Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. április 10.
Hogyan töltsd a születésnapodat könyvmolyként karanténban

Hogyan töltsd a születésnapodat könyvmolyként karanténban

Kultúra és életmód

Minden tavaszi születésű ember átérzi a kellemetlenséget: az eredetileg betervezett születésnapi bulik, szívmelengető baráti találkozók és kalandos utazások maradtak el a bizonytalan ideig tartó járványügyi veszélyhelyzet miatt. Szomorkodásra azonban semmi ok: szóljon ez a nap a könyvimádatodról! Ha te is ebben az időszakban ünnepled a születésnapodat, és tudsz némi időt szakítani a tökéletes kézmosási rutin kifejlesztése mellett, olvass tovább, hiszen három különböző programot is mutatunk, amellyel az otthon biztonságából is könyvmolyok álmához méltóvá teheted az ünneplésedet!

1. Nézz könyves filmfeldolgozásokat egész nap!

Persze mind tudjuk, hogy a könyvek jobbak, mint a filmfeldolgozások. Azonban mégis imádjuk őket, ha másért nem, hát azért, mert panaszkodhatunk, hogy „ez nem is így volt a könyvben”, és közben nagyon műveltnek érezhetjük magunkat. És ugyan mikor szánhatnál egy egész napot titkos szenvedélyednek, ha nem a születésnapodon?

Bármilyen műfajban is gondolkodsz, számos lehetőséged akad: például, ha romantikus hangulatban szeretnél könnyeket potyogtatni, Jojo Moyes Mielőtt megismertelek című történetét ajánljuk, amit a bájos Emilia Clark és Sam Claffin főszereplésével elevenítettek meg. Ráadásul a történet nem is ér ott véget, ahol a film befejeződik, hiszen a könyvsorozatban további két köteten keresztül követhetjük nyomon a bohókás Lou Clark kalandjait.

Mielőtt megismertelek

Mielőtt megismertelek

(E-könyv)
Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó, 2016.
Carta Light
A korunk Love story-jának kikiáltott varázslatos regény főhőseinél különbözőbb két embert keresve sem találhatnánk. A szívszorítóan romantikus történet páratlanul nehéz kérdéssel szembesíti az olvasót: mitévők legyünk, ha a döntéstől, amivel a szerelmesünket boldoggá tehetjük, megszakad a szívünk?

Ha vérfagyasztóan izgalmas élményre vágysz, válassz Stephen Kinget! A thrillerirodalom mesterének több könyvét is filmvászonra vitték már, a legutóbb például az Álom doktor című kötetet, de előszeretettel ajánljuk az AZ történetét is.

Álom doktor

Álom doktor

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2019.11.04.
Nem tudom elzárni: nem egyszerűen bennem van, hanem magam vagyok a ragyogás.
- Tudom, mit szeretnél, cukorfalat. Gyere vissza, és megkaphatod. - Száját közelítette Andiéhoz, nyelvével addig simogatva annak felső ajkát, amíg az köddé nem foszlott. A szeme azonban kitartott, s Rose tekintetébe kapcsolódott.
AZ 1-2.

AZ 1-2.

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.05.15.
Heten voltak. Hét kiskamasz barát, akiknek szembe kellett szállniuk a városukat terrorizáló rémmel. A csatornákban, a lefolyókban, a kanálisban lakó Az időről időre felszínre bukkant, és akkor útját hullák szegélyezték. Sok hulla. De Derry városában ezen senki sem lepődött meg. Az emberek halandóak, a gyerekek meg főleg.

Amennyiben pedig valami klasszikusra vágynál, A nagy Gatsby biztosan nem okoz csalódást. Felkészültél? Indulhat a moziest!

A nagy Gatsby

A nagy Gatsby

F. Scott Fitzgerald
Európa Könyvkiadó
Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története sosem volt még ennyire aktuális.

2. Készíts könyves kvízt a barátaidnak!

Nehéz, hogy személyesen nem találkozhatunk legközelebbi barátainkkal sem, azonban szerencsére a technológia fejlettségének köszönhetően bármikor videótelefonálhatunk velük. Hogy a születésnapodon feldobd egy kicsit a hangulatot, állíts össze számukra egy kvízt a kedvenc könyveidről. Úgyis folyamatosan legfrissebb olvasmányélményeidről mesélsz, lássuk, mennyire figyeltek! A kvíz összeállításában számos ingyenes online program lehet segítségedre.

3. Használd ki ezt az alkalmat arra, hogy összeállítsd a könyves kívánságlistádat!

Olyan sok a könyv, és olyan kevés az olvasásra szánható idő… De nem a születésnapodon! Új könyvekre azonban mindig szükség van, és mikor máskor készíthetnél kívánságlistát leendő olvasmányaidról, ha nem a születésnapodon? Ezzel segíthetsz a hozzád közelállóknak is, hiszen könnyebben választanak számodra ajándékot. (Igaz, az csak utólag fog megérkezni…) A Moobius oldalán saját könyves profilod kiváló felület lehet arra, hogy összeállítsd a listádat.

gomb_12-2.jpg