Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. október 23.
Hamarosan a mozikban A ragyogás folytatása, az Álom doktor

Hamarosan a mozikban A ragyogás folytatása, az Álom doktor

Novemberben érkezik a mozikba a A ragyogás folytatása, az Álom doktor, a filmmel egy időben pedig Stephen King azonos című regénye is új kiadásban lát napvilágot.

King köztudottan nem rajong az egyébként kultikusként számon tartott A ragyogás filmváltozatáért – a Mike Flanagan által rendezett Álom doktor megfilmesítésénél azonban már producerként is közreműködött, és a jelek szerint igen lelkes az adaptációval kapcsolatban.

Twitter-oldalán az alábbi kommenttel osztotta meg a film előzetesét:

„Ettől a filmtől el fogjátok dobni az agyatokat. Ha maradt még belőle valamennyi az AZ második része után.”

A történet főszereplője a A ragyogásból már ismert, különleges képességekkel bíró Danny Torrance, aki Ewan McGregor alakításában immár egy negyvenes, alkoholista férfiként tér vissza a folytatásban.

A film első trailere júniusban jött ki, amit szeptemberben követett egy második előzetes is:

A King-rajongóknak már a filmre sem kell sokat várniuk, az Álom doktor november 8-án kerül bemutatásra a hazai mozikban. Az adaptáció alapjául szolgáló regény új kiadása pedig már előrendelhető – a filmes borítóval megújult kötet ugyancsak novemberre várható.

Álom doktor

Álom doktor

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2019.11.04.
Nem tudom elzárni: nem egyszerűen bennem van, hanem magam vagyok a ragyogás.
- Tudom, mit szeretnél, cukorfalat. Gyere vissza, és megkaphatod. - Száját közelítette Andiéhoz, nyelvével addig simogatva annak felső ajkát, amíg az köddé nem foszlott. A szeme azonban kitartott, s Rose tekintetébe kapcsolódott.