Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. november 9.
Könyvklubot indít a Netflix a feldolgozásai mellé

Könyvklubot indít a Netflix a feldolgozásai mellé

Megfilmesítés

A Netflix újabb és újabb ötletekkel rukkol elő, hogy megtartsa az előfizetőit, és újakat szerezzen. A streamingszolgáltató nemrég játékfejlesztő stúdiót vásárolt, hogy beléphessen a mobiljátékos piacra. Most pedig könyvklubot indít, hogy a nézők kedvet kapjanak az eredeti művek elolvasásához is.

A Netflix milliárdos haszonnal készít filmfeldolgozásokat irodalmi művekből, elég csak a Bridgerton családra vagy A vezércselre gondolni – utóbbi a megjelenése után 37 évvel került fel a The New York Times bestsellerlistájára a sorozatnak köszönhetően. Könnyen kitalálható, hogy a Netflix Könyvklubban olyan kötetekről fognak beszélgetni, amelyekből hamarosan feldolgozás érkezik. A könyvklub műsorvezetője az Orange Is the New Black színésznője, Uzo Aduba lesz.

A műsorban az eredeti szöveggel foglalkoznak majd, hogy minél többen kedvet kapjanak az adott könyv elolvasásához.

Az aktuális köteteket havonta jelentik be, és ahogy haladnak a nézők a könyvvel az adott hónapban, Aduba beszélget majd a stábtagokkal és mindazokkal az alkotókkal, akik részt vettek az adaptációs folyamatban.

A könyvklub első adása élő közvetítésben, november 16-án látható majd a Still Watching Netflix elnevezésű YouTube-csatornán. Ebben Nella Larsen Passing című kötetéről lesz szó, amelyben olyan fekete nőkkel foglalkozik, akik elég világos bőrűek ahhoz, hogy fehérnek higgyék őket. A regényből készült dráma Tessa Thompson és Ruth Negga főszereplésével november 10-től megtalálható a streamingóriás kínálatában.

Ha már a műsor elindulása előtt szeretnél elolvasni egypár sikeres Netflix-adaptáció alapjául szolgáló könyvet, a Moobius oldalán bőven találsz.

Olvashatod Arséne Lupin és Enola Holmes kalandjait, elmerülhetsz a Vágyak/Valóság alapjául szolgáló túlfűtött regényekben, esetleg kitekinthetsz a függöny mögül a Nő az ablakban főszereplője mellett állva, ha pedig romantikára vágynál, Az utolsó szerelmes levél nyomába eredhetsz.

Arsene Lupin kalandjai
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Arsene Lupin kalandjai

Maurice Leblanc
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.
Arsene Lupin akár a bűnözők Sherlock Holmesa is lehetne: briliáns, rendíthetetlen és vakmerő. Emellett született úriember: elegáns, karizmatikus, nagyvonalú… és persze a nők odaadó híve.
Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Nancy Springer
L&L Kiadó, Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat első része.
Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak.
44 fejezet 4 férfiról
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

44 fejezet 4 férfiról

Egy bevállalós pszichológusnő feljegyzései

B.B. Easton
Pioneer Books, 2021.
Egy iskolapszichológusnak nem illik könyvet írni a szexről, mert az sokak szerint erkölcstelen lenne. Szerencsére az erkölcs soha nem volt az erősségem. Miután éveken keresztül igyekeztem feldobni a szexuális életemet, felhagytam a próbálkozással, és inkább naplóírásba fogtam.
Nő az ablakban
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Nő az ablakban

A.J. Finn
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.21.
Anna Fox magányosan tengeti életét New York-i házában. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiája miatt pedig képtelen kilépni az utcára. Négy fal közé szűkült élete idegenekkel való csetelésből, régi filmek bámulásából, ivásból és a szomszédok figyeléséből áll. Amikor Russellék, egy tökéletes család költözik az út másik oldalára, Anna újra bepillanthat a családi boldogságba.
Az utolsó szerelmes levél

Az utolsó szerelmes levél

Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó
"…ha van valakid, aki megért, aki vágyik rád, aki önmagadnál is jobbnak lát - ez a legcsodálatosabb ajándék."
Ellie századunk tipikus szinglije, aki az újságírói karrierje nyújtotta biztos jövedelmének és baráti társaságának köszönhetően alapvetően élvezi független életét. Jó kedélyét csupán egyetlen dolog árnyékolja be: egy nős, családos férfiba szerelmes.