Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. február 11.
Hogyan teremtsünk együttműködésen alapuló kapcsolatot gyermekünkkel?

Hogyan teremtsünk együttműködésen alapuló kapcsolatot gyermekünkkel?

Kultúra és életmód

Megérkezett Amerika vezető gyermekpszichológus szaktekintélyének részletes és praktikus útmutatója, Dr. Ross W. Greene : Emberi lények nevelése címmel.

A gyereknevelés az élet egyik legszebb feladata, amelynek számos csodás pillanata van, ugyanakkor nagyon sok nehézséggel és kétellyel jár együtt. Arra, hogyan neveljünk igazán jó embert a gyermekünkből, nincs egyetlen szabályszerű megoldás sem, azonban vannak olyan irányelvek és tanácsok, amelyek a saját és gyermekünk személyiségére szabhatóak, nagyban megkönnyítve a család életét és fejlődését.

Dr. Ross W. Greene, Amerika vezető gyermekpszichológus szaktekintélye egy olyan praktikus és részletes útmutatót kínál, amely segít, hogy megtaláljuk a harmóniát, egyensúlyt és a közös nevezőt a gyermekünkkel való kapcsolatunkban. Elmagyarázza, miért fontos, hogy a szülők feltérképezzék, ki is gyermekük valójában, miben jeleskedik, miben ügyes, mit szeret, miben hisz, mik a céljai. Ezeknek elérésében kell bátorítaniuk és segíteniük őt, nem pedig saját maguk jobb változatává nevelni gyermeküket.

Emberi lények nevelése
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Emberi lények nevelése

Hogyan teremtsünk együttműködésen alapuló kapcsolatot gyermekünkkel

Ross Greene
Alexandra Kiadó (A)
A szülők fontos és nehéz feladatokkal néznek szembe gyermekeik nevelése során. Meg kell tudniuk, ki is gyermekük valójában, miben jeleskedik, mit szeret, miben hisz, milyen személyiségjegyei vannak, mik a céljai, és bátorítani, segíteni kell ezek elérésében. Ám a szülői lét része gyermekeink terelgetése is; legyenek függetlenek, de legyen lehetőség a közbelépésre, ha rossz döntéseket hoznának.

„Alkalmat ad arra, hogy újragondolhassuk a tipikus nevelési és fegyelmezési megközelítéseinket.” (The Atlantic)

Dr. Ross W. Greene Emberi lények nevelése című könyve segít abban, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a gyermek személyiségének kibontakoz(tat)ása és a szülői beavatkozás igénye között; hogy szülőként tudjuk terelgetni az életüket, legyen beleszólási lehetőségünk, ha rossz irányba fordulnának a dolgok; megmaradjon a tisztelet, ugyanakkor független embereket neveljünk, akik befolyással rendelkeznek életükre, és hallathatják hangjukat, amelyet aztán meg is hallanak. A problémák megoldására olyan, együttműködésen alapuló módszert kínál, amely megtanítja, hogyan kommunikáljunk gyermekünkkel, hogyan tanítsuk meg őt is a nézeteltérések konfliktusmentes feloldására. A metódus alkalmazásával nem lesz szükség a szülői dorgálásra, egy feszültség- és büntetésmentes megoldást nyújt, legyen szó akár a házimunkáról, higiéniáról vagy a képernyő előtt töltött időről.

Emellett átfogó képet ad a gyermeknevelés folyamatairól; segít a harmonikus, partneri kapcsolat kialakításában, amely nyomán nemcsak gyermekünk, de mi magunk is jobb emberekké válhatunk.

„Inspiráló, változást hoz a szülői, tanári és egyéb nevelői feladatkörökről való gondolkodásban. Tanácsai észszerűek, empatikusak. Az olvasó azt fogja érezni, kész arra, hogy egy sokkal jobb kapcsolatot alakítson ki gyermekével.” (Publisher Weekly)

Dr. Ross W. Greene több mint húsz éven keresztül volt a Harvard Medical School oktatója. Jelenleg a Lives in the Balance non-profit szervezet alapító igazgatója, amely a kommunikáción és harmónián alapuló nevelési modellel foglalkozik. Az általa kidolgozott módszerről megjelent számos könyve nagy sikert aratott; kiemelkedő tudományos munkássága elismerésének is jele, hogy a The New York Times bestsellerírójaként tartják számon.