Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2023. január 12.
Szántó Dániel és Leiner Laura is Az Év Könyve 2022 díjat nyertek!

Szántó Dániel és Leiner Laura is Az Év Könyve 2022 díjat nyertek!

A könyves világ hírei

Az Év Könyve verseny – amely először 2022-ben került megrendezésre, hagyományteremtő céllal – az irodalmi élet egyik legizgalmasabb eseménye, ugyanis a hazánkban kiosztott más irodalmi díjaktól eltérően itt nem szakmai zsűri vagy egy előszűrést végző bizottság, hanem kizárólag az olvasók dönthetnek. Az Év Könyve 2022 díjra a szerzők és a kiadók mellett az olvasók is jelölhették kedvenc olvasmányaikat, ha megfeleltek a verseny előfeltételének: 2021. október 1. és 2022. szeptember 30. között jelentek meg először Magyarországon kereskedelmi forgalomban. Ezt követően az olvasók három szavazási körön keresztül támogathatták kedvenceiket – szavazatukért cserébe pedig Moobius online könyvutalványt nyerhettek!

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy két olyan könyv is elnyerte Az Év Könyve 2022 díjat, amely az Alexandra Kiadócsoport gondozásában jelent meg.

Szántó Dániel: Dorian – Tündekard

A fiatal szombathelyi írónak, Szántó Dánielnek több nagy sikerű krimije jelent meg az utóbbi években, most azonban áttért a fantasy műfajához, és nem is akármilyen sikerrel! Első fantasyregényét, a Dorian – Tündekardot már a megjelenése előtt nagy érdeklődés övezte, így nem meglepő, hogy Az Év Könyve 2022 díjat elnyerte fantasykategóriában. Egy gyengesége miatt kiközösített ifjú tünde. Egy önálló akarattal bíró pengedarab. És egy hosszú, veszélyekkel teli út. A Dorian – Tündekard egy sötét és fordulatos krónika az ERAGON, A Gyűrűk Ura és a klasszikus fantasy rajongóinak.

Dorian

Dorian

Tündekard

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A)
A kiválasztottak krónikája
Három évtized telt el a nagy háború óta, amelyben a tündék, törpök és emberek hadának sikerült legyűrnie az Árnyak seregét. A szörnyű áron kivívott győzelem óta béke honol, ám Esuasneket, a tündevilág szívét veszély fenyegeti - mégpedig olyan irányból, amire senki sem gondolna.

A továbbiakban is lesz szerencsénk a műfajban olvasni az írótól: Szántó Dániel ugyanis egy sorozat első köteteként írta meg a Doriant: a trilógia A kiválasztottak krónikája elnevezést kapta.

Leiner Laura: Állj mellém

Leiner Laura A Szent Johanna gimi című ifjúsági naplósorozatával – amelynek nyitó része először 2010-ben jelent meg – hamar a fiatal olvasóközönség szívébe lopta magát, igényes és humoros történetei pedig azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek.

Az Állj mellém az Iskolák versenye második trilógiájának zárókötete, amelyben a Szirtes Gimnázium négy legnépszerűtlenebb diákjának kell bebizonyítania, hogy megérdemlik a második esélyt, és a feladatokat teljesítve elnyerhetik az IOV-kupát.

Állj mellém

Állj mellém

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2021.11.24.
Iskolák versenye 2.
A végéhez közeledik az Iskolák Országos Versenye, a négy kitaszított szirteses diák pedig rendületlenül menetel a döntő felé. Sára, Vivi, Rajmund és Dominik határozott céllal érkeztek a versenyre: meg akarják nyerni a kupát, ezzel bizonyítva, hogy ők többek, mint néhány múltbéli hiba.

A hétszeres Aranykönyv-díjas írónő Random című regénye elnyerte Az Év Könyve 2022 legjobb borítójának járó díjat, Állj mellém című kötete pedig az Ifjúsági irodalom kategóriában győzedelmeskedett.