Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. június 23.
Irodalom Éjszakája 2020 – kicsit másként

Irodalom Éjszakája 2020 – kicsit másként

Kultúra és életmód

Az Irodalom Éjszakája minden évben formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat a könyvbarátokhoz: egyetlen estén 23 ország 23 szerzőjének művéből színészek olvasnak fel részleteket 23, az irodalomhoz nem feltétlenül kötődő vagy kevéssé ismert, különleges helyen. Az első Irodalom Éjszakáját 2006-ban Prágában rendezték, Magyarországon a budapesti Cseh Centrum kezdeményezte a meghonosítását. 2019 óta Budapest mellett az esemény másik helyszíne Debrecen.


A járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt az idei Irodalom Éjszakáját új formában rendezik meg: Budapesten online videópremiereket láthat a közönség június 24–26. között, míg Debrecenben szabadtéri felolvasásokra kerül sor a belváros 8 helyszínén, június 26–28-án.


A felolvasások minden évben egy közös téma köré szerveződnek, a kiválasztott szövegek idén a TITKOK hívószóhoz kapcsolódnak.


Mivel az esemény a világirodalmi alkotásokra koncentrál, nem meglepő, hogy az Európa Könyvkiadó kötetei is rendszerint megjelennek a programban. Idén Dorit Rabinyan: Visz a víz, valamint Marek Šindelka: Anyagfáradtság című könyveiből készül videó. A videókat az esemény Facebook-oldalán teszik majd közzé mindennap 19 órától.


Visz a víz
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Visz a víz

Dorit Rabinyan
Európa Könyvkiadó, 2019.04.18.
A tenger - a bársonyos és tajtékzó, azúr és háborgó mélyszürke - visszaköszönő téma Hilmi festményein. Dorit Rabinyan is kékkel festi regényének lapjait, halljuk a víz csobogását, felfekszünk simogató hullámaira, de a következő oldalon elrettent dühödt csapdosása.
Anyagfáradtság
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Anyagfáradtság

Marek Sindelka
Európa Könyvkiadó, 2019.10.31.
Két fiatal testvér Európába próbál menekülni lebombázott, elpusztított hazájából. Ám már az út elején elveszítik egymást, így egyedül kénytelenek boldogulni telefon nélkül, térkép nélkül, kapcsolatok nélkül egy számukra ismeretlen világban. Az olvasó kettejük váltakozó nézőpontjából követi végig szövevényes és fájdalmas utazásukat a hatalmas és befogadhatatlan, gépezetként működő Európában.