Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
2021. október 2.
Kiadóvezetőnk októberi könyvajánlója

Kiadóvezetőnk októberi könyvajánlója

Hihetetlenül szalad az idő – már csak 2 hónap karácsonyig! És mégis: a szeretet ünnepéhez közeledve ismét kezd eluralkodni a káosz a világban. Mi, az Alexandra Kiadócsoportnál igyekszünk tartani a lelket magunkban és persze olvasóinkban is, minden külső tényező ellenére folyamatosan azon dolgozunk, hogy egyre magasabb színvonalú kiadványok jelenjenek meg gondozásunkban – és szerintem ez a könyveinken is meglátszik!

A sokszor esős október tökéletes hónap azok számára, akik hozzám hasonlóan szeretnek egy finom bögre tea társaságában kényelembe helyezkedni, és újabb és újabb könyveket a kezükbe venni. Hadd ajánljak néhány frissen érkezett és októberben várható könyvet, amelyek tökéletes társaitok lehetnek az őszi pihenéshez!

Nemrég érkezett a nyomdából Tracy Wolff Sóvárgás című könyve, amelyet tudom, ti is hatalmas lelkesedéssel vártatok. A Sóvárgás egy (jelenleg) ötrészes sorozat kezdőkötete, amely világszerte elsöprő sikert aratott, többek között az Amazon 2020 legjobb Young Adult regényének választotta, és a Universal készít belőle hamarosan filmadaptációt. A világtól elzárt Katmere Akadémia folyosóit alakváltók, boszorkányok és vámpírok járják, a szülei tragikus halála után idekerülő Grace pedig egyetlen dolgot tud biztosan: egyedüli halandóként egyáltalán nem tartozik ide. Mégis valami ellenállhatatlan erő vonzza őt a bentlakásos iskola legveszélyesebb lakójához… A vámpír emberöltők óta tartó magánya mögött azonban életveszélyes titkok rejlenek, Grace számára pedig világossá válik, hogy nem véletlenül került a Katmere Akadémiára… hanem csalinak egy halálos játszmában. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a forró, izgalommal átszőtt fantasy-történeteket!

Sóvárgás

Sóvárgás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.10.01.
Sóvárgás
A világtól elzárt Katmere Akadémia nem mondható átlagos középiskolának. Az exkluzív bentlakásos iskola folyosóit alakváltók, boszorkányok és vámpírok járják, a szülei tragikus halála után idekerülő Grace pedig egyetlen dolgot tud biztosan: egyedüli halandóként egyáltalán nem tartozik ide.

És ha már film- és sorozatfeldolgozásokról mesélek, ősszel végre kézbe vehetjük Jane Austen utolsó, torzóban maradt alkotását, a Sanditont is. Sokak szerint a Sanditon a rendkívül népszerű angol írónő legizgalmasabb könyve, amelyet Kate Riordan szőtt tovább teljes történetté. Az eredmény pedig felejthetetlen: Jane Austen magával ragadó humora egy ízig-vérig modern regényben.

A történetből nagy sikerű tévésorozat is készült – ezt, és persze a könyvet is ajánlom minden Austen- és Bridgerton-rajongónak!

Sanditon
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Sanditon

Kate Riordan
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.13.
Jane Austen magával ragadó története és utánozhatatlan humora egy ízig-vérig modern regényben.
A vidám és szókimondó Charlotte Heywoodot egy szerencsétlen baleset sodorja a nyüzsgő tengerparti városkába, Sanditonba.

A romantikus regények rajongóinak egy újabb Reese Witherspoon által (is) ajánlott könyvvel készültünk. Az llatok őrzőjében Emmeline egy mindentől elzárt szigeten tölti varázslatos gyermekkorát, ám a való világba kilépve rájön: múltja megértéséhez meg kell találnia a házukat beborító, titokzatos illatok eredetét. A könyv az életünk legmélyebb titkait rejtő illatok kifürkészhetetlen és veszedelmes világába vezet minket – igazán különleges regény!

Illatok őrzője
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Illatok őrzője

Erica Bauermeister
Pioneer Books, 2021.10.27.
Emmeline egy mindentől elzárt szigeten tölti varázslatos gyermekkorát apjával, aki az érzékelés útján tanítja őt a világ megismerésére. Egy dologról azonban nem beszél neki: honnan származnak a házukat beborító, titokzatos illatokat tároló fiolák, és az ezeket előállító szerkezet?

Azonban nem csak a könnyed olvasmányok kedvelőire gondolunk! Az elmúlt években egyre több és több, a világban elsöprő sikert arató publicisztikai könyv és izgalmas borzongást ígérő krimiregény jelenik meg az Alexandra Kiadó gondozásában.

A Navalnij – Putyin végzete, Oroszország jövője? cím magáért beszél: Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet és Ben Noble könyve átfogóan bemutatja az orosz ellenzéki vezető életét, tevékenységét, és olyan kérdéseket tesz fel, mint: „Mit hozhat diadala vagy kudarca Oroszország és az egész világ számára?” Ajánlom mindenkinek, aki szeretne a médiában elterjedt szalagcímek mögé nézni.

Navalnij
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Navalnij

Putyin végzete, Oroszország jövője?

Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet, Ben Noble
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.12.
Mérgezés, kirakatper, az emberi jogokra fittyet hányó börtönbüntetés: Alekszej Navalnij láthatóan feldühítette az Oroszországot több mint két évtizede vaskézzel uraló Vlagyimir Putyint, nemhiába emlegetik az orosz autokrata első valódi kihívójaként.

A tetovált lány rajongóinak pedig szeretném bemutatni legújabb krimiszerzőnket, Gustaf Skördemant! A svéd író elképesztően feszes tempójú regényei a skandináv krimik és a klasszikus kémtörténetek legjobb hagyományait ötvözik. A Sara Nowak nyomozó munkáját követő Geiger ebben a hónapban érkezik, és olyan játszmát kínál, amely minden olvasót magával ragad majd! Jövő év elején pedig érkezik a folytatás, a Faust, és még egy hasonlóan izgalmas kötet a szerzőtől. Ráadásul nézzétek ezeket a lenyűgöző borítókat!

Geiger
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Geiger

Gustaf Skördeman
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.18.
Geiger. Elég egyetlen telefonba suttogott szó ahhoz, hogy az épp unokáitól búcsúzó Agneta elővegye rejtekhelyéről pisztolyát, szeretett férje halántékához nyomja a csövet, majd meghúzza a ravaszt. Évtizedek óta tudja, hogy eljön ez a pillanat.
Faust
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Faust

Gustaf Skördeman
Alexandra Kiadó (A), 2022.03.09.
Mit tud Sara Nowak? Jürgen Stiller tiszteletesnek erre a kérdésre kell utoljára válaszolnia életében, mielőtt volt ügynöktársa, Faust végezne vele. Az új célpont Sara.
A még mindig a Geiger-ügy utóhatásaival és magánéleti zűrjeivel küzdő nyomozónőnek fogalma sincs róla, hogy vadásznak rá - egészen addig, amíg a saját otthonában lőnek rá.

Nem mehetek el szó nélkül az Európa Könyvkiadó egyik legfontosabb és -aktuálisabb idei megjelenése mellett sem: október közepén érkezik Vay Blanka Saját ketrec című kötete.

Miért dönt úgy egy harminchat éves, házas férfi, hogy feladja kényelmes, privilegizált társadalmi státuszát, és a továbbiakban nőként azonosítja magát, és választja inkább önmagát és az életet? Ez az őszinte, bátor, kíméletlen és vicces könyv megmutatja; ahogyan azt is, Blanka mit tanul mindeközben a nemi szerepekről, az igaz barátságról és a csalódásról, az előítéletekről és az elfogadásról – valamint arról, hogy mind boldogan akarunk élni.

Saját ketrec
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Saját ketrec

Vay Blanka
Európa Könyvkiadó, 2021.10.15.
A Saját ketrec őszinte, bátor, kíméletlen és vicces könyv önmagunk megismeréséről, az elfogadásról és az újjászületésről, arról, hogy mind boldogan akarunk élni.

Hosszú oldalakon keresztül folytathatnám a listát, hiszen a közeljövőben rengeteg olyan könyv jelenik meg, amelyekre nagyon büszke vagyok. Helyette azonban arra biztatnálak benneteket, hogy csatlakozzatok a Moobius közösségéhez, hiszen amellett, hogy segítőkész, könyvszerető emberekkel vehetitek körül magatokat, a jövőben rengeteg meglepetéssel és különleges ajánlattal készülünk azoknak, akik velünk tartanak ezen az úton!

Szeretettel

Matyi Alexandra