Nincs engedélyezve a javascript.
profil_pics2-1.jpg
Pioneer Books
2023. március 31.
Helyrehozható-e, ami totálkáros?

Helyrehozható-e, ami totálkáros?

Friss megjelenés

„Meyers könyvei mindig nagy odafigyeléssel kezelik a komoly témákat, ez ebben az esetben sincs másképp. Megható és komoly történet arról, hogy a düh és erőszak miképpen változtat meg egy családot.”

/Goodreads/

Randy Susan Meyers Brooklynban született. Fiatalkorától kezdve foglalkoztatják a társadalmi problémák és az írás, de csak miután lányai kirepültek otthonról, vetette bele magát igazán az önmegvalósításba. Régi álmát megvalósítva szociális munkásként kezdett dolgozni, több mint húsz éven keresztül agresszorokkal és családon belüli erőszak áldozataival foglalkozott. Mindemellett írni is kezdett: a szociális munka során szerzett tapasztalatai, pultosként töltött évei és a sorozatosan zátonyra futó párkapcsolatai inspirálják történeteit. Mostanra Randy Susan Meyers révbe ért, boldogan él férjével Bostonban, és írja nagy sikerű regényeit – A gyilkos lányai című könyve Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendett.

A Házassági karambolok egy olyan komoly témát feszeget, melynek olykor nem szentelünk elég figyelmet. A történetben a hűség, a házassági fogadalom, a szerelem és a bizalom forog kockán. Provokatív és megdöbbentő regény, amely mélyen megszólítja a nőket.
Ben soha nem akarta bántani Maddyt, és sosem gondolta volna, hogy meggondolatlan tettei tragédiához vezethetnek.

Ez a könyv bepillantást enged egy családi otthon ajtaja mögé, ami akár a tiéd is lehetne…

Házassági karambolok

Házassági karambolok

Randy Susan Meyers
Pioneer Books, 2023.03.22.
A szociális munkásként dolgozó Maddy türelmesen és odaadóan segít a bajba jutott nőknek, akik függőségeikkel vagy éppen bántalmazó párjukkal küzdenek. Otthon már jóval kevésbé ura a helyzetnek: nap mint nap próbálja a felszínen tartani magát, gondoskodni három gyerekéről, intézni a napi feladatokat, és nem mellékesen megmenteni a házasságát.

A szociális munkásként dolgozó Maddy türelmesen és odaadóan segít a bajba jutott nőknek, akik függőségeikkel, vagy éppen bántalmazó párjukkal küzdenek. Otthon már jóval kevésbé ura a helyzetnek: nap mint nap próbálja a felszínen tartani magát, gondoskodni három gyerekéről, intézni a napi feladatokat, és nem mellékesen megmenteni a házasságát.
Férje, Ben sikeres ügyvéd, akinek derogál kivenni a részét a közös teendőkből, de legalább idegesíti, ahogyan a felesége próbálja megoldani a dolgokat. Bár szeretik egymást, egyre több az ütközési felület, és Maddy hiába figyelmezteti a férjét, Ben dühkitörései egyre aggasztóbbak. Egy végzetes napon az indulatoktól majd' szétfeszülő férfi autóbalesetet okoz, és a következő pillanatban már mindenki azért imádkozik, hogy Maddy térjen magához.
Ben, a kamasz Emma, a kilencéves Gracie és a kis Caleb sokkolóan új élethelyzettel találja szemben magát, és az indulatokkal, félelmekkel, magánnyal mindenki a maga módján kénytelen megküzdeni.

A Házassági karambolok kiváló regény, mely több hangon elbeszélve mutatja meg a szerelem, a család, a remény és a kétségbeesés mélységeit. Ben verbális bántalmazása, Maddy szorongása, a gyerekek félelmei – mind olyan helyzetet mutatnak, amiről mindannyian olvastunk, vagy akár át is éltük már.

Randy Susan Meyers regényeinek drámaiságát a szerző pultosként eltöltött évei, az erőszakos bűnözőkkel töltött tíz év, valamint a rosszfiúkkal való szerelmi kapcsolódások évtizedei adják. Három regénye közül kettő (A gyilkos lányai és a Házassági karambolok) döntős volt a Mass Book Awardson (2010 és 2015), és a Massachusetts-i Könyvtanács a „kötelező olvasmányok" közé sorolta.