Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. december 9.
Karácsonyi ajándékötletek a történelem rajongóinak

Karácsonyi ajándékötletek a történelem rajongóinak

Könyvajánló

Sokszor nincs is kellemesebb annál, mint a nyugodt és meghitt karácsony ideje alatt egy könyvvel a kezünkben egy-egy történetbe burkolódzni. Ebben a karácsonyi ajánlónkban öt olyan könyvet gyűjtöttünk össze, amikre a történelem kedvelőinek mindenképpen érdemes egy pillantást vetniük, és persze karácsonyi meglepetésnek is tökéletesek lehetnek a fa alá.

Az emberiség történelme térképeken

140 különleges, külön a könyvhöz készült térkép, amely nemcsak napjaink állapotát mutatja meg, hanem a múlt és a történelem tekervényes ösvényeit járja végig az olvasóval. Részletgazdag és áttekinthető idővonalak, izgalmas leírások és történetek egészítik ki az önmagában is elképesztő térképeket, melyek a történelem szinte összes sorsfordító pillanatát sorra veszik, az ősi civilizációk hanyatlásától a pestisjárványokig, valamint a napjainkat meghatározó problémákig.

Az emberiség történelme térképeken

Az emberiség történelme térképeken

Alexandra Kiadó (A), 2022.
Az emberiség történelme, ahogy azt még sosem láthattuk. Az emberiség történelme térképeken ideális olvasmány a térképek és a történelem szerelmesei számára, illetve azoknak, akik tudni szeretnék, hogy az emberiség honnan indult és merre tart.

II. Erzsébet királynő élete és a királyi család

Az idén elhunyt és már életében legendává vált II. Erzsébet királynő és a királyi család tagjainak életébe vezet be ez a számos lenyűgöző fényképekkel, festményekkel illusztrált könyv. Nemcsak a család életébe, de a brit monarchia történetébe is betekintést nyerhet az olvasó az V. századtól kezdve egészen III. Károly uralkodásáig.

És persze születésétől haláláig végigkövethetjük II. Erzsébet életét, exkluzív, szívbe markoló fotók révén lehetünk szemtanúi a királynő teljes életútjának.

II. Erzsébet királynő élete és a királyi család

II. Erzsébet királynő élete és a királyi család

Alexandra Kiadó (A), 2022.11.18.
Ebből a lenyűgöző, festmények és fotók garmadájával illusztrált könyvből minden fontos részletet megtudhatunk II. Erzsébet uralkodásáról, a királyi család tagjairól és a brit monarchia történetéről.

Simon Sebag Montefiore: Éjszaka Moszkvában

Egy fiú és egy lány holtan Moszkva utcáin 1945-ben. Vajon baleset vagy gyilkosság? Sztálin elleni összeesküvés vagy a hatalom cselfogása? Egy vizsgálat, ami családokat szakít szét, kamaszok, akikből könyörtelenül kényszerítettek ki vallomásokat, és egy szerelmükért küzdő szerelmespár. Egy politikai thriller, sodró lendületű történelmi regény a sztálini rezsimről és összezúzott emberi sorsokról.

Simon Sebag Montefiore Moszkva-trilógiája felejthetetlen utazás a cári Oroszország végnapjaitól egészen Sztálin Szovjetuniójáig.

Éjszaka Moszkvában

Éjszaka Moszkvában

Simon Sebag Montefiore
Alexandra Kiadó (A), 2022.09.22.
Moszkva, 1945. A város az óriási áldozatokat követelő nagy honvédő háború végét ünnepli, milliók várnak egy jobb jövő eljövetelére. Ám a zsúfolt utcán lövések dördülnek, és miután a zaj elül, egy fiú és egy lány fekszik vérbe fagyva a földön. A két halott nem akárki: magas rangú pártfunkcionáriusok gyermekei, egy elitiskola tanulói.
Vöröslő ég a Don felett

Vöröslő ég a Don felett

Simon Sebag Montefiore
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.06.
1942 nyara. A sztálini tisztogatásokban lefejezett és a félelmetes német hadigépezet által megtizedelt Vörös Hadsereg a szétesés szélén áll. A német csapatok könyörtelenül nyomulnak előre a Don felé - ha elérik a kaukázusi olajmezőket, az az egész Szovjetunió végét jelentheti.
Szásenyka

Szásenyka

Simon Sebag Montefiore
Alexandra Kiadó (A), 2020.10.07.
Simon Sebag Montefiore, az újkori orosz történelem egyik legelismertebb szakértője lenyűgöző hitelességgel és részletgazdagsággal kelti életre a cári Oroszország végnapjait és a sztálini terror legsötétebb óráit a világszerte óriási sikert aratott Moszkva-trilógiájának első részében.

Kovács Krisztián: Hiányzó történetek

Egy lebilincselő családtörténet, pszichológiai krimi, történelmi kalandregény, amely a generációk közötti megértésre törekszik. Megpróbálja feltérképezni, hogy mik működtek a minket megelőző generációkban, milyen félelmek, kényszerek, vágyak vezérelték őket? A regény ennek a múlt és múlt által befolyásolt jelennek a megértésére tett kísérlet. Miközben a második világháborútól napjainkig és a világ legkülönbözőbb pontjain keresztül szeli át az olvasó térben és időben is a különböző síkokat ezen a letehetetlen történeten keresztül.

Hiányzó történetek

Hiányzó történetek

Kovács Krisztián
Európa Könyvkiadó
Kovács Krisztián első regénye a múlt és a múlt által befolyásolt jelen megértésére tett szenvedélyes generációs kísérlet. Az előző század a jelen rémálmaként vissza-visszatér, és ha már nem menekülhetünk előle, jobb, ha szembenézünk vele, akármennyire félelmetesnek is tűnik, amit látunk.

Lidia Maksymowicz: A kislány, aki képtelen gyűlölni

Lidia hároméves volt, amikor deportálták Auschwitzba, ahol tizenhárom hónapot töltött a „halál angyalának” is nevezett, Joseph Mengelének a kísérleti alanyaként. A tábor felszabadítása után egy lengyel asszony fogadja be, de él a remény benne, hogy egyszer vér szerinti édesanyját is viszontláthatja. Ez a regény nem más, mint egy mindennél hangosabb kiáltás, egy tanúságtétel, hogy ilyen embertelenség soha többé ne történhessen meg.

Rövidebb terjedelme és írásstílusa miatt A kislány, aki képtelen gyűlölni ideális olvasmány lehet fiatalabb olvasók számára is.

A kislány, aki képtelen gyűlölni

A kislány, aki képtelen gyűlölni

Lidia Maksymowicz
Alexandra Kiadó (A)
Lidia Maksymowiczot háromévesen hurcolták el Auschwitzba. Tizenhárom hónapot töltött a pokolban, a gyerekek barakkjában, ahol egyike volt dr. Mengele kísérleti nyulainak. Hithű katolikus édesanyja a német invázió legelső napjaiban csatlakozott a fehérorosz ellenállókhoz, és az erdőkben rejtőzött el lányával.