Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. május 19.
Júniusban érkezik a legfrissebb Stephen King-adaptáció, A Mumus

Júniusban érkezik a legfrissebb Stephen King-adaptáció, A Mumus

Megfilmesítés

A Mumus Stephen King Éjszakai műszak című novelláskötetében kapott helyet. A félelem – hiába is tagadnánk – mindannyiunk életében jelen van. Emlékezzünk csak vissza gyerekkori mumusainkra, nyomasztó álmainkra, felnőttkori szorongásainkra.

Éjszakai műszak

Éjszakai műszak

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2020.08.15.
„…nem tudok úgy elaludni, hogy a lábam kilóg a takaró alól. Mert ha egyszer egy hideg kéz kinyúlna az ágy alól és megragadná a bokámat…” – írja Stephen King e húsz kiváló elbeszélést tartalmazó kötet előszavában.
A félelem – hiába is tagadnánk – mindannyiunk életében jelen van. Emlékezzünk csak vissza gyerekkori mumusainkra, nyomasztó álmainkra, felnőttkori szorongásainkra.

King ezeket az érzéseket ragadja meg ebben az utánozhatatlan novelláskötetben. A Mumust eddig érdekes módon csak két rövidfilmben dolgozták fel, azonban hamarosan szélesvászonra is kerül e rendkívül izgalmas, borzongató történet.

A film középpontjában egy család áll, ahol a két gyerek, Saywer és Harper nem igazán tudnak napirendre téri édesanyjuk halála felett. Pszichiáterként dolgozó apjuk is egyre inkább eltávolodik tőlük; ha pedig mindez nem lenne elég, a kisebbik lány mindenhová mumusokat képzel. Természetesen a felnőttek nem veszik komolyan, egészen addig, amíg az édesapával az egyik betege nem közli: ha elhanyagolja gyermekeit, akkor előbb-utóbb eljön értük a mumus.

A Mumus, eredeti címén The Boogeyman várhatóan 2023. június 1-én jelenik meg a Forum Hungary jóvoltából – a film egyike azon King-adaptációknak, amelyeket idén nagyvásznon láthatunk. Az író másik, klasszikus regényéből, a Borzalmak városából is hamarosan érkezik a film, valamint a 2019-es Kedvencek temetője is kap majd egy előzménytörténetet.

Borzalmak városa

Borzalmak városa

(E-könyv)
Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2018.
Ben Mears, a sikeres író visszatér a Jerusalem's Lot nevű, isten háta mögötti kisvárosba, hogy „kiírja" magából itt szerzett gyermekkori traumáját: az 1930-as években a komoran a helység fölé magasodó Marsten-házba vonult vissza egy véres kezű gengszter, aki egy nap - látszólag minden indok nélkül - agyonlőtte feleségét, majd felkötötte magát.
Kedvencek temetője

Kedvencek temetője

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2020.10.01.
Dr. Louis Creed, a fiatal orvos kitűnő állást kapott: a Maine-i Egyetem rendelőjének lett a vezetője, ezért Chicagóból az idilli New England-i tájban álló, magányos házba költözik családjával - feleségével, Rachellel, ötéves lányukkal, Ellie-vel és másfél éves kisfiukkal, Gage-dzsel. Boldogan, a szép jövő reményében veszik birtokukba új otthonukat...