Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. december 1.
Karácsonyi ajándékötletek férfiaknak

Karácsonyi ajándékötletek férfiaknak

Könyvajánló

Alighanem minden nő szembesült már a karácsonyi ajándékvásárlás egyik legfogósabb kérdésével: és mit vegyek férfi szeretteimnek? Ha nem szeretnél többé zoknit ajándékozni, esetleg félsz, hogy nem megfelelő technikai eszközt választanál, jó helyen jársz. Rövid könyvismertetőnkben öt olyan kötetet ajánlunk, amely garantáltan elnyeri majd párod, édesapád, esetleg fiútestvéred tetszését, így értékes és szép ajándékkal lepheted meg őt.

1. Frei Tamás: Bábel

Igaz, a legnagyobb rajongók karácsonyfája alatt már tavaly ott pihent Frei Tamás elsöprő sikerű legújabb regénye, de sosem késő belevetni magunkat Magyarország legnépszerűbb regényírójának lebilincselő történeteibe! Frei Tamás a színfalak mögé viszi az olvasót, megmutatja, milyen hatalmi manőverek révén ragadhatja magához egy kellően gátlástalan politikus egy ország irányítását, és miféle cinizmus kell ahhoz, hogy a nyugati világ legbefolyásosabb emberei véres műkincsekkel teli luxusvilláikból finanszírozzák az iszlám terrorizmust. A háttérben pedig Magyarországon futnak össze a szálak, ahol mindenre találni megoldást…

Bábel

Bábel

Frei Tamás
Alexandra Kiadó (A), 2019.11.15.
A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges! André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak!

2. Daniel H. Wilson: Az Androméda evolúció

Michael Crichton nevét manapság szinte minden sci-fi-rajongó ismeri. Az Androméda törzs című regényével a szerző új alapokra helyezte a sci-fit: ez volt ugyanis az első regény, mely figyelmeztette a nyilvánosságot a természettudomány növekvő erejére. Ötven évvel a földönkívüli vírus földre szállása után egy furcsa anomália jelenik meg, hamar egyértelmű lesz: az Androméda törzs új, minden korábbinál virulensebb mutációja szabadult el. Egy csapat tudósnak kell az idővel versenyezve a karanténzóna mélyére jutni, mielőtt túl késő lesz - mindenkinek. Az Androméda törzs folytatásában Daniel H. Wilson bebizonyítja, hogy Michael Crichton méltó örököse, és Az Androméda evolúció éppúgy ébren tart minket, mint Crichton feledhetetlen klasszikusa.

Az Androméda evolúció

Az Androméda evolúció

Daniel H. Wilson
Alexandra Kiadó (A)
Ötven év telt el azóta, hogy egy műholdszonda által a Földre hozott titokzatos, földön kívüli anyag néhány óra leforgása alatt kiirtotta egy arizonai városka majdnem teljes lakosságát, és kirobbantotta minden idők legnagyobb tudományos válságát. Az emberiség pusztulását csak egy maroknyi kutató önfeláldozó munkája akadályozta meg.

3. Stephen King: Az Intézet

Nincs ötleted, milyen könyv tetszene szeretteidnek? A Mester műveivel aligha lőhetsz mellé – több millió Stephen King-rajongó garantálja a végtelenül izgalmas borzongást. Az éjszaka közepén Luke Ellis szüleit brutálisan meggyilkolják, őt pedig elrabolják. Másnap Luke egy intézetben ébred egy ugyanolyan szobában, mint a sajátja, mellette pedig hasonló szobák nyílnak, bennük hasonló fiúkkal és lányokkal: mindannyian különleges természetfeletti képességekkel rendelkeznek. Ahogy sorra tűnnek el társai, Luke érzi, menekülniük kell, azonban ebből az intézetből még soha senki nem szökött meg. Elindul a küzdelem a jó és a gonosz között egy olyan világban, ahol a jók nem mindig győzedelmeskedhetnek. Az Intézet az utóbbi évek legijesztőbb és legjobb könyve a horror királyától rajongói és kritikusai szerint is.

Az Intézet

Az Intézet

Stephen King
Európa Könyvkiadó
Az éjszaka közepén Luke Ellis szüleit brutálisan meggyilkolják a saját házukban, őt pedig elrabolják. Másnap Luke egy intézetben ébred egy ugyanolyan szobában, mint a sajátja, mellette pedig hasonló szobák nyílnak, bennük hasonló fiúkkal és lányokkal: mindannyian különleges természetfeletti képességekkel rendelkeznek.

4. Rahaman Ali: Testvérem, Muhammad Ali

Megszámlálhatatlanul sokat írtak már Muhammad Aliról, aki minden kétséget kizáróan az egyik legkedveltebb sportoló volt a világon, emellett pedig milliók példaképe. Ám egészen mostanáig épp az nem szólalt meg, aki a legjobban ismerte őt – egyetlen testvére és legjobb barátja, Rahaman Ali. Rahamannál közelebb senki sem állt Muhammadhoz. A testvérpár együtt nőtt fel, együtt edzettek, együtt járták be a világot, és együtt harcoltak az utcán és a ringben. Rahaman szemtanúja volt Muhammad legjobb és legrosszabb pillanatainak, ismerte a fáradhatatlan tréfamestert és a féltékeny idősebb testvért, az elszánt polgárjogi aktivistát, a hűtlen férjet és a szerető apát. A Testvérem, Muhammad Ali újszerű, bennfentes nézőpontból eleveníti fel a bokszsztár életének nevezetes eseményeit, miközben eddig ismeretlen történetek segítségével rajzolja meg egy büszke, megosztó, ám sérülékeny ember arcképét. Minden sportrajongónak szeretettel ajánljuk!

Testvérem, Muhammad Ali

Testvérem, Muhammad Ali

Rahaman Ali
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.11.20.
Megszámlálhatatlanul sokat írtak már Muhammad Aliról, aki minden kétséget kizáróan az egyik legkedveltebb sportoló volt a világon, emellett pedig milliók példaképe. Ám egészen mostanáig épp az nem szólalt meg, aki a legjobban ismerte őt - egyetlen testvére és legjobb barátja, Rahaman Ali.

5. Douglas Murray: A tömegek tébolya

Szoborledöntések, a történelem átírása, cenzúra és futótűzszerűen terjedő virtuális lincselések: hétköznapjaink egyre inkább tébolyba süllyednek. Új könyvében Douglas Murray, az Európa furcsa halála című meghatározó kötet szerzője a tömeghisztéria okait kutatja; hogyan uralt le mindent a nemi és faji megszállottság, hogyan vált aknamezővé a közösségi média, ahol egy ártatlan megjegyzés is nyilvános kiátkozást eredményezhet, és hogyan vált a kultúra és a tudomány a félelem terepévé az abszurditásig fokozott politikai korrektség nevében. A tömegek tébolya provokatív mű, provokációja pedig abban rejlik, hogy ellentmondást nem tűrően kiáll a gondolat- és szólásszabadság, illetve a szabad vita joga mellett. Nagyszerű tájékozódási felület világunk aktualitásáról, és mindeközben értékes ajándék minden nyílt gondolkodású embernek.

A tömegek tébolya
Könyv és életműsorozatok

A tömegek tébolya

Douglas Murray
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.02.
Szoborledöntések, a történelem átírása, cenzúra és futótűzszerűen terjedő virtuális lincselések: hétköznapjaink egyre inkább tébolyba süllyednek.