Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
április 3.
Kiadóvezetőnk áprilisi hónapköszöntője és könyvajánlója

Kiadóvezetőnk áprilisi hónapköszöntője és könyvajánlója

Könyvajánló

Kedves Olvasóink!

A tavasz a testi-lelki megújulás időszaka – ilyenkor derül fény arra, mennyire is gondoltuk komolyan az új évi fogadalmainkat, és ilyenkor adódik a legjobb lehetőség, hogy megálljunk egy pillanatra, magunkba nézzünk, és feltegyük a kérdést: vajon azon az úton szeretnénk-e tovább haladni, amit eddig jártunk, vagy új irányt veszünk?

Bennem hosszú ideje fogalmazódik az a gondolat, amit most végre veletek is megoszthatok: hamarosan elindul a kiadócsoportunk legújabb, hatodik tagja, a Lux Kiadó. A Lux Kiadó küldetése, hogy összegyűjtse azokat a személyiségfejlesző könyveket, amelyek valódi segítséget nyújthatnak a mindennapjainkban.

Vallásoktól, hitrendszerektől függetlenül válogatjuk össze a tanulságos, személyiséget formáló történeteket, tanításokat, módszereket. Gondosan vizsgáljuk a kéziratokat és a könyveket, hogy csak olyan kerüljön a kiadó gondozásába, amely a spirituális útkeresők, fejlődésre elhivatott emberek számára segítséget nyújthat. Két ilyen könyvünk már előkészületben is van: az egyik Heinrich Harrer klasszikusának a legújabb kiadása, a Hét év Tibetben, a másik pedig Peter Scazzero Érzelmileg egészséges spiritualitás című önéletrajzi ihletésű útmutatója. Számomra a spiritualitás azonban túlmutat ezeken az egyébként fontos és egyedi olvasmányokon is… Épp ezért ebben a hónapban különleges útra indulok: néhány hétre Nepálba utazom, és amit visszahozok magammal, arról azt remélem, sokunk, sokatok számára nagy segítség lesz a hosszú távú, mély belső fejlődésben!

Hét év Tibetben

Hét év Tibetben

Heinrich Harrer
Lux Kiadó, 2023.08.24.
1944. A világot ötödik éve borítja lángba és vérbe a második világháború. Az osztrák hegymászó, Heinrich Harrer és társai 1939 óta brit hadifogságban vannak Indiában, míg végül a sokadik szökési kísérletük sikerrel jár, és a Himaláján keresztül Tibetbe, majd a tiltott fővárosba, Lhászába jutnak. Harrer nagy és vészterhes idők tanúja lesz az itt töltött évek alatt: az épp trónjára lépő XIV.
Érzelmileg egészséges spiritualitás

Érzelmileg egészséges spiritualitás

Ismerd meg magad, hogy megismerhesd Istent!

Peter Scazzero
Lux Kiadó, 2023.11.01.
Mi hiányzik az életedből? Peter Scazzero saját kárán tanulta meg, hogy érzelmileg éretlenül nem érheti el a valódi spirituális érettséget.

Azon túl azonban, hogy előre tekintünk, fontos a múlt, a tradíciók tisztelete is. Nagy boldogsággal tölt el, hogy idén tavasszal újraindul a Matias Borászat működése is, amit sokan ismerhettek is, hiszen sok-sok éven keresztül a könyvimádók kedvenc párosítása volt. A Matias Borászat filozófiája az a harmónia, melyet a könyv és a bor kettőse alkot szépséget, örömet és kultúrát közvetítve felénk. Egy igazán finom bor és egy jó könyv élvezetének ötvözete felejthetetlen élményt nyújt – és a közeljövőben remélem, hogy ezt az élményt minél többen megtapasztaljátok majd az Alexandra Kiadócsoport és a Matias együttműködése által.

Persze közeleg a húsvét, így nem feledkezhetünk meg a gyerekekről sem! Hiszem, hogy az olvasás szeretetét nem lehet elég hamar átadni, így remélem, hogy minél több fészekben lapul majd könyvajándék – ehhez pedig hatalmas akcióval szeretnénk segítséget nyújtani a „nyuszinak”. És ha már gyerekkönyvekről mesélek, azt is elárulom, hogy az Alex Suli iskolai és tanulást segítő sorozatát is hamarosan szuper új munkafüzetekkel bővítjük, hogy minél több gyermek szeresse meg a játékos tanulást.

img_4379.jpg

Április hónapja még mindezeken túl is érdekességeket tartogat: márciusban véget ért ugyanis a harmadik Moobius Kortárs Irodalmi Verseny jelentkezési fordulója. Mire ezt a köszöntőmet olvassátok, már elérhetők a beküldött alkotások a Moobius felületén, és lehetőségetek van a kedvenceitekre szavazni. Nézzétek meg a beküldött regényrészleteket, és segítsetek nekünk kiválasztani a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny 2023 döntős alkotásait!

Öröm látni, hogy egyre többen és többen nézitek rendszeresen az oldalainkat, és olyan előrendelhető vagy előkészületben lévő könyvekkel kapcsolatban lelkesedtek akár a saját közösségi oldalaitokon, amelyek épp csak felkerültek a kínálatunkba! Nemsokára azonban egyre több és több kézzel foghatóvá válik belőlük, így lássuk az áprilisra várható újdonságainkat!

Végre véget ért a várakozás, és pár nappal ezelőtt előrendelhetővé vált Leiner Laura legújabb könyve, a 40 nyári nap! Ha a mi oldalainkon rendelitek elő, 30% kedvezményt kaptok, ráadásul garantálni tudjuk, hogy a hivatalos megjelenés napján, 2023. április 26-án kézbesítjük is nektek a saját példányaitokat!

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.

Előrendelhetővé vált egy másik várva várt kötet is: Stephen King Minden sötét, csillag sehol című könyvének legújabb kiadása! A Mester négy hátborzongató elbeszélést tartalmazó kötetének központi témája a bosszú, a megtorlás és az erőszak legkülönbözőbb, akár egészen hétköznapi formái. Mind a négy írás lebilincselő izgalmakat tartogat, és a szerzőtől jól ismert kíméletlenséggel boncolgatják, vajon meddig mehetünk el szeretteink ellenében.

Minden sötét, csillag sehol

Minden sötét, csillag sehol

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2023.04.30.
Stephen King négy hátborzongató elbeszélést tartalmazó kötetének központi témája a bosszú, a megtorlás és az erőszak legkülönbözőbb, akár egészen hétköznapi formái.
Az első és leghosszabb történet helyszíne egy nebraskai tanyaház Hemingford Home-ban, ahol a gazda, Wilfred épp azt tervezgeti, miként ölje meg a családi földet egy nagyvállalatnak eladni készülő feleségét.

Az április 14-én érkező A köd városa az Elfeledett Könyvek Temetője irodalmi világát bővíti tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző, Carlos Ruiz Zafón elképzelése és tervei alapján. Ez a kötet több mint pusztán elbeszélések gyűjteménye! A tizenegy novella – melyek különféle irodalmi folyóiratokban jelentek meg, vagy korábban nem kerültek még publikálásra, s közülük mind ez idáig csak egy volt olvasható magyarul – a maga teljességében mutatja be Carlos Ruiz Zafón összetéveszthetetlen írói világát, akár a fejlődésregény, a horror, a thriller vagy a romantikus szerelmi történet műfajában kalandozik.

A köd városa

A köd városa

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó, 2023.04.14.
A köd városa novellái a négy regényből álló Elfeledett Könyvek Temetője irodalmi világát bővítik tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző elképzelése és tervei alapján: egy-egy szereplő eddig ismeretlen vonásait tárják fel, beavatnak a legendás könyvtár keletkezésének történetébe, az elbeszélések légköre, témái és motívumai is mind ismerősek lesznek a regényfolyam olvasói számára.

Szintén az Európa Könyvkiadó gondozásában érkezik egy újabb nemzetközi bestseller a Kis tüzek mindenütt szerzőjétől! Szülőktől elszakított gyerekek, törvénnyel szentesített erőszak –- mindez a hazafiasság nevében, a „nemzeti kultúra” megőrzése érdekében! A Hiányzó szívünk a szeretet és a gyűlölet regénye – lírai kitárulkozás a szülő-gyerek kapcsolatról, a világ bámulatra méltó mesés csodáiról, egyben dermesztő kortárs valóságkép a mesterségesen generált társadalmi feszültségekről, gyűlöletpropagandáról, emberiességünk elvesztéséről. Celeste Ng regényét többek között a Los Angeles Times, a USA Today és a The New York Times Book Review is 2022 legjobb könyvének választotta.

Hiányzó szívünk
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Hiányzó szívünk

Celeste Ng
Európa Könyvkiadó, 2023.04.10.
Madár tizenkét éves kisfiú. Egyetemi oktatóból könyvtári alkalmazottá lefokozott, megtört apjával tengődnek egy kollégiumi szobában. Az anyja három éve elhagyta őket. Madár nem tudja, miért, és hogy hová tűnt.

Hasonlóan nagy hatású kötet az Ukrajna lányai is: egy felejthetetlen történelmi regény, megrázó történet az emberi lélek ellenálló képességéről, a holodomor idején történtek valódi borzalmáról és a szeretetről, amely átsegít bennünket a legsötétebb órákon. A történelem ismétli önmagát, ez tagadhatatlan. És bár a történelmet megváltoztatni nem tudjuk, de tanulva belőle egy jobb jövőt alkothatunk – ezért is fontos, hogy ilyen gyönyörű regényeken keresztül megismerjünk a múltunk szörnyű eseményeit.

Ukrajna lányai

Ukrajna lányai

Erin Litteken
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.17.
1929, kijevi járás, Szovjetunió. A tizenhat éves Kátya boldogan él szerető családjával, és a közös jövőről álmodozik a szomszédban élő szerelmével. Egy nap Sztálin aktivistái érkeznek a falujukba, hogy a parasztokat kolhozba tereljék; a meggyőzés először szép szóval zajlik, majd közvetlenebb módszerek kerülnek elő.

A film- és sorozatkedvelőknek is készültünk érdekességgel: Outlander – Az idegen konyhája a könyvsorozat és a nagy sikerű Netflix-feldolgozás világába csalogat. Kápráztasd el a többi rajongót, vagy kényeztesd saját magadat skót és amerikai finomságokkal az Outlander hivatalos szakácskönyvéből!

Outlander - Az idegen konyhája

Outlander - Az idegen konyhája

Theresa Carle-Sanders
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.15.
Készülj fel az időutazásra, és készítsd el ma is könnyen beszerezhető alapanyagokból az Outlander - Az idegen világából megismert ételeket! Kápráztasd el a többi rajongót, vagy kényeztesd saját magadat az alábbi skót és amerikai finomságokkal:
Reggeli Élesztős hajdinapalacsinta Edényben főtt lágytojás Duncannek

Nyárra és a nyaralás alatti rejtvényfejtésekre készülve hamarosan érkezik a Nagy rejtvénykönyv-sorozat legújabb része. Ez azonban nem minden! Rövidesen a sukodu és a skandi szerelmeseit is meglepjük egy-egy különálló könyvvel! Velünk biztos nem fogsz unatkozni a vízparton…

Nagy rejtvénykönyv 20.
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Nagy rejtvénykönyv 20.

Alexandra Kiadó (A), 2023.05.18.
Az Alexandra Kiadó Nagy rejtvénykönyv-sorozata évtizedek óta nélkülözhetetlen társa a rejtvényfejtés szerelmeseinek. A 20. Nagy rejtvénykönyv a hagyományoknak megfelelően változatos fejtörőket és izgalmas olvasmányokat kínál a rejtvényfejtés és az olvasás szerelmeseinek.
365 Sudoku

365 Sudoku

Alexandra Kiadó (A), 2023.05.04.
A 21. század Rubik kockájaként is emlegetett SUDOKU rejtvények tökéletes kikapcsolódást jelentenek a fejtörők szerelmesei számára. 365 sudoku című kiadványunkban az év minden napjára talál egy kedvére való fejtörőt, a könnyű feladványoktól kezdve az igazán kemény diókig.
365 Skandináv rejtvény 1.

365 Skandináv rejtvény 1.

Alexandra Kiadó (A), 2023.04.30.
365 skandináv rejtvény, egy az év minden napjára. A rejtvények hasznosságát valószínűleg nem kell külön hangsúlyoznunk: azon kívül, hogy pallérozzák az elmét és remek időtöltést kínálnak, a rendszeres rejtvényfejtés óriási szerepet játszik a szellemi frissesség megtartásában és visszaszerzésében.

Lucy Score Amin sosem leszünk túl című könyve ugyan már a könyvesboltok polcain van egy ideje, de nem tudom megállni, hogy ne jegyezzem meg: annyira boldog vagyok, hogy benneteket is legalább úgy lenyűgözött ezt a vicces-forró szerelmi történet, mint engem! Akárhová nézek a közösségi médiában, a gyönyörű virágos borító köszön vissza, és azt hiszem, túlzás nélkül mondhatom, ezen a könyvön sosem leszünk túl!

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

Remélem, hogy áprilisban is rengeteg jó olvasásélménnyel lesztek gazdagabbak! És bár a hónap egy részében én messze leszek, a könyvvásár-sorozatunk folytatódik – mindenről tájékozódhattok a Moobius aloldalán és az Alexandra könyvvásárok VIP csoportban! Most az egyszer nem velem fogtok találkozni a kasszában, de ígérem, hogy az élmény így is felejthetetlen lesz! Én pedig, ha tudok, bejelentkezek majd nektek Nepálból!

Szeretettel:
Matyi Alexandra