Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. január 4.
Januárban érkezik az Azok a halványkék szemek a Netflixre

Januárban érkezik az Azok a halványkék szemek a Netflixre

Megfilmesítés

Louis Bayard Azok a halványkék szemek című műve az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő krimiregény az utóbbi időkben – várva várt filmes adaptációját pedig 2023. január 6-tól végre megtekinthetjük a Netflixen, méghozzá nem is akármilyen színészek felhozatalával.

A hiteles színészi játékért ugyanis olyan előadóművészek felelnek majd, mint az Oscar- és Golden Globe-díjas Christian Bale, aki a nézőknek/olvasóknak olyan sikerfilmekből lehet ismerős, mint a Batman vagy az Amerikai pszicho. Másodszerepben Harry Melling, aki a Harry Potter-filmek Dudley Dursley-jeként lépett be a köztudatba, ám azóta számos további emlékezetes alakítás köthető a nevéhez – szerepelt például A vezércselben és a Netflix Mindig az ördöggel című drámájában is. A rendezői székből Scott Cooper irányította az adaptált történetet, aki hitvallása szerint csak olyan filmet készít, ami a nézőt „kényelmetlen helyzetbe hozza” – mindezt azonban csak egy jó kiindulópontból tudja megvalósítani, ami jelen esetben Louis Bayard fordulatos regénye.

„Magába szippantó, ragyogó cselekményszövés – olyan sokkoló befejezéssel, amilyenre csak kevés író képes.” – The Sunday Times

1830 októberében az Egyesült Államok Katonai Akadémián egy reggel Leroy Fry kadétot felakasztva találják meg, ám az öngyilkosság gyanúja kizárt, mivelhogy az áldozat szívét kitépték. Az Akadémia életét felrázó eseményt titokban szeretnék tartani az iskola jó hírnevének érdekében, ezért egy visszavonult rendőrnyomozót fogadnak fel az ügy megoldására: August Landortot. Az új világban való eligazodás azonban nehezebben megy a nyomozó számára, mint gondolta, ám mindeközben figyelmes lesz egy fiatal kadét kiemelkedő megfigyelőképességére… A fiatal kadét maga Edgar Allan Poe, a napjainkban világhírű író, akivel végső soron közösen derítik fel az ügyet.

„Intenzív és lebilincselő regény. Ez a szépen kidolgozott detektívtörténet messze felette áll az utóbbi idők valamennyi próbálkozásának, amelyek Poe-nak kívántak emléket állítani.” – Publishers Weekly

A regény azon kívül, hogy tartalmazza a klasszikus krimi elemeit, betekintést enged egy olyan alkotó korai éveibe, aki nagy hatással volt az irodalomra – felidézi őt, mégis saját stílust alkot. Egyszerre szórakoztató, izgalmas, félelmetes és lebilincselő.

„Megdöbbentően okos és áhítatosan érzéketlen… Úgy olvasható, mint egy elveszett klasszikus.” – New York Times Book Review

Azok a halványkék szemek
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Azok a halványkék szemek

Louis Bayard
Európa Könyvkiadó, 2022.05.05.
1830 októberének végén felakasztva találják Leroy Fry kadétot az Egyesült Államok Katonai Akadémiája, a Hudson-felföldi West Point lezárt területén. Az öngyilkosság kizárva, mivel az áldozatot brutálisan meggyalázták: kivájták a szívét a mellkasából.

A történet minden érdeme Luis Bayard amerikai írónak, újságírónak köszönhető. Első könyvét, a 2003-ban megjelent Mr. Timothy című thrillerét a New York Times és a People magazin is az év legjobb könyvei közé sorolta. Az amerikai Edgar Allan Poe-díjra, illetve a Gyilkos tőr-díjra is jelölték az Azok a halványkék szemek című, Edgar Allan Poe által ihletett krimiregényét.

Az Azok a halványkék szemek egyből magával ragadja az olvasót, kíváncsivá teszi és meg is rémiszti. Mégsem csak azoknak az olvasóknak ajánljuk, akik oda vannak a krimikért, hanem azoknak is, akiket érdekel egy történet, ahol két lélek egymásra talál, és a múltjukból közösen építkeznek. Történelmi regény, krimi, horror és egy különleges barátság felejthetetlen története.