Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. augusztus 4.
Ismerd meg a teljes Zsivago-történetet!

Ismerd meg a teljes Zsivago-történetet!

Könyvajánló

Borisz Paszternak Zsivago doktor című könyve 1957-es megjelenésekor minden túlzás nélkül lángra lobbantotta a nyugati társadalom képzeletét. Gyönyörű lírai írásmódja és húsbavágó őszintesége az elmúlt század irodalmi szenzációjává emelte, mai szemmel pedig a kommunista rezsim egyik legrészletgazdagabb történelmi tablójaként tekinthetünk rá. Paszternak mégsem a politikai tartalomra helyezi a hangsúlyt regényében, hanem az emberi sorsok sokszínűségére. Arra, hogyan határozza meg az életet a forradalom és a háború, hogyan veszi át az irányítást az alkotómunka felett, és akadályozza a szerelem kiteljesedését a fizikai túlélésért folytatott harc. Mindennek középpontjában pedig a szelídségében is konok, megvesztegethetetlen, Paszternak-lelkű Zsivago alakja áll. Hogy idejétmúlt lenne a történet? Éppen ellenkezőleg! Igaz, a kommunizmus összeomlott, ám az „ádáz értelmiség” önarcképeként a történet mondanivalója örökérvényű.

Zsivago doktor
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Zsivago doktor

Borisz Paszternak
Európa Könyvkiadó, 2020.10.15.
A Zsivago doktor a huszadik század egyik legrészletgazdagabb történelmi tablója és egy – Majakovszkij szóhasználatával – „ádáz értelmiségi” önarcképe. 1903-tól közel három évtizeden keresztül követi hősei sorsát. Jelképes sors, annak a generációnak az élete, amely két forradalom után a szovjethatalom

A könyvből készített, Doktor Zsivago című film a kor romantikus klasszikusává vált, és milliókat késztetett hangos sóhajokra: „Bárcsak nekem is kijutna az a szenvedélyes szerelem, ami Zsivago és a fiatal Lara között lobbant fel!”. Talán így történhetett ez Lara Prescott írónő édesanyával is, aki kislányát a film főszereplője után nevezte el, ezzel talán előre meghatározva a nő érdeklődését a könyv és annak kivételes története iránt. A Zsivago doktor ugyanis a hidegháború korában több volt, mint egy népszerű romantikus regény. A szülőhazájában, a Szovjetunióban betiltott és megpróbáltatások egész során keresztül kicsempészett könyvre az amerikai titkos szolgálat, a CIA a propaganda egyik meghatározó elemeként, a kommunista rezsim szétbomlasztójaként tekintett. Küldetést indítottak, hogy visszacsempésszék az orosz kiadást az országba, így bebizonyítva a Szovjetunió lakosságának, hogy van másféle életre, másfajta gondolkodásmódra lehetőség. Ezt az egészen különleges, ám igaz történelmi eseményt írja újra Lara Prescott irodalmi szenzációnak számító debütáló regénye, a Titkos útjaink.

Ha a történet magában nem lenne elég érdekes, a szerző csavart még rajta egyet: a Titkos útjaink nemcsak a történelem egy fontos momentumának lenyomata, hanem az abban a korban sokszor a férfiak árnyékába kényszerülő, ám annál fontosabb szerepet betöltő nők meséje. A regényben változatos nézőpontokból követhetjük a Zsivago-projekt eseményeit. Megismerhetjük Olgát, aki Borisz Paszternak szeretőjeként Lara szerepét ihlette, és akit terhessége ellenére Gulagba hurcoltak, amiért megvédte szerelme titkait. De a Titkos útjaink betekintést enged egy különleges világba is: a CIA titkárnőinek irodájába. A 20. század férfiak uralta világában ugyanis sokszor egy törékenynek tűnő nő alkalmasabbnak bizonyult kémfeladatok ellátására, mint egy erős kiállású férfi. Követhetjük az eseményeket a harcedzett Sally Foster szemszögéből, akinek nem ez az első kémbevetése, de megismerhetjük a titkárnői irodából éppen csak kiemelt, tapasztalatlan, ám kiváló potenciállal rendelkező Irina Drozdova nézőpontját is. Ők ketten felelősek azért, hogy visszajuttassák a szóban forgó könyvet a Szovjetunióba, ám a halálos veszélyen felül még egymás iránt érzett, barátságon túlnyúló érzelmeikkel is meg kell küzdeniük a hidegháború kíméletlen világában.

Ha a teljes történetet ismerni szeretnéd, jó helyen jársz! A Moobiuson most előrendelhető a Zsivago doktor legújabb magyar kiadása, Lara Prescott kivételes könyve pedig már megvásárolható. Merülj el a romantikával és szenvedéssel átszőtt regényben, ismerd meg Zsivago doktor történetét, amely átformálta a világot!

Titkos útjaink
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Titkos útjaink

Lara Prescott
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációjának bizonyuló Titkos útjaink lenyűgöző és hiteles regény a 20. század irodalmi klasszikusának titkos történetéről és két erős nő túlélésért vívott küzdelméről a hidegháború kíméletlen világában.