Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
2021. augusztus 4.
Kiadóvezetőnk augusztusi könyvajánlója

Kiadóvezetőnk augusztusi könyvajánlója

Könyvajánló

„Az idő elrepül, ha az ember jól szórakozik” – szól a mondás. És milyen igaz: miközben gőzerővel dolgozunk azon, hogy az őszi-téli időszakban jobbnál jobb címeket hozzunk el számotokra – nem is beszélve a jövő évi terveinkről – szinte észre sem vettem, és már az utolsó nyári köszöntőmet írom. Hamarosan ismét hűvösebbre fordul az idő, és puha takarók közé bújva, meleg teát kortyolgatva olvasgatunk majd a kanapén… Ám ne rohanjunk ennyire előre! Még számos meleg, nyári este áll előttünk, és ezekkel együtt az utolsó nyaralások, vízparti időzések reménye is.

Akár külföldi látogatást tervezel, hazánk szépségeit fedeznéd fel, vagy csak otthoni pihenéssel tervezed tölteni az augusztust, egy jó könyv mindig ideális társad lehet.

Épp ezért úgy döntöttem, aktuális kedvenc olvasmányaim ajánlójával indítom a hónapot, remélve, hogy ebben a válogatásban mindenki talál a szívéhez közel állót!

Vajon megváltoztathatja-e egy olvasásélmény vagy egy kedves kis könyvesbolt az ember életét? A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei szerint igen! A könyvbolond, az angol regényekért és humorért egyaránt lelkesedő spanyol író, Mónica Gutiérrez regénye csodás történet mindazok számára, akik valaha is úgy érezték, hogy az irodalom mentette meg őket.

A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei

Mónica Gutiérrez
Európa Könyvkiadó
London a csodák városa. Így amikor Agnes Martí, a Barcelonából érkező régészlány betéved Edward Livingstone, a hírneves felfedező leszármazottjának varázslatos könyvesboltjába, rögvest Alice, Pán Péter, Twist Olivér társaságában és világában találja magát. Nem kevés furcsa kérdésekkel hozzá forduló vásárlóval, vagy egy kék fénybe burkolózó, állandóan körmölő íróval.

Végre a kezünkbe vehetjük Kiley Reid fordulatos regényét, a Micsoda időket! A modern kori Jane Austenként emlegetett szerzőnő ellenállhatatlan humorral ír a diszkrimináció és a napjaink társadalmára oly jellemző képmutatás jelenségéről – az eredmény pedig a feminista irodalom egyik gyöngyszeme!

Micsoda idők
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Micsoda idők

Kiley Reid
Pioneer Books
Alix Chamberlain fehér, jómódú és sikeres; tudja, hogy mit akar, és meg is szerzi azt. Népszerű blogger, aki üzleti vállalkozását más nők önbizalmának növelésére építi. Emira Tucker fekete, megélhetési gondokkal küzd, és fogalma sincs, mit akar az élettől. Tanácstalanul sodródik, és amíg nincs más, gazdag fehér nők gyermekeire vigyáz, többek között Alixére is.

És ha már a várva várt újdonságoknál tartunk: a napokban megérkezett hozzánk Stephen King nagy sikerű önéletrajzi regényének új kiadása is! Az írásról nem a Mestertől megszokott, borzongató mese, hanem egy intim bepillantás a kulisszák mögé: megmutatja, hogyan is készülnek az általunk olyannyira kedvelt, izgalmas művek, s hogyan lett egy hányatott sorsú gyermekből korunk egyik legnépszerűbb szerzője. De a kötet rendkívül szórakoztató lehet bárkinek, akit érdekel, hogyan születnek a sikerkönyvek.

Az írásról
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az írásról

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.08.17.
1999-ben bejárta a világsajtót a hír: Stephen Kinget elütötte egy kisteherautó, s a népszerű író súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Szerencsére – és az olvasók nagy örömére – King felépült. Lábadozása idején írta meg, pontosabban fejezte be az 1997-ben elkezdett, majd félretett művét, Az írásról-t.

Persze a Netflix előtt töltött, nyugodt esték rajongóit sem hagyjuk cserben: a streamingszolgáltató toplistájának két helyezettjét is elhoztuk könyv formában! A romantikus történetek rajongói számára Jojo Moyes két idősíkon játszódó regényét ajánlom. Az utolsó szerelmes levél egy ambiciózus újságírónőt követ, aki a szerkesztőség archívumában téma után kutatva az 1960-as években írt szerelmes levelekre bukkan, és elhatározza, hogy megoldja a középpontjukban álló tiltott viszony rejtélyét. Mindeközben persze ő maga is szerelmes lesz…

Az utolsó szerelmes levél

Az utolsó szerelmes levél

Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó
"…ha van valakid, aki megért, aki vágyik rád, aki önmagadnál is jobbnak lát - ez a legcsodálatosabb ajándék."
Ellie századunk tipikus szinglije, aki az újságírói karrierje nyújtotta biztos jövedelmének és baráti társaságának köszönhetően alapvetően élvezi független életét. Jó kedélyét csupán egyetlen dolog árnyékolja be: egy nős, családos férfiba szerelmes.

Ha pedig fülledtebb szórakozásra vágyunk, BB Easton regényeit válasszuk! Akárcsak a Vágyak/Valóság című Netflix-sorozatban, ezekben a könyvekben is találhatunk humort, erotikát, és megjelennek a női lét nagy kérdései is.

44 fejezet 4 férfiról
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

44 fejezet 4 férfiról

Egy bevállalós pszichológusnő feljegyzései

B.B. Easton
Pioneer Books, 2021.
Egy iskolapszichológusnak nem illik könyvet írni a szexről, mert az sokak szerint erkölcstelen lenne. Szerencsére az erkölcs soha nem volt az erősségem. Miután éveken keresztül igyekeztem feldobni a szexuális életemet, felhagytam a próbálkozással, és inkább naplóírásba fogtam.

Mennyire egészséges képet mutatnak azonban a nézőknek, olvasóknak a párkapcsolati problémákról, az anyaság nehézségeiről és a szexuális vágyakról? És mennyiben mutatja a Vágyak/Valóság a tényleges valóságot – vagyis miben hasonlít és miben más a sorozat, mint az írónő naplóregénye és tényleges élettapasztalatai? Ha ezekre a kérdésekre is szeretnél választ kapni, kapcsolódj be augusztus 12-én a legújabb Moobius Könyvklub-beszélgetésbe!

És ha már Netflix, nem tudom megállni, hogy felhívjam a figyelmeteket egy előrendelhető újdonságunkra: a The Home Edit – Rendrakás rendesen minden rendszerető olvasónk kedvence lesz, ezt garantálom!

The Home Edit - Rendrakás rendesen
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

The Home Edit - Rendrakás rendesen

Hogyan rakjunk rendet, és varázsoljunk lakhelyünkből álomotthont

Clea Shearer, Joanna Teplin
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.03.
Bármennyire is zűrzavaros és zsúfolt otthonunk, ott van benne a lehetőség az igazi álomotthonhoz - csak hagyni kell kibontakozni magunkat, és megfogadni a The Home Edit: Rendrakás rendesen szerzőpárosa útmutatásait, ahogyan a hírességek is teszik.

A kihagyhatatlan olvasmányok mellett ebben a hónapban egy nagyon fontos állomáshoz érkezett kiadócsoportunk: véget ért a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram. Ezúton is gratulálni szeretnék a nyertes pályázónknak, Martha Strongnak, akivel alig várom a közös munkát készülő e-könyvén!

És persze szeretném ismét megköszönni minden résztvevőnek, hogy bizalmat szavaztatok nekünk, és őszintén remélem, hogy a program a segítségetekre lesz az íróvá válás rögös útján!

Szép augusztust kívánok!

Matyi Alexandra