Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. július 21.
Készül az Amazon Gyűrűk Ura-sorozata

Készül az Amazon Gyűrűk Ura-sorozata

Minden idők legdrágább sorozata?

Az Amazon 2018-ban vette meg a megfilmesítés jogait a Tolkien-örökösöktől 250 millió dollárért, de a sorozatra szánt végösszeg ennél jóval magasabb, 1 milliárd dollárnál is több lesz. Ezzel valószínűleg a Gyűrűk Ura-sorozat lesz minden idők legdrágább tévésorozata.

Összehasonlításként: Peter Jackson a teljes Gyűrűk Ura-trilógiát annak idején 280 millió dollárból forgatta le, a Hobbit-trilógia büdzséjét pedig körülbelül 655 millió dollárra becsülik az elemzők. Az Amazon előző nagysikerű sorozata, a szintén irodalmi ihletésű, Az ember a fellegvárban összesen 72 millió dollárba került.

Öt évad Másodkor történetéről

Mostanra már az is hivatalossá vált, hogy a sorozat nem a Gyűrűk Ura-trilógia idején fog játszódni, hanem a Másodkort mutatja majd be. Szauron például ekkor kovácsoltatta meg a Hatalom Gyűrűit a tündékkel, és ekkor készítette el titokban az Egy Gyűrűt is. De erre a korszakra esett Númenor szigetének virágzása és bukása is.

Az Amazon ezt a sorozat hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, mégpedig úgy, hogy napokon keresztül kitettek egy-egy újabb térképet Középföldéről, amin mindig egyre több város és ország volt feltüntetve.

terkep1-1.jpg

„Alig várom, hogy a világ tévénézőit visszavihessem Középföldére”

J.A. Bayona rendezi majd az első két epizódot, sőt, Belén Atiezával együtt producerként az egész sorozat általános megjelenéséért, képi világáért és koncepciójáért is felelős lesz.

„J.R.R. Tolkien minden idők egyik legkivételesebb és leginspirálóbb történetét alkotta meg, és nekem, aki egész életemben nagy rajongója voltam, óriási megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok ehhez a csapathoz. Alig várom, hogy a világ tévénézőit visszavihessem Középföldére, hogy felfedezhessék a Másodkor csodáit egy korábban sosem látott történetben” – nyilatkozta.

A Gyűrűk Ura I-III.

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
"A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig -legalábbis terjedelmét tekintve- alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében - vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.