Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2023. január 25.
Kíméletlen tempót diktáló technothriller Michael Crichton és Blake Crouch könyveinek kedvelői számára

Kíméletlen tempót diktáló technothriller Michael Crichton és Blake Crouch könyveinek kedvelői számára

Könyvajánló

Quinn Mitchellt, a CIA egyik elemzőjét kérik fel egy rejtélyes gyilkosságsorozat elkövetőjének megtalálására, miután a nyomozóhatóságok képtelenek egyről a kettőre jutni az ügyben. A gyilkos világszerte huszonkét emberrel végzett, látszólag az áldozatok között semmilyen kapcsolat nincsen, a halálesetek körülményei pedig egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Az egyetlen dolog, ami minden áldozatot összeköt, hogy mindegyikük testén egy négyjegyű számsor található, amelyet nem ugyanazzal a módszerrel vittek fel a testekre. Van, amelyiket beleégették a bőrbe, de van olyan is, amit rátetováltak vagy belevéstek a bőrbe. Quinn a gyilkost a világ bármely pontjára követi, de ellenfele látszólag korlátlan erőforrással rendelkezik, és folyamatosan egy lépéssel előtte jár.
A nyomozás számos olyan jövőbe mutató kérdést vet fel, amelyek mély morális és erkölcsi aspektusból közelítik meg a tudomány és a technológia világát, arra a kérdésre keresve a választ, hogy a technológiai fejlődés milyen hatást gyakorol az emberiségre. De nemcsak Quinn az egyetlen, akinek ezekkel a kérdésekkel szembesülnie kell, hanem a kollégájának, Henrietta Yi kvantumfizikusnak is, akiben amiatt ébred félelem, hogy az új fejlesztésüket a felettük álló hatalom a saját tekintélyelvű törekvéseihez akarja majd felhasználni. Quinn a rejtett mintázatok feltárása közben újabb nyomokra bukkan, de arra valójában ő sincs felkészülve, hogy ki az, aki a háttérben mozgatja a szálakat.

„Az első oldaltól az utolsóig egy tökéletes thriller. Egy olyanizgalommal teli és borzongató körhintába ülteti az olvasót, amelyből nincskiszállás” – Red Carpet Crash

A thriller megfilmesítési jogaiért számos ajánlat érkezett, végül a Disney+ készít majd feldolgozást a regényből.

A szerző, Christian Cantrell az Adobe Experience Developement részlegének igazgatója. Észak-Virginiában él, korábban már három regénye is megjelent. Saját bevallása szerint két szenvedélye van: a történetmesélés és a technológia. Nem véletlen, hogy a regényeiben is e kettőt ötvözi; olyan technológiai és tudományos környezetbe helyezi szereplőit, amelyek ma még nem léteznek, de nagyon is elképzelhetőek a jövőben. Mindeközben pedig olyan morális kérdéseket tesz fel, amelyek a technológiával való viszonyunkat nagyban átalakíthatják.

Hatáseffektus
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Hatáseffektus

Christian Cantrell
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.10.13.
Huszonkét emberrel végeznek világszerte. Az áldozatok között semmilyen kapcsolat sem található, a gyilkosságuk körülményei teljesen eltérőek, ám egy dolog mégis összeköti őket: mindegyikük testén egy számsort hagy az elkövető - valakinek a bőrébe égetik, másnak tetoválják, vagy belevésik.
0123_hataseffektus2.jpg