Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. június 28.
Háy János: „Az irodalom a legnagyobb fesztivál”

Háy János: „Az irodalom a legnagyobb fesztivál”

A Kik vagytok ti? egy olyan könyv, ami Szerb Antal óta először mer újszerűen és jól olvasható stílusban a magyar irodalom alkotóihoz nyúlni. Irodalomtörténet, életútfeltárás, műelemzés, de legfőképpen igazi Háy-próza, tele humorral, gondolattal, a valahai életművek teljesen újszerű megközelítésével.

Kattints és nézd meg, milyen részleteket választott ki a könyvből Lovasi András, Till Attila, Palya Bea vagy éppen Mucsi Zoltán!

A könyv megjelenése óta kitartóan szerepel a sikerlistákon, valamint elnyerte a Budai-díjat, melyet minden évben az oktatást leginkább segítő, tartalmában és külsejében egyaránt kiemelkedő kiadványnak ítélnek oda.

1_hay_budai_dij.jpg

„Olyan, mintha egy buszmegállóban rendeztek volna be egy pantheont, ahol Arany, Ady, Kosztolányi és a többiek a tavalyi lézerdiszkó és a jövő heti Akela-koncert szakadozott plakátjai közül mállanak elő, és a haverod két busz közt sztorizgat róluk. A haverod persze ismeri mindet, és te tátott szájjal hallgatod, ismerősek és tökéletlenek, mint te, ők a hazád, mondja Háy, és igen, otthon vagy bennük, nem úgy, mint abban a másikban, ahol tananyaggá változtak, érettségi tétellé merevedtek, kanonizálódtak, szoborba fagytak.” moly.hu

Kik vagytok ti?

Kik vagytok ti?

Kötelező magyar irodalom - Újraélesztő könyv

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2019.
Irodalomtörténet? Az is. Izgalmas oknyomozás, hogy valójában kik voltak ezek a valahai alkotók? Az is. Életútfeltárás, életműelemzés? Az is. Kor- és kórrajz? Az is. De legfőképp igazi Háy-próza. Tele humorral, gondolattal, a valahai életművek teljesen újszerű megközelítésével.