Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. május 20.
Julianne Moore gyászoló özvegyet alakít a legújabb Stephen King-sorozatadaptációban

Julianne Moore gyászoló özvegyet alakít a legújabb Stephen King-sorozatadaptációban

Megfilmesítés

Az Európa Könyvkiadónak köszönhetően nemrég új kiadásban előrendelhetővé vált a Lisey története, amelyet Stephen King talán legszemélyesebb és legerőteljesebb műveként tartanak számon. Az alkotás gyötrelmeiről, az őrület kísértéséről és a szerelem titokzatos nyelvéről szóló alkotás borzongató, feszült, izgalmas olvasmány a kiapadhatatlan fantáziájú író tollából, amely megjelenése után elnyerte a rangos Bram Stoker-díjat, és jelölték a World Fantasy díjra is.

Lisey Debusher Landon huszonöt év házasság után vesztette el férjét, Scottot, aki több díjjal kitüntetett, népszerű író volt. Két év telt el halála óta, s most végre elég erőt érez magában, hogy rendezze az irodalmi hagyatékot. Lisey-nek szembe kell néznie férje démonaival, s miközben átfésüli a papírhalmot, kezdetét veszi egy majdhogynem végzetes utazás a Scott-féle sötétség birodalmában.

Lisey története
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Lisey története

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.07.09.
Lisey Debusher Landon huszonöt év házasság után vesztette el férjét, Scottot, aki több díjjal kitüntetett, népszerű író volt. Két év telt el azóta, s most végre elég erőt érez magában, hogy rendezze az irodalmi hagyatékot. Ráadásul kutatók és egyetemi könyvtárak is sürgetik, szeretnének hozzájutni a kiadatlan kéziratokhoz.

Ezt a szívéhez közel álló művet a Mester saját maga adaptálja a tévéképernyőre: amellett, hogy saját kezűleg készítette el az átiratát mind a nyolc résznek, a producere is a minisorozatnak, amelyet az Apple TV+ jóvoltából Pablo Larraín, a Jackie megálmodója rendezett, és J.J. Abrams Bad Robots Television elnevezésű cége, valamint a Warner Bros. Television gyártott.

Főszerepben két amerikai színész, az Oscar- és Golden Globe-díjas Julianne Moore és a Golden Globe- és BAFTA-díjas Clive Owen látható.

A Lisey története-minisorozat első két része június 4-én válik elérhetővé az Apple TV+ felhasználóinak.