Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. november 21.
Íme a Goodreads Choice Awards 2020-as döntősei!

Íme a Goodreads Choice Awards 2020-as döntősei!

A könyves világ hírei

A Goodreads Choice Awards a könyves világ egyik legrangosabb közönségdíja. A 2011-ben alapított elismerés lehetővé teszi a nemzetközi olvasóközönség számára, hogy számos kategóriában megszavazzák az adott év kedvenc könyvét. A díj alapítói szerint elsődleges célja, hogy az olvasók megmutathassák, melyek azok a könyvek, amelyeket ők és a barátaik valóban olvasnak. Most pedig a november 15-én véget ért középdöntő eredményei alapján végre kihirdették a 2020-as év Goodreads Choice Awards döntőseit, amelyekre november 30-ig adhatják le szavazataikat az olvasók a következő linken.

Az esélyes kötetek közül kettő megtalálható a Moobius kínálatában is.

Sarah Frier Az Instagram sztori bennfentes szemmel című könyve „Tudomány és technológia” kategóriában esélyes a neves közönségdíjra. A szerző bemutatja, hogyan forgatta fel gyökerestül a kezdetben online fényképalbumnak induló alkalmazás az életünket, szokásainkat, kapcsolatainkat és üzletpolitikánkat, akár használjuk, akár nem. Bepillanthatunk az influenszerek világába is, akik egyre inkább meghatározzák, mit eszünk, mit iszunk, mit hordunk, és azt is láthatjuk, hogyan alakította át az „Insta” a populáris kultúrát és a politikát. Az Instagramot lehet imádni és megvetni, de megkerülni lehetetlen. Az Instagram sztori bennfentes szemmel révén megérthetjük a jelenséget, akár lelkes felhasználók vagyunk, akár okostelefon nélküli őskövületek.

Az instagram sztori bennfentes szemmel

Az instagram sztori bennfentes szemmel

Sarah Frier
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Az immár több mint egymilliárd felhasználóval rendelkező Instagram alig pár év leforgása alatt teljesen átformálta életünk számos aspektusát.

A „Legjobb sci-fi” kategóriában pedig Christopher Paolini, az ERAGON-könyvsorozat szerzőjének új, Álmok a csillagok közt című kötete került a döntősök közé. Ez a Paolini-mű a személyes emberi erő, az együttérzés és a félelem lenyűgöző könyve, egyszerre grandiózus űreposz és óda a science fiction irodalmához. Kira Navárez xenobiológus egy kolonializálatlan bolygón végzett rutinszerű felmérés során idegen életforma nyomaira bukkan, a váratlan találkozás azonban az első pillanatok csodáiból rémálmokba taszítja. A sorsfordító találkozás hatására a misszió minden tagja halálos veszélybe kerül, és Kirának is menekülnie kell a túlélésért. Eközben kitör a galaktikus háború a csillagok közt, a Föld és gyarmatai a megsemmisülés szélére kerülnek, és az emberiség sorsáért folytatott elszánt küzdelem a galaxis legtávolabbi pontjaiba sodorja Kirát. Ez az utazás nemcsak őt, hanem a történelem egész menetét is átalakítja. És Kira lehet az emberiség egyetlen és legnagyobb reménye…

Álmok a csillagok közt
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Álmok a csillagok közt

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó, 2020.09.18.
Kira Navárez mindig is új életformák felfedezéséről álmodozott. De most egy rémálomban ébredt.
Kira Navárez xenobiológus egy kolonializálatlan bolygón végzett rutinszerű felmérés során idegen életforma nyomaira bukkan, a váratlan találkozás azonban az első pillanatok csodáiból a rémálmokba taszítja.

A Goodreads Choice Awards 2020-as győzteseit december 7-én hirdetik ki. A jelöltek teljes listája megtekinthető a Goodreads oldalán.