Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. március 30.
Hiánypótló makramékönyv érkezik az Alexandra Kiadó gondozásában!

Hiánypótló makramékönyv érkezik az Alexandra Kiadó gondozásában!

Előrendelhető újdonság

Tudod, hogy mi is az a makramé?

Számos olyan dísz és használati tárgy vesz körül minket a hétköznapjainkban, amiknek elkészítési folyamatairól aligha tudunk bármit is, holott sokszor egyszerűbb és gazdaságosabb az elkészítésük, mint gondolnánk. A csomózás művészete, vagyis a makramé a 13. században jelent meg és terjedt el az arab világban, majd az Európába és Amerikába importált minőségi, szebbnél szebb dekorációk és szőnyegek által nálunk is egyre népszerűbbé vált.

Nem is gondolnánk, hogy a bútorboltok, vagy éppenséggel bababoltok sarkaiban ringatózó vastag, kötélszerű anyagból szőtt drága, bohém stílusú hintát vagy bölcsőt, mintás szőnyeget, függönyöket, fali dekorációkat vagy virágtartókat magunk is elkészíthetjük otthon, nem kell hozzá más, csak vastag pamutzsinór, egy kis kézügyesség, türelem, és egy könyv, ami által elsajátíthatók a makramézás apró fortélyai és technikái.

Stefanie Sieblander német makramészakértő és író egy praktikus könyvben szedte össze a csomózási technikákat, a legegyszerűbb csomótól a legnehezebbig, amiknek minden lépését képekkel ábrázolja, hogy biztos mindenki számára érthetőek és elkészíthetőek legyenek ezek a kisebb-nagyobb romantikus csodák.

Mert hát sokkal több jelentéssel, meghittséggel és egyediséggel bír egy fali dekoráció, szőnyeg vagy díszpárna, ha nem azokban a tömegcikkeket gyártó üzletekben vásároljuk meg, ahol mindenki más is, hanem mi magunk készítjük, nem?

Ha nemcsak egyediek szeretnénk lenni, hanem környezettudatosak is, a makraméval nemcsak szebbé és meghittebbé tehetjük az otthonunkat, de mindezt környezetbarát módon csinálhatjuk, mivel a makraméfonal általában újrahasznosított termékekből készül, és növényi festékkel színezik, szóval szinte semmi káros nincs az előállításukban, ellentétben a műanyaggal, fémekkel vagy üveggel.

Kedvet kaptál a makramézáshoz? Ha igen, Stefanie Sieblander könyve hamarosan magyarul is megjelenik az Alexandra Kiadó gondozásában, és garantáltan tökéletes társad, tanárod lesz az alkotásban. Addig is érdemes beszerezni a fonalakat, lehetőleg minél többet!

Makramé
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Makramé

Stefanie Siebenlander
Alexandra Kiadó (A)
Csomózott mesterművek bohém stílusban. A laposcsomótól a bogyócsomóig - Csomózási technikák lépésről lépésre szemléltető képekkel.