Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2019. szeptember 25.
Hugh Laurie jobban szeret írni, mint színészkedni

Hugh Laurie jobban szeret írni, mint színészkedni

Hugh Laurie-t itthon legtöbben csak dr. House-ként ismerik, az angol úriember azonban sok mindenbe belekóstolt az évek alatt: színészi munkássága mellett elismert komikus, népszerű dzsesszzenész és kiváló író is. Könyve, A balek nemrég jelent meg új kiadásban a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában.

Laurie így nyilatkozott magáról és az írásról:

„Sokkal jobban szeretek írni, mint színészkedni. Írás közben bármikor elnyújtózkodhatok a kanapén, majszolhatom a kedvenc csokimat és lógázhatom a lábamat is, ha akarom. Ellenben ha filmezek, lehet, hogy tizenötször is meg kell ismételnem ugyanazt az unalmas jelenetet. Hiába, mindig is a sekélyes örömök éltettek igazán.”

A balek főszereplője, Thomas Lang valószínűleg a legszerethetőbb bérgyilkos, akinek a történetét valaha papírra vetették. Egy jótettéért cserébe csőstül megtalálja a baj, és nemsokára Buddha-szobrokkal töri be mások fejét, gonosz milliárdosok eszén próbál túljárni, és egy elszabadult CIA-ügynökökkel és reménybeli terroristákkal teli nemzetközi összeesküvés közepén találja magát, miközben egyetlen célja, hogy megmentse a hosszú lábú lányt, akibe beleesett… no és az se lenne rossz, ha bónuszként megakadályozna egy nemzetközi vérfürdőt.

A könyv hatalmas sikert aratott a nemzetközi könyvpiacon, rengetegen várják a folytatást. Mikor erről kérdezték, Laurie a következőt mondta:

„Mindig is óvatosan válaszoltam meg az ilyen kérdéseket, hiszen a kiadóim tűkön ülve várják, hogy kiderüljön, mi az ördög történt azzal a második könyvvel, amit 10 évvel ezelőtt beígértem. Megváratom őket rendesen, hogy jobban értékeljék, ha végre megírom.”

Mindenesetre mi reménykedünk benne, hogy hamarosan folytatódik a kémtörténet, hiszen Lauire-t olvasni mindig fergetegesen szórakoztató.

A balek
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A balek

Hugh Laurie
Cartaphilus Könyvkiadó, 2019.
A kiszuperált gárdistakapitányról, Thomas Langról sok mindent el lehet mondani - például lusta, trehány és megbízhatatlan -, azt azonban nem, hogy hidegvérű gyilkos lenne. Fordulatokkal és fergeteges humorral teli regényében Hugh Laurie bizonyítja, hogy nemcsak színészként, hanem íróként is ellenállhatatlanul vicces.