Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
december 11.
Kiadóvezetőnk békés ünnepeket kíván minden olvasónknak!

Kiadóvezetőnk békés ünnepeket kíván minden olvasónknak!

A könyves világ hírei

Kedves Olvasóink!

 

Szinte hihetetlen, hogy megint évet zárunk – kollégáim emlékeztettek rá, hogy az évzáró hónapköszöntőim eddig mindig olyan borúlátóak voltak, nos, szívem szerint most se lenne ez máshogy, de törekszem mindig mindenben a jót keresni, és ezért most nem fogom felhánytorgatni a minket körülvevő zajt, hanem csakis a jóra fókuszálni. 

 

Tavaly ilyenkor azt kívántam, hogy 2023 boldog és szeretetteljes legyen mindannyiunk számára. Nem is gondoltam, milyen különleges és fontos lesz ez az év nekem. Most pedig – mindössze néhány héttel azután, hogy megszületett a kislányom, Kapitány Narina, elmondhatom, hogy életünk legszebb pillanatain vagyunk túl a párommal, és próbáljuk minden pillanatát kiélvezni a szülővé válásunknak, hisz ezek a kezdeti idők oly kevés ideig tartanak. Most először tapasztalom a home office-t a mindennapjaimban, sok más dologgal együtt – egy viszont nem változott; nagy erőbedobással készülünk a jövő évre, és itthonról az első utam az irodába vezetett!

Ebben az évben Narinát vártam a legjobban, de hadd említsem meg az egyik kedvenc időtöltésemet, a könyvvásárainkat, ahol annyira sok szeretetet kapunk tőletek!

Majdnem minden hétvégén más nagyvárosba tudtuk elvinni az egynapos könyvvásárunkat, és mivel amíg csak tehettem, ezekre a vásárokra én is ellátogattam, rengeteg olvasónkkal találkozhattam személyesen. Évek óta azon dolgozom, hogy az olvasás minél több ember számára elérhető legyen, és amikor a könyvvásárokon hosszú sorokban, de kedvesen és türelmesen álltok, kicsit mindig megbizonyosodhatok arról, hogy jó úton haladunk. Sok helyen voltunk már, de még nagyon sok városba szeretnénk eljutni, ahová eddig nem tudtunk. Ígérem nektek, hogy ezt a hagyományt jövőre is folytatni fogjuk, és remélem, hogy akárcsak az Alexandra könyvvásárok VIP zárt Facebook-csoporthoz, egyre többen csatlakoztok majd hozzánk! Karácsonyig még a következő két helyszínre látogatunk el: Győrbe és Pécsre.

Ha azonban nem tudtok személyesen eljönni a vásárokra, az online felületeinken igyekszünk minden karácsonyi ajándékötletet elérhetővé tenni számotokra. Több ezer könyvünk egészen karácsonyig 50% kedvezménnyel lesz kapható, és egész decemberben azon dolgozunk, hogy a csomagjaitokat a lehető leghamarabb feladjuk és kiszállítjuk nektek. A 2023. december 21-én 13 óráig beérkező megrendeléseket garantáltan kézbesítjük még karácsony előtt! Ugyanakkor továbbra is mindenkit arra biztatok, hogy minél hamarabb válogassátok össze a karácsonyi ajándékokat, hiszen minden könyv csak a készlet erejéig elérhető, és így talán a futárszolgálat munkáját is megkönnyíthetjük, hogy ne mindent az utolsó, karácsony előtti napokban kelljen teljesíteniük. 

 

A könyvek mellett persze az év két fontos újdonságáról is szeretnék szót ejteni így az ünnepek előtt. Először is remélem, hogy mostanra minden spirituális útkereső és fejlődésre elhivatott ember számára ismerős a Lux márkanév. Hiszek abban, hogy ha segítségre van szükségünk az utunk során, akkor az a segítség megtalál minket – így nem gondolom, hogy a Lux Világ termékeire kizárólag úgy kellene tekinteni, mint karácsonyi ajándékokra. Ugyanakkor ebben az időszakban talán megengedőbbek, kedvesebbek vagyunk önmagunkkal és másokkal, így ez jó alkalom lehet arra, hogy összekapcsolódjunk egy gyönyörű, eredeti nepáli spirituális termékkel – vagy meglepjük azt, akinek szüksége lenne rá. És remélem, hogy a belső fejlődésre vonatkozó rengeteg újévi fogadalomból legalább néhánynak segítséget tudunk majd nyújtani a Luxszal.

A másik friss szerelemprojektünk pedig egyértelműen a Matias Borászat! Az egyszerűen elkészíthető, profitorientált ízek helyett mi a több munkát igénylő, kis tételben elkészített, különleges borokban hiszünk, amelyekről azt gondolom, bármelyik karácsonyi asztalon vagy karácsonyfa alatt sok örömöt tudnak hozni a borkedvelőknek. Bár a kínálatunkban szinte mindenki találhat magának tetszőt, ha ránk bíznátok a választást, különleges karácsonyi borválogatásainkat ajánlom. (És itt szeretném megjegyezni, hogy ha céges ajándékot kerestek, tőlünk még nyugodtan, akár nagy tételben is tudtok rendelni! Cégek számára ráadásul már adómentes a közvetlenül a borászattól vásárolt, palackozott borok ajándékozása.)

A pécsieket és Pécs környékieket pedig nagyon sok szeretettel várjuk az adventi vásáron, ahol egészen december 24-ig megkóstolhatjátok mind a hideg, mind pedig a kifejezetten erre az alkalomra készített, különleges forralt borainkat és puncsainkat.

Tudom, hogy sokatok számára nagy segítséget jelentenek a havi könyvajánlóim, így persze most sem maradok el ezzel. Most azonban engedjétek meg nekem, hogy az idei kedvenceimről meséljek kicsit! Ugyan minden könyv fontos számomra valamilyen okból – hiszen én választom őket a kiadóink számára – engedjétek meg, hogy megmutassam azokat, amelyek mégis kiemelkedtek a sorból.

Először is nagyon boldog vagyok, hogy a gondozásunkban már a magyar olvasók is élvezhetik Lucy Score felejthetetlen romantikus regényeit! Az idei három könyvet – Amin sosem leszünk túl, Amit sosem fedünk fel, Karácsonyra állni fog! – még sok másik fogja követni a közeljövőben, és én mindegyikkel kapcsolatban izgatott vagyok! Azt hiszem, Lucy rajtam kívül még sok olvasónak rabolta el a szívét a humoros, szexi, de mégis mély történeteivel.

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.
Amit sosem fedünk fel

Amit sosem fedünk fel

A jófiúk mindig a jólányokat választják… Vagy mégsem?

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.09.22.
Knockemout
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől.
Karácsonyra állni fog!

Karácsonyra állni fog!

Természeti katasztrófa utáni romeltakarítás még sosem volt ennyire szexi

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.11.14.
A connecticuti Merry városa messze földön híres hangulatos karácsonyi vásáráról, amely nem csupán remek mulatság, hanem a település egyik legfőbb bevételi forrása is. Idén azonban másképp lesz, ugyanis a Veronica hurrikán pusztítása nyomán a kisváros hat héttel az ünnepek előtt még romokban hever.

Másik hatalmas idei büszkeségem Britney Spears memoárja. Kislány koromban Britney több volt, mint egy szimpla énekesnő számomra: akárcsak olyan sokaknak, ő példakép volt. Most, hosszú és sajnos fájdalmas évek után pedig felemelő érzés, hogy részesei lehetünk a szabadságának, a saját hangja megtalálásának.

A bennem lévő nő

A bennem lévő nő

Britney Spears
Alexandra Kiadó (A), 2023.
Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről.

Fontos pillanat volt az évben, amikor a Könyvfesztiválon lehetőséget tudtunk biztosítani Valérie Perrin rajongóinak, hogy személyesen is találkozzanak az írónővel. Nem véletlen, hogy az írónő két könyve verseng egymással Az Év Könyve 2023 címért, hiszen egészen egyedi, gyönyörű írásmódja mindenkiben mély nyomot hagy, akármelyik regényét is olvassa.

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.
Trió

Trió

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.09.18.
Mulandó és örök, mint az ifjúság, a barátság, a szerelem.
1986. Adrien, Étienne és Nina a felső tagozaton ismerkednek meg egymással, és rövid időn belül elválaszthatatlan barátokká válnak. Van egy közös álmuk: együtt akarják elhagyni a porfészket, ahol felnőttek, hogy Párizsba költözzenek, és mindörökre együtt maradjanak.

Bár rengeteg gyönyörű mesekönyvünk és ifjúsági regényünk van, év végi összefoglalómban mégis egy klasszikust emelnék ki: Antoine de Saint-Exupéry A kis hercegét, amely Kácsor Zsolt új fordításában jelent meg nálunk. Hiszen mind magunkra ismerhetünk azokban, akikkel a kis herceg útja során találkozik, és ha igazán figyelünk, akkor talán nemcsak azt tudhatjuk meg, miképpen nem szabad élni, hanem azt is, hogy hogyan érdemes.

A kis herceg

A kis herceg

Antoine de Saint-Exupéry
Alexandra Kiadó (A)
„- Nálatok az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek - mondta a kis herceg -, és mégsem találják, amit keresnek… - Így van - válaszoltam. - Pedig amit keresnek, ott van egyetlen rózsában és egy csepp vízben…”

Tudjátok, hogy mennyire szeretem a történelmi regényeinket, és idén sok erős címünk is érkezett ebben a műfajban – Auschwitz hegedűse, Negyven kabát és egy gomb, A barackvirágok földjén, Ukrajna lányai… Egy könyv mégis kiemelkedik még ebből az erős sorból is: a két bátor nő igaz történetét elmesélő Az auschwitzi bába. Anna Stuart regénye ékes bizonyítéka annak, hogy az emberségesség még a legsötétebb pillanatokban is életben tartja a reményt – és azt hiszem, tulajdonképpen ez a karácsony legfontosabb üzenete is.

Az auschwitzi bába

Az auschwitzi bába

Meghalni jönnek a világra. Vajon megmentheti-e őket két bátor asszony?

Anna Stuart
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.14.
Anna Stuart megtörtént eseményeken és valós személyek történetén alapuló regénye azoknak a bátor nőknek állít emléket, akik Auschwitz poklában is képesek voltak megőrizni emberi mivoltukat.

Hagyománynak mondható, hogy az év utolsó hónapköszöntőjét egy idézettel zárom. Most a következő gondolatokkal szeretném megköszönni a teljes kiadócsoport nevében, hogy velünk olvastok, hogy a kezdeményezéseinknek és a személyes élményeinknek ugyanúgy örültök, és hogy partnerek vagytok abban, hogy emberiek legyünk egymással. 

„Milyen jó is, ha valaki tényleg a szemedbe mondja, hogy szeret, hogy fontos vagy neki! Milyen jó az is, ha megköszönjük a másiknak, hogy van, hogy ő van, és milyen jó érzés belefeledkezni a mosolyokba, a kézfogásba, ölelésbe, a csókba! És milyen jó lenne, ha nem csak ez az ünnep szólna a szeretetről, a szeretni akarásról, az odafigyelésről, hanem minden nap!” (Papp Ádám)

Kívánom, hogy minél több tanácsot meg tudjunk fogadni Papp Ádám gondolataiból. Hogy mindannyiótok mellett ott legyen valaki, aki kifejezi, hogy szeret benneteket, és hogy ha ismertek olyat, akinek nincs ilyen, neki ott legyetek ti – akár személyesen, akár az olvasóközösségünkön keresztül. És kívánom, hogy a karácsonykor a szívünkbe zárt hálát és szeretetet átvigyük az elkövetkező egész évre, és ez vezessen majd bennünket tovább!


Szeretettel,
Matyi Alexandra