Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. október 14.
Háy János: Mamikám – Könyvbemutató a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron

Háy János: Mamikám – Könyvbemutató a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron

A könyves világ hírei

„A minden szempontból sikeres regénye, A cégvezető után a felső tízezer talmi világából az alsó százezrek szűk terébe visz el minket Háy János új prózája. És ahogy annak, ennek is megvan a maga eleven, lüktető nyelve: abban a fellengzősség és magamutogatás erős fényei csillogtak, ebben a reménytelen szeretet pislákol. A Mamikám az utóbbi idők egyik legmeggyőzőbb irodalmi teljesítménye” – írta a Könyvterasz Háy János legújabb, Mamikám című regényéről.

A Mamikám egy különleges kapcsolat regénye: az elbeszélő fiatal cigány nő és az őt segítő idős, magányos asszony, a Mamika története. A szeretet, a nélkülözés és a folytonos alárendeltségből akadó indulat elbeszélése.

„Ha nincs a Mamika, akkor nincs a fiatal cigány nő sem, ha nincs a fiatal cigány nő, nincs a Mamika sem. Egymást feltételezik, egymást hívják életre. A barátságuk, a szeretetük teszi lehetővé, hogy feltáruljon mindkettő élete, az, ahogyan a világot látják, az, ahogy gondolják, hogy érdemes élni” – fogalmazott Háy János a Könyves Magazinnak adott interjújában.

Az épphogy felnőtt lány sodró, izgalmas, minden ízében otthonos világot tár elénk. A sajátos elbeszélés a lehető legautentikusabban, különleges nyelvjárással adja vissza a mai magyarországi falu mindennapjait. A be- és elfogadás hétköznapjait, az együttélés súrlódásait, a hivatalokkal folytatott örökös küzdelmet. A maga nyerseségében is felragyogó nyelv egyből berántja az olvasót a regény mélyébe, abba a világba, amelyről úgy véljük, már unalomig ismert a híradásokból. Ám viszonyait, erőtereit, mindennapi gondjait és boldogságait, gyötrelmeit és kiútjait alig ismerjük az előítéletek banalitásán túl.

Mamikám
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Mamikám

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2021.08.26.
A minden szempontból különleges regény azok hangját juttatja el hozzánk, akikről ugyan beszél a sajtó, ám a valódi szereplőket igazából soha nem képes megszólaltatni. Ők csupán illusztrációként, a már eldöntött „üzenet” megszemélyesítőjeként bukkannak fel előttünk.

Háy János Valuska László közreműködésével a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron mutatja be könyvét, 2021. október 15-én, pénteken 19 órakor a Várkert Bazár Nagyszínpadán.

A szerző hivatalos Facebook-oldalán kedvcsinálóként felolvasott részleteket is megosztott a Mamikámból.