Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. április 15.
Három nemzedék. Két nyár. Egy mindent felforgató titok.

Három nemzedék. Két nyár. Egy mindent felforgató titok.

Előrendelhető újdonság

Eve Chase, a Borostyánba szőtt titkok szerzőjének új műve, A Foxcote kúria lányai érzelmekkel teli, hátborzongató olvasmány családi titkokról és kötelékekről – és arról, hogyan találjuk meg önmagunkat, amikor a leginkább el vagyunk veszve.

A Foxcote kúria lányai

A Foxcote kúria lányai

Három nemzedék. Két nyár. Egy mindent felforgató titok.

Eve Chase
Alexandra Kiadó (A), 2023.05.18.
Egy eldugott vidéki kúria melletti idilli erdőben újszülött kislányra találnak. A kúriában élő Harrington család befogadja a babát, és a hitetlenkedés hamar örömbe csap át. Éppen saját gyermekük elvesztését gyászolják, és a gyönyörű csecsemő új reményt ad nekik.
Borostyánba szőtt titkok

Borostyánba szőtt titkok

Eve Chase
Alexandra Kiadó (A), 2020.10.19.
A 15 éves Amber Alton jól tudja, hogy az órák máshogyan járnak Black Rabbit Hallban, ebben az ősi cornwalli házban. A végtelenbe nyúló nyarak tökéletesek a rejtélyekkel és nyúlüregekkel teli birtokon - egészen addig a viharos éjszakáig, amikor minden megváltozik.

„Imádtam, ahogy a könyv a múlt és a jelen között mozgott, hogy leleplezze a nagy titkot a történet végére. Egy remek történet, és tökéletesen különböző karakterek.” - Nebraska Stalker, Amazon

A Foxcote kúria lányai két történetszálon fut. 1971-ben vagyunk. Rita Murphy, a Harrington család dajkája a családban történt tragédia után vidékre költözik Harringtonékkal. A nyár érdekes fordulatot vesz, amikor váratlan látogatójuk érkezik, ráadásul Harringtonék lánya egy kisbabát talál az egyik fa mellett, a házhoz közel. Mivel a család attól tart, hogy a hatóságok elvennék a gyermeket, titokban tartják létezését, mintha soha nem is látták volna. Nem sokkal később azonban a családról alkotott tökéletes kép szertefoszlik, amikor egy holttestet találnak a birtokon.
A történet másik szála napjainkban játszódik. Sylvie Broom családja szétesőben van, lányát teljesen összetörte a szülei válása; ráadásul Sylvie édesanyja, akihez mindig is nagyon közel állt, kórházba került. Ahogy a nő átnézi beteg édesanyja tárgyait, egy különös, régi mappát talál, melyen az „1971, nyár” felirat szerepel.

„Chase lassan mutatja be a történetet, mindenféle színpadiasság nélkül. Igazából A Foxcote kúria lányai nem igazán gyilkosságról vagy egy rémisztő házról szól. Sokkal inkább családokról – azokról, amelyekbe beleszülettünk, amelyeket létrehoztunk, de főleg azokról, amelyekből elszöktünk.” - The New York Times

„A történet először lassan indult be, így kíváncsi voltam, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a karakterek. Nagyon érdekes események fűzték egy szálra a cselekményt.” – Babs, Amazon