, hamarosan magyarul is megjelenő regénye, Az Intézet esélyes a győzelemre horror kategóriában.

Az Intézet

Az Intézet

Stephen King
Európa Könyvkiadó
Az éjszaka közepén Luke Ellis szüleit brutálisan meggyilkolják a saját házukban, őt pedig elrabolják. Másnap Luke egy intézetben ébred egy ugyanolyan szobában, mint a sajátja, mellette pedig hasonló szobák nyílnak, bennük hasonló fiúkkal és lányokkal: mindannyian különleges természetfeletti képességekkel rendelkeznek.

A győzteseket 2020. június 27-én hirdetik ki, egy online díjátadó gála keretein belül.