Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. december 2.
Karácsonyi ajándékötletek uraknak

Karácsonyi ajándékötletek uraknak

Könyvajánló

Az emberről rengeteget elárul, ha végigböngésszük a könyvespolcát – és bár a nők sokszor inkább hangot adnak olvasmányélményeiknek, könyvekből bizony az urak számára sem lehet elég!

Felejtsd el idén a kütyüket és fehérneműket, és lepd meg a számodra kedves férfiakat könyvújdonságaink egyikével!

1. Edward Rutherfurd: Sarum

A Stonehenge varázslatos látképével a hátterében magasodik Salisbury katedrálisa. Az ősi Sarum vidéke ez, ahova Edward Rutherfurd eme korai, lélegzetelállító remekművében kalauzolja olvasóit.

A Sarum családi sagája évezredeken át hömpölyög. A szerző elképesztő alapossággal megírt művében népvándorlások és hódítások hullámain, a lovagok felemelkedésén és hanyatlásán, szabadságharcon és ipari forradalmon át egészen a sarumi zsidók üldözéséig követhetjük az évszázadok során összefonódó családi sorsokat, és bepillantást nyerhetünk Anglia és lakói csodálatosan változatos történelmébe.

Sarum
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Sarum

Edward Rutherfurd
Alexandra Kiadó (A)
Népvándorlások és hódítások hullámain, a lovagok felemelkedésén és hanyatlásán, szabadságharcon és ipari forradalmon át egészen a sarumi zsidók üldözéséig követhetjük az évszázadok során összefonódó családi sorsokat, és bepillantást nyerhetünk Anglia és lakói csodálatosan változatos történelmébe.

2. Stephen King: Az írásról

A horror nagymestere, Stephen King ezúttal nem borzongatni akarja kedves és hűséges olvasóit, hanem elmeséli, hogyan vált íróvá, és bevezeti őket a szakma rejtelmeibe. A tőle megszokott lendületes stílusban, humorral átszőve beszél finoman szólva is hányatott gyerekkoráról: gyerekkori csínyekről, arról, hogyan vándoroltak városról városra, mennyit küszködött az édesanyja, hogy fenntartsa a családot, kezdeti nehézségeiről, amikor rendre visszautasították az írásait, alkoholproblémáiról, majd a Carrie jelentette áttörésről 1974-ben. S innentől kezdve egyenesen ívelt felfelé a karrierje, mely mind a mai napig töretlen. Beavatja olvasóit műhelytitkaiba, és hol világirodalmi, hol saját elbeszéléséből vett példákon keresztül szemlélteti, hogyan zajlik nála az alkotás folyamata – az első, nyers változattól a végső formába öntött műig. Mindeközben arra is szakít időt, hogy írásra buzdítsa arra hajlamos olvasóit, ellátva őket jó tanácsokkal.

Stephen King rajongói – új oldaláról ismerve meg kedvenc írójukat – ezúttal bepillantást nyerhetnek abba, hogyan is készülnek az általuk olyannyira kedvelt, izgalmas, annyi kellemes-borzongató percet szerző művek, de a kötet rendkívül szórakoztató lehet bárkinek, akit érdekel, hogyan születnek a sikerkönyvek.

Az írásról
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az írásról

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.08.17.
1999-ben bejárta a világsajtót a hír: Stephen Kinget elütötte egy kisteherautó, s a népszerű író súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Szerencsére – és az olvasók nagy örömére – King felépült. Lábadozása idején írta meg, pontosabban fejezte be az 1997-ben elkezdett, majd félretett művét, Az írásról-t.

3. Somogyi Zsolt – Kassai Viktor: Kassai – A tatabányai lakótelepről a BL-döntőig

Egy futballbíró legfontosabb dolga: észrevétlennek maradni! Ha ez alapján értékelne karriert a sportág, alighanem Kassai Viktor bukott volna a legnagyobbat a magyar játékvezetők közül… Ez a könyv Kassai Viktor életének négy és fél évtizedét mutatja be a főszereplő szemszögéből, az emlékezetes kudarcokat és eltitkolt sztorikat sem kikerülve.

A fociban mindenki a Bajnokok Ligájába vagy a világbajnokságra, esetleg az Európa-bajnokságra vágyik, ott szeretne maradandót alkotni. Kassainak mindez sikerült: 1999-ben debütált az NB I-ben; 2008-ban már rá bízták az olimpiai döntőt Pekingben, ahol Lionel Messinek fújta a sípot; 2010-ben világbajnoksági újoncként elődöntőt vezethetett; a Bajnokok Ligája történetében ő dirigált legfiatalabbként döntőt – 2011-ben, 35 évesen vezette ki a Wembley gyepére a Barcelona és a Manchester United sztárjait.

Kassai
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Kassai

A tatabányai lakóteleptől a BL döntőig

Kassai Viktor, Somogyi Zsolt
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.25.
Egy futballbíró legfontosabb dolga: észrevétlennek maradni! Ha ez alapján értékelne karriert a sportág, alighanem Kassai Viktor bukott volna a legnagyobbat a magyar játékvezetők közül…

4. Ben Shapiro: Hogyan pusztítsuk el Amerikát három egyszerű lépésben?

Ben Shapiro az egyik legismertebb kortárs amerikai politikai gondolkodó, az elmúlt két évtizedben vált az amerikai konzervatív mozgalom meghatározó személyiségévé.

A szerző a Függetlenségi nyilatkozattól egészen napjaink meghatározó politikai áramlataiig terjedő nagy ívű elemzésében feltárja, hogyan torzultak el a sokszínű államszövetséget egykor egyesítő eszmék, és hogyan jutott el odáig Amerika népe, hogy már az országukat összefogó alapvető igazságokban sem hisznek. Shapiro figyelmeztet: ha az Egyesült Államok polgárai hátat fordítanak az olyan értékeknek, mint a szólásszabadság, az egyéni szabadságjogok és a vállalkozó szellem, akkor országuk pusztulásának ágyaznak meg – és vele együtt talán az egész nyugati civilizáció végromlásának.

Hogyan pusztítsuk el Amerikát három egyszerű lépésben
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Hogyan pusztítsuk el Amerikát három egyszerű lépésben

Ben Shapiro
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.10.
Élet-halál harccá fajult politikai küzdelem, erőszakos tüntetések, fegyveres összecsapások, a más véleményen lévők vérére szomjazó Twitter-csőcselék - a valaha a demokratikus országok mintaállamának kikiáltott Amerikai Egyesült Államok mintha a szétesés szélén állna.

5. Guillaume Evin: Volt egyszer egy… James Bond

Mindenki betéve tudja a nevét. Mindenki kívülről fújja a számát. De vajon tényleg ismerjük őfelsége sármos kémjének valódi személyiségét?

„Egy akcióra kész, cinikus és rideg férfi. Meggyőződéses patrióta, megvesztegethetetlen, ellenállhatatlan, nem veti meg a testi örömöket és a finom falatokat, mohón habzsolja a luxust és az utazásokat, a veszélyben teljesedik ki, és mindig a penge élén táncol.”

Ennél jóval több is kiderül Guillaume Evin hiánypótló művéből: szinte életre kel az Ian Fleming regényeiből és novelláiból jól ismert szmokingos hős, megtudhatjuk, mit csinál, ha nem éppen vodka-martinit nyakal – rázva, nem keverve.

Volt egyszer egy… James Bond
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Volt egyszer egy… James Bond

Guillaume Evin
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.10.08.
A kiváló tollú francia író, Guillaume Evin hiánypótló művében életre kel az Ian Fleming regényeiből és novelláiból jól ismert szmokingos hős, megtudhatjuk, mit csinál, ha nem éppen vodka-martinit nyakal - rázva, nem keverve. James Bond-rajongóknak kötelező életrajz.