Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. november 8.
Képes lehet egyetlen ember eldönteni egy globális háború kimenetelét?

Képes lehet egyetlen ember eldönteni egy globális háború kimenetelét?

Friss megjelenés

Megjelent Andrew Roberts legújabb könyve, A háborúvezetés művészete. Az érdekfeszítő kötetben Roberts kilenc nagy hatású modern kori vezetőt elemez.

A háborúvezetés művészete
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A háborúvezetés művészete

Andrew Roberts
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.29.
Képes lehet egyetlen ember eldönteni egy globális háború kimenetelét? Mi kell ahhoz, hogy valaki jó vezető legyen - intelligencia, empátia, karizma, vagy gátlástalanság és őrült mértékű önbizalom?

Napóleon, Churchill, Hitler, Margaret Thatcher – különböző korokban éltek, különböző személyiségek voltak, más háborút vívtak. Mi köti össze őket? Mi tesz igazán naggyá egy vezetőt korokon és kultúrákon át?

Az aprólékosan kutatott és lebilincselően megírt A háborúvezetés művészetében Roberts összetett és részletes portrékat mutat be az olvasóknak azokról a vezetőkről, akik különböző taktikával és fegyverekkel közelítették meg a háborút, de mindannyiuk szeme előtt a győzelem lebegett. Ezek a jellemrajzok fontos leckéket kínálnak a vezetésről a küzdelem, a nyugtalanság és a viszály idején. A szerző feltárja azokat a tulajdonságokat, amelyek még a legígéretesebb vezetőket is kudarcra ítélik, valamint azokat, amelyek a győzelemhez vezetnek. Mi kell ahhoz, hogy valaki jó vezető legyen – intelligencia, empátia, karizma vagy gátlástalanság és őrült mértékű önbizalom? Vagy valami teljesen más?

A Churchill I–II. – Kéz a kézben a sorssal szerzője rá jellemző éleslátással és lendületes stílussal deríti fel a diadalok és kudarcok hátterében rejlő okokat és a győzelmek árát.

Churchill I.-II.
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Churchill I.-II.

Kéz a kézben a sorssal

Andrew Roberts
Alexandra Kiadó (A), 2020.12.03.
Winston Churchill életéről immár több mint 1000 könyv született, ám mértékadó kritikusok szerint a napjaink legelismertebb brit történészei között számon tartott Andrew Roberts műve a legjobb választás, ha meg akarunk ismerkedni a 20. századi történelem egyik mitikus alakjával.