Nincs engedélyezve a javascript.
lapful_ikon-1.png
Carta TEEN Kiadó
2021. június 19.
Hamarosan magyarul is olvasható lesz az elmúlt évek legnépszerűbb német ifjúsági regényciklusa

Hamarosan magyarul is olvasható lesz az elmúlt évek legnépszerűbb német ifjúsági regényciklusa

Előrendelhető újdonság

Már nem kell sokat várni, ugyanis hamarosan magyarul is elérhetővé válik a német fiatalok egyik kedvenc regényciklusa, Julia Dippel szenzációs Izara-sorozata. A német nyelvű ifjúsági széria feszültségekkel teli, megdöbbentő története különösen izgalmas meglepetéseket tartogat, s megragadó elbeszélésével pillanatok alatt meríti el az olvasót a főszereplő Ariana (Ari) korántsem mindennapi, fordulatos, természetfeletti történetében.

Nyomasztó gyermekkor, elvált szülők, unalmas kisváros, beképzelt osztálytársak, anyagi gondok és egy kínos szakítás… A végzős Ari egyetlen vágya, hogy végre véget vethessen a hosszú évek szűnni nem akaró fájdalmának, s egy szebb jövő reményében, mindent hátrahagyva végleg elhagyhassa a várost.

Egy nap azonban minden korábbi problémája, aktuális érzése és jövőbeli terve háttérbe szorul; olyas valami történik ugyanis, amely bár elsőre teljes mértékben felfoghatatlannak tűnik, mégis igaznak bizonyul: természetfeletti lények próbálják megölni Arit.

A lány eddig is nyomasztó élete egyszeriben szörnyű rémálommá változik, s hirtelen olyan világba csöppen, amelynek eddig még a létezéséről sem tudott. Kiderül, hogy iskolája egy különös szövetség központja, amely az emberek, boszorkányok és egyéb természetfeletti lények közötti kényes egyensúly megtartásán fáradozik. Ám szép számmal akadnak olyanok is, akik béke helyett háborúra vágynak. Éppen Ariana apja, Wilson Harris az egyikük, aki a halhatatlanok elpusztítása érdekében semmilyen módszertől nem riad vissza, s ha sötét terveinek megvalósításáról van szó, lelkiismeret-furdalás nélkül tipor bárkit a földbe.

Egyetlen fegyver, megannyi halálos áldozat… Véres háború veszi kezdetét.

Az évtizedeken át tartó titkos kutatások révén, s számtalan védtelen áldozat élete árán kifejlesztett fegyver a tét, amely Harris számára a sötét akciójának kulcsa lehet. A végzetes eszközt viszont sokan, sokféle célból szeretnék megkaparintani. A játszma pattanásig feszül, de vajon meddig fajulhat egy ilyen küzdelem? Egy biztos, Arinak menekülnie kell, hiszen apja ellenfelei szemében ő jelentheti a végső megoldást: élve vagy halva, egyaránt sokat érhet…

Ariana körül minden összeomlik, és a sorsfordító összecsapás kellős közepén ráeszmél, senki és semmi sem az, aminek gondolta: éppen azzal fog össze, aki kezdetben az életére pályázott. Arinak újra meg kell találnia önmagát, s mindenekelőtt túl kell élnie. Bízhat-e még a megérzéseiben? Ki lehet a támasza ebben az őrült helyzetben, s kivel oszthatja meg lelkének azt a részét, amely szeretetre, megértésre és elfogadásra vágyik? És a szívében vajon marad még hely szerelemnek vagy újabb csalódáshullám veszi kezdetét? Számtalan kérdés, amelyekre nincs idő megfontolt válaszokat adni, mert Ari élete veszélyben van, és ha halvány esélyt is remél a túlélésre, azonnal döntenie kell, kinek ad bizalmat, és kinek nem…

Izara - Az örök tűz (1.)

Izara - Az örök tűz (1.)

Julia Dippel
Carta TEEN Kiadó, 2023.10.17.
Izara
Titkos társaságok, természetfeletti lények és egy tiltott szerelem... Julia Dippel Izara-sorozata az elmúlt évek legnépszerűbb német ifjúsági regényciklusa, Az örök tűz pedig megjelenése után elnyerte a legjobb német nyelvű első könyvnek járó díjat.

Az Izara-sorozat lebilincselő története különös világban kíséri végig Arianát a felnőtté válás sokszor rögös, olykor örömöt, néha pedig fájdalmat rejtő útján, miközben az olvasók a bőrébe bújva megtanulhatják helyesen megélni, s kifejezni érzelmeiket, valamint Ari belső vívódásai által felfedezhetik az emberi lélek különlegességét is… A titkos társaságok, természetfeletti lények és a tiltott szerelem története intenzíven átélhetővé teszi az emberi lélek apró rezdüléseit, megmozgat számtalan érzelmet, nem csak a szereplőkben – az olvasókban is.

Végső soron erről szól a sorozat: az emberi lélek varázsáról, arról a hatalmas erőről, amely az érzelmeinkben bújik meg, s amelyből élet és halál is fakadhat.

Izara - Csendes víz (2.)
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Izara - Csendes víz (2.)

Julia Dippel
Carta TEEN Kiadó, 2021.11.25.
Izara
Egyszer minden titokra fény derül, s az igazság hullámokat vet… Immár minden halhatatlan tud Izaráról. Mialatt apja a Phalanx tömlöcében tölti megérdemelt büntetését, a Liga beidézi Arit. Kénytelen kétes megállapodásokat kötni annak érdekében, hogy a katakombák fővárosában ő életben, a Luciannal való tiltott köteléke pedig titokban maradjon.

Julia Dippel nagysikerű Izara-sorozata az elmúlt évek egyik legnépszerűbb német nyelvű ifjúsági regényciklusa, amely már az első kötettel belopta magát az olvasók szívébe, és az iránta való rajongás töretlen mind a mai napig. Ezt bizonyítja, hogy a sorozat első része, az Izara – Az örök tűz megjelenése után nem sokkal elnyerte a legjobb német nyelvű első könyvnek járó díjat, valamint 2020-ban a sorozat negyedik, befejező része közönségdíjas lett.