Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. január 27.
HBO-film készülhet az Úriemberek kézikönyve – A bujaságtól az erényekig történetéből

HBO-film készülhet az Úriemberek kézikönyve – A bujaságtól az erényekig történetéből

Megfilmesítés

A Deadline értesülése szerint Greg Berlanti, a Riverdale című nagy sikerű ifjúsági tévésorozat producere filmet készít az Úriemberek kézikönyve – A bujaságtól az erényekig könyvekből a májusban induló HBO Max számára. A Mackenzi Lee romantikus kalandregényeiből készített adaptáció egyike lehet azon négy filmnek, amely az HBO Max és a Berlanti produkciós irodája között létrejövő szerződés alapját képezték.

A kalandos történet forgatókönyvírójának a walesi Matthew Berryt kérték fel, akinek nevéhez olyan, hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő sorozatok köthetők, mint a Sabrina hátborzongató kalandjai és a Flash – A Villám.

Az Úriemberek kézikönyve – A bujaságtól az erényekig Henry Montague története, aki arisztokrata származása és neveltetése ellenére inkább a szórakozásnak és a bujaságnak szentelné életét. Ez a terve azonban meghiúsulni látszik, amikor apja a családi birtok irányításának átvételére kötelezi. Montyra azonban nem jellemző, hogy bármit is feladjon, így húgával és legjobb barátjával (aki iránt gyengéd érzelmeket táplál) arra törekszik, hogy hedonista kalanddá változtassa az egy évig tartó utazást. Egy óvatlan döntés miatt azonban a külföldi utazás egész Európán átívelő félelmetes embervadászattá változik, Monty számára pedig minden megkérdőjeleződik. A 18. századi biszexuális fiatalember ábrázolásáért Mackenzi Lee Stonewall Book-díjat is nyert. Az írónő következő, szintén ebben az időszakban játszódó, Útmutató hölgyeknek a kalózélethez című kötete tavaly év végén jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában.

Útmutató hölgyeknek a kalózélethez
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Útmutató hölgyeknek a kalózélethez

Mackenzi Lee
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Egy évvel azután, hogy bátyjával, Montyval kalandos útra vállalkoztak, Felicity Montague visszatér Angliába. Egyrészt menekül egy házassági ajánlat elől, másrészt szeretne beiratkozni egy orvosi iskolába. Ám hiába intelligens és szenvedélyes, az iskola vezetősége elutasítja, mert szerintük csak férfiak képviselhetik a tudományt.
Úriemberek kézikönyve

Úriemberek kézikönyve

A bujaságtól az erényekig

Mackenzi Lee
Alexandra Kiadó (A)
Henry Montague úriembernek született, és annak is nevelték, de soha nem tudott igazán azzá válni. Anglia legjobb iskolái és az apja folyamatos rosszallása ellenére sem képes gátat szabni korhely szenvedélyei­nek. Nem tud felhagyni a szerencsejátékkal, az átmulatott éjszakákkal, és az azt követő reggelekkel, amikor is egy nő vagy egy férfi karjai közt ébred.