Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. december 1.
Karácsonyi ajándékötletek film- és sorozatfüggőknek

Karácsonyi ajándékötletek film- és sorozatfüggőknek

Könyvajánló

Tudjuk jól, hogy minden családban van egy olyan személy, aki kívülről fújja a kedvenc színészeinek a filmjeit, aki listát vezet a már megnézett és a jövőben megnézendő sorozatokról, és aki úgy várja egy régóta áhított film megjelenését, mint a karácsonyt. Ezzel a listával most nekik – pontosabban a számukra ajándékot keresőknek – kedveskedünk, hiszen sok esetben egy nagyon jó film mögött egy zseniálisan megírt könyv rejtőzik.

Joyce Carol Oates: Szöszi

Ki volt valójában Marilyn Monroe, és mi rejtőzik a nyilvánosság falai mögött? Joyce Carol Oates könyvében végre válaszra lelhetünk, és közelebbről megismerhetjük Marilyn életét és az őt ért traumákat. Betekintést nyerhetünk, hogy mi húzódik egy ember tettei mögött, hogy hogyan is élte meg azokat a bizonyos ikonikus eseményeket, mit élt át a szerelemben és az anyasággal kapcsolatban, végső soron pedig, hogy mit adott vagy éppen mit vett el tőle a színészkedés.

Átlagos amerikai lány volt, aki addig sohasem látott hatású legendává vált. Milliók imádták, és az élete a rajongók és művésztársak generációit varázsolta el. A Marilyn Monroe, művésznéven jobban ismert Norma Jeane Baker, életét évtizedek óta kutatják és dolgozzák fel, de mindeddig még egyetlenegyszer sem mesélték el olyan lélegzetelállító és eredeti módon, mint a Szösziben.

Szöszi

Szöszi

Joyce Carol Oates
Európa Könyvkiadó, 2022.11.24.
Átlagos amerikai lány volt, aki addig sohasem látott hatású legendává vált. Milliók imádták, és az élete a rajongók és művésztársak generációit varázsolta el. A Marilyn Monroe művésznéven jobban ismert Norma Jeane Baker életét évtizedek óta kutatják és dolgozzák fel, de mindeddig még egyetlenegyszer sem mesélték el olyan lélegzetelállító és eredeti módon, mint a Szöszi-ben.

Stephen King: A búra alatt

„Hatalmas, félelmetesen összetett és ellenállhatatlanul lenyűgöző.” – Publishers Weekly

Egy felsőbb hatalom által uralt világban vajon megmarad- e az ember embernek? Ezen kérdés köré épülő fantáziavilágot mutatja be Stephen King, aki az akcióval és izgalmas momentumokkal dúsított történetével próbálja ösztönözni az olvasót arra, hogy tetteit átgondolja. Egy elképzelt világban játszódó történeten keresztül, feszített cselekményvilággal, ahol a szereplőknek nemcsak a fizikális nehézségekkel, de a mentális problémákkal is meg kell birkózniuk a túlélésük érdekében.

Egy teljesen átlagos, gyönyörű őszi napon a békés maine-i Chester's Mill kisvárosát váratlanul, a derült égből, egy láthatatlan erőtér zárja el a világ többi részétől. A hirtelen alászálló „búrába” belecsapódik egy repülőgép és lángoló roncsokban zuhan le az égből, egy kertészkedő asszony keze leszakad, a szomszédos városban dolgozó emberek nem tudnak hazajutni.

A búra alatt

A búra alatt

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2022.11.30.
Egy teljesen átlagos, gyönyörű őszi napon a békés maine-i Chester's Mill kisvárosát váratlanul, a derült égből egy láthatatlan erőtér zárja el a világ többi részétől. A hirtelen alászálló „búrába” belecsapódik egy repülőgép és lángoló roncsokban zuhan le az égből, egy kertészkedő asszony keze leszakad, a szomszédos városban dolgozó emberek nem tudnak hazajutni.

Brenna Yovanoff: Mad Max Hawkinsban – Stranger Things

Az igazi film- és sorozatkedvelők számára nincs is nagyobb öröm annál, mint egy karaktert minél jobban megismerni. Ez a könyv pontosan ezt tudja nyújtani az olvasók számára, ugyanis betekintést nyújt a Stranger Things egyik legnépszerűbb és legbátrabb szereplője, Max gondolataiba, s ezáltal sorozatbeli tettei és reakciói még inkább értelmet nyerhetnek. A könyv elolvasása után pedig garantáltan sokkal több minden fogja felkelteni a nézők figyelmét!

Mielőtt ő lett volna Hawkins Mad Maxe… Max Mayfield mindig kilógott a sorból. Édesanyja minden próbálkozása ellenére sem lett belőle cuki, aranyos kislány, és inkább tölti az idejét a játékteremben, mint lányos elfoglaltságokkal.

Mad Max Hawkinsban

Mad Max Hawkinsban

Stranger Things

Brenna Yovanoff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.06.23.
Mielőtt ő lett volna Hawkins Mad Maxe… Az 1984 őszének rémisztő eseményeit új szemszögből megmutató Mad Max Hawkinsban az egyik legkedveltebb Stranger Things karakter lenyűgöző eredettörténete.

Nancy Springer: Enola Holmes rejtélyes ügyei

„Enolát magánya, intelligenciája, humorérzéke és merő bátorsága rendkívül vonzó főhősnővé teszik.” – School Library Journal

Egy vicces, szerelmes, de mégis kalandos történet a nyomozás izgalmasságáról, nehézségeiről, de ugyanakkor szépségeiről is. Nemcsak egy detektívtörténet, de felnőtté válásának története is, hiszen a könyvsorozaton keresztül az olvasó Enola Holmessal együtt válik a történet részévé. Tökéletes olvasmány fiataloknak, tiniknek, de akár fiatal felnőtteknek is.

A Nancy Springer által írt, hét darabból álló könyvsorozatban Enola Holmes izgalmas kalandjait követhetjük nyomon. Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat első részében eltűnt anyja után kezdi meg a nyomozást, míg a második részben már összetettebb a helyzet, és ezúttal éppenhogy a családja elől kell menekülnie. A sorozat harmadik részében a híres bátyjának a barátja, dr. Watson után nyomoz. Az ezt követő részekben pedig egyre meredekebb, egyre nehezebb és nagyobb kihívást jelentő ügyekbe bonyolódik.

Enola Holmes - A fekete batár esete

Enola Holmes - A fekete batár esete

Nancy Springer
Enola Holmes - A titokzatos levél esete

Enola Holmes - A titokzatos levél esete

Nancy Springer
Enola Holmes - A különös krinolin esete

Enola Holmes - A különös krinolin esete

(E-könyv)
Nancy Springer
Enola Holmes - A rózsaszín papírlegyező esete

Enola Holmes - A rózsaszín papírlegyező esete

Nancy Springer
Enola Holmes - A halálos virágcsokor esete

Enola Holmes - A halálos virágcsokor esete

Nancy Springer
Enola Holmes - A balkezes kisasszony esete

Enola Holmes - A balkezes kisasszony esete

Nancy Springer
Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Nancy Springer

Caroline Kepnes: Te

Utolsó könyvünket legfőképp azoknak ajánljuk, akik szeretik a szerelmes sztorikat, de úgy érzik, hogy már egyetlen történet sem tudna nekik meglepetést okozni, és valami újabb és kissé összetettebb történetre várnak, tele fordulatokkal. A Te és folytatásai éppen ezt hozzák el: bizalmukba fogadják az olvasót, elhitetnek bizonyos dolgokat, majd pedig nem várt fordulatokkal megdöbbentenek.

Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója úgy érzi, valóra vált az álma, mikor egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck sétál be a boltba. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos és hihetetlenül szexi – egyszerűen tökéletes. A szerelem azonban néha áldozatokat kíván, és Joe ezt a mondást a szokásosnál komolyabban veszi…

Te

Te

Caroline Kepnes
Alexandra Kiadó (A)
Te
Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója úgy érzi, valóra vált az álma, mikor egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck sétál be a boltba. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos és hihetetlenül szexi - egyszerűen tökéletes.