Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. december 4.
Karácsonyi ajándékötletek anyukádnak

Karácsonyi ajándékötletek anyukádnak

Könyvajánló

Karácsonykor természetesen szeretnénk a lehető legnagyobb örömet szerezni a szeretteinknek. A listán elsődleges helyet foglalnak el az édesanyák, akiket a legkönnyebb és a legnehezebb valami széppel és maradandóval meglepnünk. Az anyukák mindenhez értenek – de mi az, amire vágynak? Rövid összeállításunkban olyan újdonságokat ajánlunk, amelyek megkönnyítik az édesanyáknak szánt könyv kiválasztását.

Margaret Mitchell: Elfújta a szél 1–2.

Az amerikai irodalom lebilincselő és kihagyhatatlan klasszikusa, minden idők egyik legnagyobb szerelmes regénye. Scarlett O’Hara története azonban nem csak a szerelemről szól: korhűen ábrázolja az amerikai polgárháború viszontagságos éveit. Mindezen túl feminista szempontból is értékes mű: az öntudatos és önálló nő érvényesülésének lehetőségeit mutatja be a kor erősen patriarchális, szexista, a nőket korlátok közé szorító társadalmi elvárásaival szemben. Az Európa Könyvkiadó új kiadása csodás meglepetés lehet a karácsonyfa alatt!

Elfújta a szél 1-2.
Utolsó darab!

Elfújta a szél 1-2.

Margaret Mitchell
Európa Könyvkiadó, 2022.05.23.
Hattie McDaniel 1940-ben a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját vihette haza az 1939-ben bemutatott Elfújta a szél című filmben nyújtott alakításáért. Igaz, a további kilenc Oscar-szobrocskát is e filmnek juttató díjátadó gálán feketeként nem ülhetett a főszerepekben tündöklő Vivien Leigh és Clark Gable mellett.

Sara Paborn: Bogáncsméz

Ezen a gyönyörű regényen egészen biztosan megakadt már anyukád szeme a könyvesboltban! Az év svéd könyve 2020 díjat is elnyerő Bogáncsméz egy ellenállhatatlan, két évszázadot átölelő regény, amelynek középpontjában két látszólag nagyon különböző nő barátsága áll.

Ebba Lindqvist nemrég még Svédország legsikeresebb párkapcsolati tanácsadója volt. De amikor házassága egy hirtelen fellángolt romantikus szerelem miatt véget ér, majd rövidesen a szerelem is ellobban, Ebba élete összeomlik. Ugyan ki kérne párkapcsolati tanácsot a botrányos válásától meggyötört, magányos és elhagyatott coachtól, ha a saját életét sem tudja kézben tartani? Hogy szakmai életét megmentse, elvállalja az első adódó munkalehetőséget: interjút kell készítenie egy idős hölggyel a hatvan évig tartó, boldog házasság titkáról. Az interjú azonban újra és újra kisiklik: Veronika nem a házasságáról mesél Ebbának, hanem fiatalkori szerelméről – végül ezek a történetek egy mindkettőjük életét megváltoztató, elsöprő kaland kezdetének bizonyulnak...

Bogáncsméz

Bogáncsméz

Sara Paborn
Alexandra Kiadó (A), 2022.04.11.
Veronika Mörk tizenhét éves, anyja tengerparti panziójában dolgozik unokatestvérével, Francie-val együtt. Francie színésznő akar lenni, Veronika háziasszonyképző iskolába készül. Csakhogy 1955 augusztusában, amikor extrém hőség tombol Svédországban, és a panziót megszállják a méhek, a húszéves, szobrásznak készülő Bo személyében váratlanul bekopogtat a kaland - és a szerelem.

Valesa Schell: A kenyérsütés iskolája

A sűrű és dolgos hétköznapok rohanásában a főzés sokszor sajnos nem örömet, hanem nyűgöt jelent az édesanyák számára. A téli szünidő azonban nem is lehetne alkalmasabb arra, hogy a saját és a család örömére valami frisset és ropogósat süssünk, ahelyett, hogy a boltban vásárolnánk meg a kihűlt és többnapos kenyeret. A kenyérsütés iskolája remekül bevezet a kenyérsütés rejtelmeibe, s segítségével egykettőre valóságos pékséggé alakul a konyhánk.

A kenyérsütés iskolája

A kenyérsütés iskolája

Valesa Schell
Alexandra Kiadó (A), 2021.08.23.
A kenyérsütés a reneszánszát éli, ez az alapos és megbízható útmutató pedig elvezet minket az ellenállhatatlanul ínycsiklandó kenyerek és pékáruk világába. A kenyérsütés iskolájából lépésről lépésre megtanulhatjuk mindazt, ami a tökéletes kenyerek sütéséhez kell.

Stefanie Siebenlander: Makramé

Ha már a szabadidőnél tartunk, a téli szünet az otthon feldíszítéséről is szól. A karácsonyi dekoráció felaggatásakor látjuk igazán, mit kell lecserélni, hol marad üres hely a falon, mi szorul felújításra. A Makramé ebben nyújt segítséget: számos szemkápráztató csomózási mintát és technikát mutat be, amelynek köszönhetően a kezdők is könnyedén elsajátíthatják a csomózás fortélyait. A végeredmény pedig magáért beszél, és a karácsonyi díszekkel ellentétben ezek maradandóak, a ház részévé válnak – egész évben.

Makramé

Makramé

Stefanie Siebenlander
Alexandra Kiadó (A)
Csomózott mesterművek bohém stílusban. A laposcsomótól a bogyócsomóig - Csomózási technikák lépésről lépésre szemléltető képekkel.

Rachel Siegfried: Virágok nagykönyve

Virágot a virágnak – ideális azon édesanyák számára, akik nemcsak belülről, de kívülről is fel akarják díszíteni a házat. Nem kell szakavatottnak lennünk a témában: Rachel Siegfried virágkertész és virágstylist tanácsaival nemcsak gyönyörűvé, de természetes módon maradandóvá is varázsolhatjuk kertünket, hogy egész évben illatos virágokkal ékesítsék otthonunkat.

Virágok nagykönyve

Virágok nagykönyve

Rachel Siegfried
Alexandra Kiadó (A), 2022.
Mondd el virágokkal! Rachel Siegfried virágkertész és virágstylist minden szálat egyenként, az otthon díszeként ünnepel. A Virágok nagykönyve soha el nem hervadó virágcsokor - hagyjuk, hogy megihlessen minket!

Gondolatok édesanyámhoz

Egy igazán szívmelengető és megható könyv, amelynél nem is tudnánk személyesebb ajándékkal meglepni édesanyánkat. Ajándékkönyvünkben sorra vesszük a régmúlt és napjaink híres személyeit, akik megindító őszinteséggel vallanak saját édesanyjukról, arról az emberről, akinek a legtöbbet köszönhetik. Ezzel az ajándékkal emlékeztetheted anyukádat, hogy az év minden napján gondolsz rá!

Gondolatok édesanyámhoz

Gondolatok édesanyámhoz

László Irén
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.29.
Gondolatok minden napra
Kevés dolog határozza meg jobban életünket, mint az édesanyánkhoz fűződő viszonyunk. Ajándékkönyvünkben a történelem neves gondolkodói, alkotói és napjaink ismert személyiségei vallanak édesanyjukról, arról a csodálatos személyről, aki létezésünk egyetlen biztos pontja.