Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
október 11.
Karsten Dusse regénye hamarosan a Netflix adaptációjában

Karsten Dusse regénye hamarosan a Netflix adaptációjában

Megfilmesítés

Október 31-től a szemünk előtt elevenedik meg a Gyilkos tudatosság izgalmakkal teli világa, ugyanis érkezik a kíméletlen humorú könyvből készült Netflix-filmsorozat, Tom Schillinggel a főszerepben. A német krimisikert Gyilkos jelenlét címen találhatják majd meg a rajongók a műsorkínálatban.

A védőügyvéd, Björn Diemel nem találja helyét a saját életében, melyben szerepel elhidegült házastárs, alig látott gyermek és egy ellentmondást nem tűrő, kegyetlen ügyfél is. Nem csoda, hogy a férfi kiutat keres. Felesége unszolására ellátogat egy jelentudatossági trénerhez, a találkozók pedig váraltan változásokat hoznak. Björn szép lassan megtalálja az egyensúlyt a munka és a magánélet között, amikor azonban a rettegett maffiafőnök veszélybe sodorja mindezt, nem egészen olyan stratégiát választ a stresszkezelésre, amit egy mindfulnessóra után várnánk. A feszültséget ugyanis a gyilkolásban vezeti le, és a tréningen elsajátított tudatosság elveit felhasználva megöli ügyfelét. Ezt követően tárgyilagosan néz szembe az életében megjelenő kihívásokkal.

Gyilkos tudatosság
Moobius október karácsony

Gyilkos tudatosság

Hány hullára van szükség a belső egyensúlyhoz?

Karsten Dusse
Alexandra Kiadó (A), 2021.05.14.
Gyilkos tudatosság
Elhidegült házastárs, alig látott gyermek és egy ellentmondást nem tűrő, kegyetlen ügyfél. Nem csoda, hogy a védőügyvéd, Björn Diemel nem találja helyét a saját életében, és kiutat keres.

„Az első oldaltól fogva magával ragadott a feszültség, a humor és a mélység egyedülálló keverékével… A szerző nyelvezete élénk, ötletes, minden párbeszéd csupa szellemesség és báj. Utánozhatatlanul sikerül megragadnia a történet atmoszféráját, és azt az érzést kelteni az olvasóban, hogy első kézből láthatja az eseményeket.”
(Amazon, olvasói vélemény)

„Szóval, gondoltam, olvasok valami nyugtatót… és bumm, egy gyilkossági tanfolyam kellős közepén vagyok! 😂 A párbeszédek tombolnak a humortól, mintha a szerző egyenesen egy stand-up comedy klubból lopta volna a szellemességet.”
(Amazon, olvasói vélemény)

„A könyv minden egyes részét imádtam. Nagyon okos és szellemes, csak ajánlani tudom.”
(Amazon, olvasói vélemény)

A Gyilkos tudatosság című krimisorozat egy csapásra az egyik legkedveltebb német krimiíróvá tette Karsten Dusse ügyvédet, aki évek óta televíziós produkciók szerzőjeként is dolgozik. Munkásságát Német Televíziós Díjjal (Deutschen Fernsehpreis), valamint több alkalommal Német Komédia Díjjal (Deutschen Comedypreis) jutalmazták, és Grimme-díjra jelölték. Mindemellett több jogi tárgyú szakkönyvet is írt.

Az öt részből álló könyvsorozat második kötete (A belső gyermek bosszúra szomjazik) szintén elérhető magyar fordításban. A regényben Björn élete egyre jobban alakul, mégsem érzi igazán boldognak magát, amiért a benne lévő belső gyermek lehet a felelős. Vajon a jelentudatosság segítségével sikerül legyőznie önmagát?

A belső gyermek bosszúra szomjazik
Moobius október karácsony

A belső gyermek bosszúra szomjazik

Karsten Dusse
Alexandra Kiadó (A), 2022.09.27.
Gyilkos tudatosság
Björn Diemel visszatér - és tudatosabb, mint valaha!
Mióta Björn elsajátította a jelentudatosság alapelveit, élete igazán nagyszerűen alakul. Otthagyta stresszes munkáját, és saját vállalkozásba kezdett.

Karsten Dusse műve egyedülállóan ötvözi a jelentudatossági kézikönyveket a krimi műfajával, így várhatóan a filmváltozat is nagy sikert arat majd.