Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
2022. április 2.
Kiadóvezetőnk hónapindító gondolatai

Kiadóvezetőnk hónapindító gondolatai

A könyves világ hírei

Kedves Olvasóink!

Ha olvastátok az eddigi hónapköszöntőimet az évben, tudhatjátok, az első negyedév mindig a szorgos tervezésről és az alázatos munkáról szól a kiadóban, hogy az egész évet felejthetetlen olvasmányokkal töltsük meg. Most pedig következik az egyik kedvenc időszakom: szép sorjában kezdenek befutni a könyveink a nyomdából!

Nem túlzás azt állítani, hogy szinte naponta érkezik valami, és mi mindig hatalmas lelkesedéssel lapozzuk fel munkánk gyümölcsét – azt remélve, hogy ti, olvasók is legalább ilyen örömöt éreztek majd, amikor csenget a futár a könyvcsomagotokkal.

Persze ez nem azt jelenti, hogy megállna a munka – épp ellenkezőleg! Március végén a Bolognai Gyermekkönyvvásáron voltam, hamarosan pedig repülőre ülök, és indulok Londonba, abban reménykedve, hogy újabb és újabb szuper könyveket hozhatok majd haza magammal – szó szerint és átvitt értelemben is. Ilyenkor mindig azt kívánom, bárcsak azonnal megmutathatnám az összes új szerzeményünket az olvasóknak, de persze akkor elvenném a jövőbeni meglepetés örömét. Mindenesetre már jó előre értesülhettek arról, milyen könyvekre érdemes várni a közeljövőben, hiszen újabb funkcióval bővítettük a Moobius oldalát: mostantól az előkészületben lévő köteteink között is böngészhettek! Ezeket a könyveket még nem tudjátok megvásárolni, de értesítést kérhettek arról, ha előrendelhetővé válnak, így a borító elkészültétől egészen a megjelenésig kísérhetitek a következő olvasmányotok útját.

Ízelítő előkészületben lévő köteteinkből

Felhőkakukkvár
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Felhőkakukkvár

Anthony Doerr
Kígyó & Galamb
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Kígyó & Galamb

Shelby Mahurin
A halmosdombi ház
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A halmosdombi ház

Mikki Lish, Kelly Ngai
Apró bolt az öböl partján
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Apró bolt az öböl partján

Nicola May

Áprilisba érve nem feledkezhetünk meg a húsvét érkezéséről sem – ez tökéletes alkalom arra, hogy az olvasás szeretetére neveljük a gyerekeket, hiszen hatalmas öröm lehet, ha egy-két szép mesekönyv várja őket a fészekben. Vagy összeköthetjük a kellemeset a hasznossal, ugyanis rengeteg Alex Suli munkafüzet érkezik hamarosan a nyomdából! Az új kiadványok között lesznek különböző korosztályoknak szóló rejtvénykönyvek, matematikai munkafüzetek, népmesékhez és állatmesékhez kapcsolódó szövegértés feladatgyűjtemények. Emellett további sok-sok újdonsággal készül az Alex Suli csapata nektek, hogy az iskolakezdésig minden gyermek élvezhesse Alex, a kíváncsi szurikáta társaságát korosztálytól és érdeklődési körtől függetlenül.

Alex Suli: Képes gyermeklexikon
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Alex Suli: Képes gyermeklexikon

Alexandra Kiadó (A)
Alex Suli
Gyermekünk élénken érdeklődik a világ dolgai iránt? Tudni szeretné, mi fán terem az adó, mire való az akkumulátor vagy mit jelent a szólásszabadság? Alex, a kíváncsi szurikáta segít!
Ebben az 5-10 éveseknek összeállított szótárban jó eséllyel megtalálunk mindent, amire egy ilyen korú óvodás vagy kisiskolás kíváncsi lehet.
Alex Suli -  Alex kalandjai a betűk földjén

Alex Suli - Alex kalandjai a betűk földjén

1. osztály betűtanulás munkafüzet

Oszoli-Pap Márta
Alex Suli - 100 magyar népmese szövegértés feladatgyűjtemény

Alex Suli - 100 magyar népmese szövegértés feladatgyűjtemény

8-10 éves korig

Fehér Sarolta
Alex Suli - 100 állatmese szövegértés feladatgyűjtemény

Alex Suli - 100 állatmese szövegértés feladatgyűjtemény

8-10 éves korig

Fehér Sarolta
Alex Suli rejtvénykönyv

Alex Suli rejtvénykönyv

Gyerekeknek (14-18 éves korig)

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy ismét elmondjam – hiszen sosem lehet eléggé hangsúlyozni: sajnos nem minden gyermek és fiatal számára természetes a könyvek közelsége. Épp ezért nagyon hálás vagyok annak a több mint nyolcezer (!) adományozónak, akik kisebb-nagyobb hozzájárulásaikkal folyamatosan segítik az Olvasás a Gyerekekért Alapítvány munkáját!

A jó szándék és az igyekezet végre tárgyi formában is meg tud mutatkozni, hiszen a pécsi Csorba Győző Könyvtárral közösen egészen húsvétig gyűjtjük közösen a fejajánlásokat. És szerencsére nem csak mi dolgozunk: egy önálló adománygyűjtésnek köszönhetően a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói már át is vehettek egy hatalmas könyvcsomagot! Ha szeretnétek mindig naprakészek lenni arról, hogyan tudtok segíteni, kövessétek az alapítvány oldalait a közösségi médiában!

És akkor következzen mindenki kedvenc része: a havi könyvajánlóm! Hogy mire is lehet számítani? Rengeteg újdonságra!

Ezek közül is kiemelkedik A. F. Steadman Skandar és az unikornistolvaja, amely hazánkban is a világpremierrel egy időben, április 28-án kerül a könyvesboltok polcaira. Unikornisos történetekből sosem volt hiány, A. F. Steadman azonban igazán egyedit álmodott meg: az ő világában ezek a lények hatalmas, vérengző fenevadak – hacsak egy kiválasztott meg nem lovagolja őket. Unikornislovassá válni azonban különleges kiváltság, és csak azoknak adatik meg, akik kapcsolatban állnak a négy elem egyikével… Hamarosan azonban kiderül, hogy mindezek mögött olyan sötét titok húzódik, amely az egész világot elpusztíthatja. Fantasztikus olvasmány a Harry Potter- és Percy Jackson-rajongóknak!

Skandar és az unikornistolvaj
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Skandar és az unikornistolvaj

A.F. Steadman
Alexandra Kiadó (A), 2022.04.28.
Skandar
Szokatlan hősök, pusztító mágia, ádáz égi csaták és vérszomjas unikornisok; ettől a bámulatos fantasysorozattól szárnyalni fog a szíved!

Áprilisban érkezik a Mester legújabb könyve, a Később is! Az egyedülálló anya gyermeke, Jamie Conklin csak hétköznapi gyerekkorra vágyik. Jamie azonban nem mindennapi srác. Látja, amit más nem láthat, és megtudhatja azt, amit más nem. Anyja arra buzdítja a természetfeletti erővel született fiát, hogy tartsa titokban a képességét. De amikor a New York-i rendőrség egyik problémás nyomozója bevonja Jamie-t egy sorozatgyilkos üldözésébe, aki a síron túlról is robbantással fenyegetőzik, a fiú szembesül azzal, milyen súlyos árat is kell fizetnie, és kénytelen szembeszállni a gonosz minden formájával…

Később

Később

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2022.04.30.
Az egyedülálló anya gyermeke, Jamie Conklin csak hétköznapi gyerekkorra vágyik. Jamie azonban nem mindennapi srác. Látja, amit más nem láthat, és megtudhatja azt, amit más nem. Anyja arra buzdítja a természetfeletti erővel született fiát, hogy tartsa titokban a képességét.

Halálának egyéves évfordulójára megjelenik az edinburghi herceg rendkívüli életét bemutató Fülöp herceg évszázada. Hogyan vált egy elhivatott katona Erzsébet királynő tántoríthatatlan társává, a háttérben megbúvó tanácsadójává majd' 75 éven át? A „a királyi tudósítások keresztapjának” is nevezett Robert Jobson megmutatja, hogy Fülöp herceg keresetlen őszintesége, a maga korában merésznek számító kezdeményezései és odaadó filantrópiája messze kiemelte őt az arisztokráciából.

Fülöp herceg évszázada
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Fülöp herceg évszázada

Az edinburghi herceg rendkívüli élete

Robert Jobson
Alexandra Kiadó (A), 2022.04.28.
Hogyan vált az elhivatott katona Erzsébet királynő tántoríthatatlan társává, szükség esetén a háttérben megbúvó tanácsadójává majd' 75 éven át, és hogyan modernizálta a brit monarchiát? Fülöp herceg rendkívüli élete mindnyájunk számára példát mutat hűségből és kitartásból.

Végül, de nem utolsósorban szeretném felhívni a figyelmeteket Az elveszett lány története című újdonságunkra. A történelem hajótöröttei szerzőjének új könyve két, nem túlságosan ismert, de annál megrázóbb és jelentősebb történelmi eseményről, valamint a családról, anyákról és gyermekeikről, az önfeláldozásról szól. Gyönyörű olvasmány, amely garantáltan elnyeri majd a történelmi regények rajongóinak szívét!

Az elveszett lány története
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az elveszett lány története

Armando Lucas Correa
Alexandra Kiadó (A)
Berlin, 1930-as évek. Amanda Sternberg és férje boldog jövőről szőtt álmai szertefoszlanak, amikor a náci hatalomátvétel után be kell zárniuk könyvesboltjukat, majd koncentrációs táborba hurcolják Juliust. A kétségbeesett Amanda gyermekeivel Dél-Franciaország felé menekül, ahol egy régi családi barát özvegye beleegyezik, hogy befogadja.

Kívánom, hogy a húsvéti ünnepek teljenek mindannyiunk számára sok örömmel, és hogy a tavaszi fáradtságot a lehető legjobb módon űzzük el: könyvekkel!

Szeretettel:
Matyi Alexandra