Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
november 30.
2023-ban másodjára is útjára indult Az Év Könyve irodalmi közönségdíj

2023-ban másodjára is útjára indult Az Év Könyve irodalmi közönségdíj

A könyves világ hírei

Az Év Könyve díj célja, hogy az olvasóközönség valódi véleményét tükrözze; hogy valóban azok a könyvek részesüljenek a kiemelt díjban, amelyeket TI választotok. A könyveket nemcsak a szerzők és kiadók jelölhették, hanem bárki, személyes aktuális kedvencét is. Ezek után három szavazási körön keresztül folyamatosan szűkül a kiadványok sora, míg végül a 16 kategória győztesei kihirdetésre kerülnek. Idén Az Év Könyve 2023 címért. Jelenleg a harmadik, döntő kör folyik, ahol 54 kiadó kötete és 17 magánkiadású könyv maradt versenyben; ezekre a voksokat december 10-ig lehet leadni. Ha még nem szavaztál, akkor tedd meg, hiszen hamarosan, azaz december 15-én kiderül, mely olvasmányok számítanak az idei év legjobbjainak!

A verseny további részleteivel kapcsolatban ITT tudtok informálódni!

Az Alexandra Kiadócsoport 24 címe is szerepel a TOP 10-es listában, ezek közül néhány komoly eséllyel indul a kategóriagyőztesi címért. Lássuk, melyek azok!

Ifjúsági irodalom és Borító kategóriák:

A népszerű írónő, Leiner Laura – aki tavaly Ifjúsági irodalom és Borító kategóriában is Az Év Könyve 2022 díjat nyert – ismét versenyben van a két kategória egyik legjobbjaként.

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.

Külföldi szépirodalom kategória:

Valérie Perrin francia írónő regényei is megtalálhatóak a TOP 10-ben. Rengetegen rajonganak az írásaiért, így nem is csoda, hogy mindkét idei könyve, A vasárnap koldusai és a Trió is a legjobbak között szerepel.

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.
Trió

Trió

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.09.18.
Mulandó és örök, mint az ifjúság, a barátság, a szerelem.
1986. Adrien, Étienne és Nina a felső tagozaton ismerkednek meg egymással, és rövid időn belül elválaszthatatlan barátokká válnak. Van egy közös álmuk: együtt akarják elhagyni a porfészket, ahol felnőttek, hogy Párizsba költözzenek, és mindörökre együtt maradjanak.

Történelmi regény kategória:

A  megtörtént eseményeken és valós személyek történetén alapuló regénye azoknak a bátor nőknek állít emléket, akik Auschwitz poklában is képesek voltak megőrizni emberi mivoltukat. Érzékletes és sokkoló regény két asszonyról, akik bátor tetteikkel rengeteg gyermeket mentettek meg a biztos haláltól. 

Az auschwitzi bába

Az auschwitzi bába

Meghalni jönnek a világra. Vajon megmentheti-e őket két bátor asszony?

Anna Stuart
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.14.
Anna Stuart megtörtént eseményeken és valós személyek történetén alapuló regénye azoknak a bátor nőknek állít emléket, akik Auschwitz poklában is képesek voltak megőrizni emberi mivoltukat.

Krimi, thriller kategória:

Szántó Dániel a tavalyi évben fantasy kategóriában nagy sikert aratott Dorian - Tündekard című  könyvével, így nem meglepő, hogy idén is ott a neve a döntős listában. 2023-ban azonban fantasy helyett egy igazán izgalmas krimivel rukkolt elő, amely most szintén esélyes az Év Könyve 2023 díjra.

A másoló

A másoló

Hamis személyiségek, másolt gyilkosságok, valódi halálok

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.19.
Budai Viktor, Sebők Szilveszter és Várnay Benett utolsó találkozása
"Ez még csak a kezdet, a gyomirtás első, jelképes pillanata. Ti jöttök, ti semmirekellő, mihaszna idióták! Magamutogatók! Az élet többről szól, és ti bemocskoljátok ezt a csodát. Hát most én mocskollak be titeket..." Egy leszerelt nyomozó, akinek csak a bosszú maradt.

Fantasy kategória:

Stephen Kinget senkinek sem bemutatnunk, a zseniális képzelettel megádott író újabb könyve minden fantasy rajongó számára kötelező. 

Tündérmese

Tündérmese

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2023.09.20.
A legendás történetmondó, Stephen King képzelete legmélyebb kútjába merül alá ebben a varázslatos regényben. A Tündérmese kiválóan ötvözi Óz Smaragdvárosát a Grimm fivérek meséivel és az üveghegyen túl is rettegve hallgatott gótikus rémtörténetekkel. Lenyűgöző esti mese Stephen King jól ismert szórakoztató és félelmetes stílusában.

Spiritualitás, ezotéria kategória:

Az idei évben az Alexandra Kiadócsoport részeként útjára indult a Lux Kiadó, ahol kifejezetten önfejlesztő és a spirituális útkeresőknek való könyveket találhatunk. Kategóriájában három könyv is esélyes a győzelemre!

Pozitív manifesztáció

Pozitív manifesztáció

Hogyan vonzd magadhoz álmaid életét

Lux Kiadó, 2023.09.14.
"Semmi sem jelenhet meg életed tapasztalatában anélkül, hogy ne te hívtad volna életre a gondolataiddal. Mivel a Vonzás Törvénye alól nincs kivétel." (Abraham-Hicks)
Hogyan teremtsük meg a gondolataink erejével álmaink életét? Milyen technikák segítségével tudunk lehívni az univerzum végtelen energiájából?
Hét év Tibetben

Hét év Tibetben

Heinrich Harrer
Lux Kiadó, 2023.08.24.
1944. A világot ötödik éve borítja lángba és vérbe a második világháború. Az osztrák hegymászó, Heinrich Harrer és társai 1939 óta brit hadifogságban vannak Indiában, míg végül a sokadik szökési kísérletük sikerrel jár, és a Himaláján keresztül Tibetbe, majd a tiltott fővárosba, Lhászába jutnak. Harrer nagy és vészterhes idők tanúja lesz az itt töltött évek alatt: az épp trónjára lépő XIV.
Gyógyító kristályok

Gyógyító kristályok

Karen Frazier
Lux Kiadó, 2023.05.04.
Teremts pozitív változást az életedben a kristályok erejével! Szomorú esemény történt, amit nem vagy képes feldolgozni? Segítségre lenne szükséged a mindennapi nehézségek leküzdéséhez? Békére vágysz, és a boldogságot keresed? Kövesd a Gyógyító kristályok útmutatásait a teljesebb életért!