Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. január 29.
Mark Ruffalo és Hugh Laurie is csatlakozott A láthatatlan fény-minisorozat szereplőgárdájához

Mark Ruffalo és Hugh Laurie is csatlakozott A láthatatlan fény-minisorozat szereplőgárdájához

Megfilmesítés

Anthony Doerr lírai szépségű regénye két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború embertelen poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, épphogy pislákoló humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt.

A történet középpontjában álló vak tinédzsert, Marie-Laure-t alakító Aria Mia Loberti mellett Mark Ruffalo (Viharsziget, Szemfényvesztők, valamint a Marvel-moziuniverzum Hulkja) és A balek című humoros kémregényéről is ismert Hugh Laurie (Doktor House, Éjszakai szolgálat) szintén feltűnik majd A láthatatlan fény című Netflix-minisorozatban, amely Anthony Doerr azonos című, Pulitzer-díjas bestsellerének négyrészes, limitált sorozatadaptációja lesz Shawn Levy és Steven Knight rendezésében.

Ruffalo Daniel LeBlanc-t, a párizsi Természettudományi Múzeum főlakatosát alakítja majd. LeBlanc gondoskodó és okos apa, akinek eltökélt szándéka, hogy vak lányának, Marie-nak minél nagyobb függetlenséget adjon, miközben megvédi őt – és a titkos drágakövet, amit hordoznak – a náci megszállástól. Mindeközben Hugh Laurie Etienne LeBlanc, egy excentrikus, visszahúzódó I. világháborús hős bőrébe bújik, aki poszttraumás stressz-szindrómában szenved. Etienne ideges, zárkózott ember, aki a francia ellenállás tagjaként titkos rádióadásokat rögzít.

A Stranger Things producere, Shawn Levy már évek óta fejleszti a projektet 21 Laps Entertainment nevű cégén keresztül, amely a Netflixszel kötött teljes körű szerződést. A Peaky Blinders alkotója, Steven Knight írja az adaptációt, Levy pedig a négy epizód rendezéséért felel.

A láthatatlan fény 2014-ben jelent meg, és általános kritikai elismerésben részesült; 2015-ben Pulitzer-díjat kapott, valamint ugyanebben az évben az Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction díjat is elnyerte.

A láthatatlan fény

A láthatatlan fény

Anthony Doerr
Alexandra Kiadó (A)
Anthony Doerr lírai szépségű regénye két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború embertelen poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, halványan pislogó humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt.

A könyv több mint 200 hetet töltött a The New York Times bestsellerlistáján, és Észak-Amerikában több mint 5,7 millió példányban kelt el nyomtatott, e-könyv és hangoskönyv formátumban, világszerte pedig további 9,5 millió példányban. 2021-ben a The New York Times az elmúlt 125 év legmeghatározóbb könyvei közé választotta olyan klasszikusok mellett, mint J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura – A Gyűrű szövetsége és George Orwell 1984 című kötete.

Kapcsolódó hírünk

A The New York Times összegyűjtötte az elmúlt 125 év legmeghatározóbb könyveit
A The New York Times összegyűjtötte az elmúlt 125 év legmeghatározóbb könyveit
A lista élén végző kiadványok közül több az Európa Könyvkiadó gondozásában jelent meg.