Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
december 9.
Karácsonyi ajándékötletek a divat szerelmeseinek

Karácsonyi ajándékötletek a divat szerelmeseinek

Könyvajánló

Ismerőseid, barátaid, szeretteid egyike él-hal a divatért, de te nem vagy biztos benne, mit vegyél neki karácsonyra? Ruhákkal vagy sminktermékekkel könnyen mellé lehet fogni, ám egy könyvvel sosem! Nincs is tökéletesebb karácsonyi ajándék egy jó könyvnél. Cikkünkben összegyűjtöttünk pár könyvet, amely a divatvilág legnagyobb ikonjait vonultatja fel. A divat szerelmeseinek ezek kihagyhatatlan olvasmányok.

Justine Picardie: Miss Dior

Christian Dior nevéről már bizonyára mindenki hallott, hiszen ő a divatvilág egyik legikonikusabb alakja. Húgát, Catherine Diort azonban már kevesebben ismerik, holott Dior sikereit részben húgának köszönheti, hiszen többek között a lány ihlette legelső parfümjét is, a Miss Dior Originalt. Justine Picardie írónő könyvéből most részletesebben megismerhetjük a híres divattervező húgát, Catherine-t, aki a divat világa helyett egy teljesen más utat választott, és többek között a francia ellenállás tagjaként tevékenykedett. Egy felejthetetlen olvasmány, amely több mint puszta memoár. Egy könyv a kétségbeesésről, a reményről és a sötétségből vezető kiútról.

Miss Dior

Miss Dior

Történet a bátorságról és a divatról

Justine Picardie
Európa Könyvkiadó, 2023.09.30.
Christian Dior világhírű divattervező háttérbe húzódó húgának, Catherine-nek a története egyszerre szól a szabadságról és a fasizmusról, a rózsákról és az elnyomásról, a szépségről és az árulásról, de legfőképpen is arról az erőről és csendes méltóságról, amely ennek az önmagához, a szeretteihez és a hazájához mindvégig hű asszonynak az életéből sugárzik.

Marie-France Pochna: Christian Dior

Egy önéletrajz a siker útjáról: Marie-France Pochna, aki maga is foglalkozott a divattal, megírta Christian Dior történetét, amely a sikerről és a divatról szól. A memoár Christian Dior pályafutását követi nyomon 1947 februárjától, amikor is a neves divattervező legelső kollekciója bemutatásra került. Az elsöprő sikert egy még sikeresebb pályafutás követte, és Dior neve hamar ismertté vált az egész világon. A könyvet olvasva betekintést nyerhetünk a divattervezés kulisszái mögé, megismerkedhetünk a neves divattervező munkamódszereivel, miközben az életébe és a belső küzdelmeibe is bepillantást nyerhetünk.

Christian Dior

Christian Dior

Egy élet, egy sors

Marie-France Pochna
Európa Könyvkiadó, 2023.05.04.
1947. február 12-t írtuk, és Párizsban, a Montaigne sugárút 30.-ban bemutatták Christian Dior első kollekcióját, amely New Look néven vonult be a divattörténelembe.

Henry Gidel: Coco Chanel

Henry Gidel könyve a divatvilág egyik legmeghatározóbb alakjának, Coco Chanelnek az életébe enged bepillantást. Kevesen tudják, hogy a Gabrielle Chanel néven született divatikon árvaházban nevelkedett, és privát élete korántsem volt olyan sikeres, mint karrierje a divat világában. A könyv mélyreható részletességgel ír Coco Chanel életének minden meghatározó momentumáról. A már korában híressé vált divatdiktátor újabb arcát ismerhetjük meg.

Coco Chanel

Coco Chanel

Henry Gidel
Európa Könyvkiadó
Coco Chanel a divat világtörténelmének leghumánusabb diktátora. Felszabadította a nőt a fullasztó fűzők, a bukj-el-szoknyák, a malomkeréknyi kalapok, a mesterkéltség, a cicomák uralma alól. Szegélydíszes kosztümjeit és "kis fekete ruháit" ma is nők milliói hordják, uralkodófeleségek éppúgy, mint egyszerű háziasszonyok.

Cinzia Giorgio: Az olasz divat nagyasszonyai

Egy regény, amely két főszereplőjének a barátsága pusztán fikció, ám ő maguk nagyon is léteztek. Maddalena Splendori egy festő gyönyörű modelljeként vált ismertté, míg Adele Casagrande Fendi a mai napig népszerű Fendi márka alapítója. A mű írója, Cinzia Giorgio a saját fantáziáját ereszti szabadjára, amikor a két hölgy barátságáról ír. Ők ketten soha nem ismerték egymást, mégis rengeteg a közös vonás a két olasz nőben. Bátrak, céltudatosak és szenvedélyesek. Szórakoztató regény divatról és barátságról, valós események alapján.

Az olasz divat nagyasszonyai

Az olasz divat nagyasszonyai

Cinzia Giorgio
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.08.
Mi történt volna, ha Maddalena Splendori, a 20. század elejének legbefolyásosabb olasz múzsája találkozik napjaink egyik vezető divatmárkájának alapítójával, a divattervező Adele Casagrandéval? És ha barátok lettek volna?

Giorgio Armani: A hülyék sosem elegánsak

Giorgio Armaniról Giorgio Armanitól. A könyvet semmiképpen sem lehet egy szokványos önéletrajznak nevezni, és a mű pont ezen tulajdonsága keltette fel a legtöbb olvasó érdeklődését. A könyvben cikkek, idézetek és gondolatok mozaikjából tevődik össze az olasz divatikon életútja. A divat iránt érdeklődőknek mindenképpen érdemes próbát tenni ezzel a szokatlan darabbal, hiszen a könyv tele van Armani gondolataival és nézeteivel, amikből akár tanulni is lehet, de mindenesetre jót szórakozni rajtuk.

A hülyék sosem elegánsak

A hülyék sosem elegánsak

Giorgio Armani
Európa Könyvkiadó, 2016.
Ez a kötet a divattörténelem első stylistja, Giorgio Armani szavaiból, mondataiból, "szentenciáiból" állt össze, azokból a nyilatkozatokból, melyeket egyedülálló nemzetközi sikerszériájának évtizedei alatt Armani a világsajtó legkülönbözőbb orgánumainak adott.