Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. december 17.
Hogyan jutott el odáig Amerika népe, hogy már az országukat összefogó alapvető igazságokban sem hisznek?

Hogyan jutott el odáig Amerika népe, hogy már az országukat összefogó alapvető igazságokban sem hisznek?

Friss megjelenés

Élethalálharccá fajult politikai küzdelem, erőszakos tüntetések, fegyveres összecsapások, a más véleményen lévők vérére szomjazó Twitter-csőcselék – a valaha a demokratikus országok mintaállamának kikiáltott Amerikai Egyesült Államok mintha a szétesés szélén állna. Az ismert konzervatív politikai gondolkodó, Ben Shapiro a Függetlenségi nyilatkozattól egészen napjaink meghatározó politikai áramlataiig terjedő nagyívű elemzésében feltárja, hogyan torzultak el a sokszínű államszövetséget egykor egyesítő eszmék, és hogyan jutott el odáig Amerika népe, hogy már az országukat összefogó alapvető igazságokban sem hisznek.

Shapiro figyelmeztet: ha az Egyesült Államok polgárai hátat fordítanak az olyan értékeknek, mint a szólásszabadság, az egyéni szabadságjogok és a vállalkozó szellem, akkor országuk pusztulásának ágyaznak meg – és vele együtt talán az egész nyugati civilizáció végromlásának.

Ahhoz, hogy Amerika összetartó nemzet legyen, lakóinak meg kell őrizniük hitüket az alapvető igazságokról – önmagukról, történelmükről és magáról a valóságról –, és az egyesülésre kell törekedniük a szétesés helyett.

Hogyan pusztítsuk el Amerikát három egyszerű lépésben
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Hogyan pusztítsuk el Amerikát három egyszerű lépésben

Ben Shapiro
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.10.
Élet-halál harccá fajult politikai küzdelem, erőszakos tüntetések, fegyveres összecsapások, a más véleményen lévők vérére szomjazó Twitter-csőcselék - a valaha a demokratikus országok mintaállamának kikiáltott Amerikai Egyesült Államok mintha a szétesés szélén állna.

„A miénknél sokkal megpróbáltatóbb időkben Abraham Lincoln ragaszkodott a gondolathoz, mely szerint »Nem ellenségek, hanem barátok vagyunk. Nem szabad ellenségeknek lennünk.« Ben Shapiro emlékeztet bennünket arra, hogy ennek a barátságnak valóban van alapja, hogy ez az amerikai eszme, és hogy állampolgárként továbbra is felelősek vagyunk azért, hogy a tökéletesebb unió felépítésén dolgozzunk.” – Kevin Willliamson, A legkisebb többség szerzője

„A konzervativizmus alapja a hála – hála azért, amit szeretünk, és amit meg akarunk őrizni a jövő nemzedékei számára. Ben Shapiro Hogyan pusztítsuk el Amerikát három egyszerű lépésben című könyve értékes és szenvedélyes kifejezése a hálának azért, ami ezt az országot naggyá teszi, és hogy hálásnak kell lennünk azért, ami van, nem pedig dühösnek, amiért nem felel meg a tökéletességről alkotott ideológiai képzelgésnek.” – Jonah Goldberg, A Nyugat öngyilkosságának szerzője

A Nyugat öngyilkossága
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A Nyugat öngyilkossága

Jonah Goldberg
Alexandra Kiadó (A)
Az elmúlt 250 ezer év során mindössze egyszer botlottunk olyan eszmébe, mely kiemelt bennünket a történelmünk túlnyomó részét meghatározó szegénység, éhség és háborúk végeláthatatlan körforgásából - a 18. századi Angliában, amikor véletlenül felfedeztük a liberális demokratikus kapitalizmus csodáját.

Az 1984-es születésű Ben Shapiro az egyik legismertebb kortárs amerikai politikai gondolkodó. A politológusi és jogászi végzettséggel rendelkező közíró és politikai kommentátor első könyve 21 éves korában jelent meg, és az elmúlt két évtizedben az amerikai konzervatív mozgalom meghatározó személyiségévé vált. Emellett a The Ben Shapiro Show műsorvezetője, amely az egyik legjobbnak ítélt konzervatív podcast az országban. Shapiro feleségével és három gyermekükkel Dél-Floridában él.

A New York Times bestsellerlistáján szereplő könyvet ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének egy kis betekintést nyerni a tengeren túli politika aktuális helyzetébe.